Kyoto

Tips voor een stedentrip naar Kyoto

KyotoWie een reis maakt naar Japan bezoekt ongetwijfeld de stad Kyoto. In het verleden was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van het land. Deze rol heeft de stad op dit moment niet meer. De meeste mensen die Kyoto vandaag de dag bezoeken gaan erheen om het authentieke Japan te kunnen bekijken. Kyoto is de stad van de schitterende tempels en de schrijnen.

Algemene informatie

De stad Kyoto heeft een inwoneraantal van circa 1,5 miljoen en behoort tot de metropool Groot-Osaka. Het bijzondere aan deze stad is dat de meeste culturele erfgoederen tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaard zijn gebleven. Kyoto is de enige stad die niet plat gebombardeerd is tijdens de oorlog. Dit is de reden waarom er vaak wordt gezegd dat je naar Kyoto moet om het authentieke Japan te kunnen bekijken. Op dit moment staan de tempels en schrijnen van de stad dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondanks dat deze stad veel van het historische heeft weten te behouden is het verder net als de andere grote steden in Japan ook een moderne stad.
Kyoto is gelegen bij de steden Osaka en Kobe. In Kyoto zelf is geen vliegveld aanwezig. De dichtstbij liggende vliegvelden zijn te vinden in Osaka. Hier zijn de vliegvelden Kansai International Airport en Osaka International Airport te vinden. De meeste vluchten die worden aangeboden gaan naar Kansai International Airport. Vanaf daar kun je gemakkelijk met de trien naar Kyoto toe. Hieronder een inhoudsopgave van deze pagina:

 • Tips voor je reis naar Kyoto
 • Bezienswaardigheden van Kyoto
 • Eten in Kyoto
 • Andere steden vanaf Kyoto bezoeken

Reistips voor Kyoto

Hieronder sommen we enkele handige reistips op voor Kyoto.

 • Koop van tevoren een kaart of neem deze bij een toeristenbureau mee waar dit gratis kan. Op een kaart kun je alle plaatsen aanstippen die je absoluut wilt bezoeken. Zodoende kun je je hele trip goed inplannen, zodat je op een efficiënte manier alle hoogtepunten krijgt te zien.
 • Op verschillende plekken in de stad is het mogelijk om een fiets te huren. Naast dat dit een relatief goedkope manier is om de stad te zien is het naar onze mening ook de leukste manier. Tijdens de tocht van de ene bezienswaardigheid naar de andere krijg je veel van de stad zelf te zien. De stad beschikt over een goede infrastructuur om er met een fiets rond te rijden. Bovendien ben je op deze manier ook nog sportief bezig!
 • Neem goede loopschoenen mee, want bij de vele tempels zal je veel moeten wandelen!


De bezienswaardigheden

Kyoto kent een bijzonder groot aantal aan tempels en schrijnen wat de stad erg bijzonder maakt. Het nadeel dat hieraan verbonden zit is dat het lastig is om erachter te komen welke bezienswaardigheden je het beste kunt bezoeken. Hieronder benoemen we de bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek aan Kyoto niet moet missen.

 • De bekendste tempel van heel Kyoto is de Fushimi Inari-taisha. De reden waarom deze plek zo bekend is, is vanwege de vele poorten tussen de tempelcomplexen. Deze poorten worden ook wel torri’s genoemd en in totaal zijn er maar liefst 32.000 van. Via de trappen loop je onder al deze torri’s door en kom je uiteindelijk bij de verschillende tempels. Het gehele tempelcomplex is gelegen op de berg de Inari en vandaar ook de naam. Het complex ligt verspreid over circa 4 vierkante kilometer. De Fushimi Inari is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is een plek die je moet bezoeken in Kyoto.
 • Nog een plek die je zeker niet over mag slaan is de wijk Gion. Deze wijk is namelijk nog een van de weinige traditionele Geisha wijken in Japan. In deze wijk loop je door de authentieke straatjes waar je lampionnen boven de straat ziet hangen en tussen de Japanse houten gebouwen doorwandelt. Dit is ook de plek waar je de traditionele Japanse restaurants tegenkomt en mensen die er nog in de oorspronkelijke kleding lopen. Een aanrader in deze wijk is het ook om op een traditionele manier ergens thee te gaan drinken en proef de Japanse cultuur. 
 • De Kinkaku-ji is ook een tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze tempel wordt ook wel het Goude Paviljoen genoemd en is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. Deze naam heeft de tempel te danken aan de opvallende gouden muren ervan. Deze tempel heeft de schijn dat het op het water drijft. Dit is een schitterende tempel die niet aan je lijstje mag ontbreken. De tempel is gemakkelijk te bereiken. 
 • Naast dat er een tempel is met de naam Gouden Paviljoen is er ook een tempel met de naam Zilveren Paviljoen, oftewel de Ginkaku-ji tempel. Je zou denken dat deze tempel dan geheel zilver van kleur is. Echter is deze tempel helemaal niet van zilver gemaakt. Deze tempel wordt een stuk minder bezocht dan de voorgaande tempel, maar dat is juist een reden om deze tempel te bezoeken. De tempel staat in een mooie omgeving en je kunt er op je gemak rondkijken. 
 • Nog een leuke bezienswaardigheid is het bamboo forest. Dit is iets buiten de stad gelegen, maar met het openbaar vervoer of met een fiets kun je hier gemakkelijk komen. Dit is een bos dat volledig bestaat uit bamboo. In dit bos kun je leuke wandelingen maken en mooie foto’s schieten. 
 • Een leuke lokale markt in de stad is de Nishiki markt. Op deze markt zie je welke gekke dingen er allemaal in Japan worden verkocht. Tevens is het een leuke plek om lokale hapjes uit te proberen. 
 • Ben je nog niet uitgekeken op de vele tempels? Bezoek dan nog een van de andere vele tempels. De volgende tempels zijn verder nog het bezoeken waard: Kiyomizu tempel, Nijo Castle, Eikando-tempel of de Shimogamo Shrine. 
 • Voor een mooi uitzicht over de stad breng je een bezoek aan de Kyototoren. Tussen alle historische gebouwen in de stad springt deze moderne toren er plotseling bovenuit. 

Eten in Kyoto

Kyoto is ook de juiste plek om te genieten van de echte Japanse gerechten. In de stad zelf kom je diverse echte sushi restaurants tegen waar je sushi van de lopende band kunt eten. Dit is de kans om de echte Japanse sushi te proberen. Daarnaast kom je andere lokale gerechten, zoals ramen tegen. Om de lekkerste lokale gerechten te proberen wordt aangeraden om naar de wijk Gion te gaan of naar de markt Nishiki.

Je reis vanaf Kyoto vervolgen

Vanaf Kyoto is het gemakkelijk om je reis te verlengen naar andere steden in Japan. Enkele populaire steden in de buurt zijn Kobe, Osaka en Nara. Deze steden zijn gemakkelijk te bereiken met de trein en duren niet lang. Ook zijn deze ritten niet duur. Wanneer je verder reist kun je naar Matsumoto of naar Tokyo. De tickets naar een van deze steden kosten wel een stuk meer. Indien je geld wilt besparen dan is het ook mogelijk om een busrit naar een van deze steden te nemen. De busritten doen er slechts iets langer over, maar het bespaart wel een hoop geld. Zeker voor backpackers of andere reizigers kan dit een interessante keuze zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2154x
Toegevoegd: 14-03-2017 08:46
Gewijzigd: 14-07-2017 10:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!