Boekarest

Tips voor een stedentrip naar Boekarest

BoekarestMaak een stedentrip naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Deze stad staat vol met prachtige paleizen, historische bouwwerken, mooie tuinen en er is een geweldig nachtleven. Om er zeker van te zijn dat je geen zaken mist is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De informatie op deze pagina helpt je goed op weg.

Algemene informatie

Naast dat Boekarest de hoofdstad van Roemenië is, is het ook het commerciële en industriële centrum van het land. Ook is het met circa 1,67 miljoen inwoners de grootste stad van het land. De stad is te vinden in het zuidoosten van het land aan de rivier de Dâmbovita. Er zijn verschillende manieren om vanaf Nederland naar Boekarest te komen. In de stad zelf zijn 2 vliegvelden aanwezig. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan. Dit is echter wel een flinke rit, want hiervoor leg je een afstand van circa 2.200 kilometer af. In totaal duurt deze rit rond de 22 tot 23 uur. Met de trein naar Boekarest is ook mogelijk. De treinrit doet er ongeveer 28 uur over. Tot slot zijn er georganiseerde busreizen die vanuit Nederland naar Boekarest gaan.
Boekarest heeft een lange tijd onderdeel uitgemaakt van het Ottomaanse rijk. Daarnaast beschikt de stad over vele verschillende historische bouwwerken om te bezichtigen. Op deze pagina lees je meer informatie over de onderstaande zaken.

  • Bezienswaardigheden
  • Winkelen
  • Uitgaan
  • Vervoer

Bezienswaardigheden van Boekarest

Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het bezoeken van het Parlementspaleis. Dit gebouw is gebouwd boven op een heuvel door de Roemeense president Nicolae Ceausescu. Het gebouw is nog erg nieuw en is pas in 1984 gebouwd. Het Parlementspaleis is maar liefst het grootste gebouw van heel Europa met een grootte van 270 meter bij 240. In totaal zijn er 12 verdiepingen en 8 ondergrondse niveaus. Het Parlementspaleis staat ook wel bekend onder de naam ‘Huis van het Volk’. Tegenwoordig is dit de plek voor het senaat en het parlement. Ook het Nationaal Museum voor Moderne Kunst is gevestigd in dit gebouw. Hier kun je tegelijkertijd ook een bezoek aan brengen.
Nog een bijzonder bouwwerk dat makkelijk te bereiken is, is het Roemeens Atheneum. Dit is een concertgebouw met een rijk ingerichte gedecoreerd interieur. Verder is een bijzondere bezienswaardigheid het bezoeken van het Nationaal Kunstmuseum. Dit museum toont namelijk kunst uit de geschiedenis van Roemenië. Je vindt er o.a. schilderwerken en beelden van Roemeense kunstenaars.
Iedereen kent verder wel de beroemde Arc de Triomphe in Parijs. In Boekarest staat hier een exacte kopie van en heeft de naam de Arcul de Trumf. Deze is in het jaar 1936 gebouwd. De Arcul de Trumf is gebouwd ter ere aan de slachtoffers die zijn gevallen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog aan het einde van de 19e eeuw. Op 1 december wordt jaarlijks de nationale feestdag van Roemenië gehouden. Tijdens deze feestdag is de Arcul de Trumf het middelpunt van de feestdag en vinden hier de militaire parades plaats.
Ook bijzonder is om Het Plein der Revolutie te bezoeken. Op dit plein heeft namelijk nog niet heel lang geleden bijzondere geschiedenis plaatsgevonden. Op dit plein vonden in 1989 protesten plaats tegen de toenmalige dictator Nicolae Ceausescu. Na deze protesten kwamen er een jaar later verkiezingen. Echter bleek al snel dat er bij deze verkiezingen ook mogelijk communisten mee zouden doen. Daarom begonnen er opnieuw protesten. Tevens zijn er aan dit plein enkele bouwwerken te vinden, waaronder het hiervoor genoemde Roemeens Atheneum.


Winkelen in Boekarest

Tijdens je stedentrip naar Boekarest ook de winkels bezoeken die deze stad te bieden heeft? Boekarest heeft verschillende mogelijkheden. Het nieuwste winkelcentrum om te winkelen is Promenade. Dit winkelcentrum heeft zijn deuren losgedaan in 2013 en is te vinden in de buurt Floreasca. Promenade bestaat uit maar liefst 3 verdiepingen. De eerste 2 verdiepingen bestaan uit winkels en boven is een foodcourt te vinden. Ook is er een buitenterras en een schaatsbaan.
Wil je spotgoedkoop shoppen? Dan zijn er 2 grote overdekte markten in hallen te vinden. Dit zijn Europa Markt en de Rode Draak markt. Je komt hier allerlei verschillende soorten producten tegen, maar een groot voordeel is dat je alles erg goedkoop vindt. Ook is het een leuke bezigheid om een kijkje te nemen bij alle verschillende kraampjes.
Het Sun Plaza is ook een leuk winkelcentrum om te bezoeken. Dit winkelcentrum is ook nog relatief nieuw en heeft zijn deuren geopend in 2010. Bij Sun Plaza kom je veel bekende winkelketens tegen, zoals Zara, C&A, New Yorker en meer. Ook elektronicaproducten en andere winkels kom je hier tegen. Boekarest heeft nog enkele winkelcentra die je kunt bezoeken. Dit zijn: Unirea Shopping Center, Liberty Center, Plaza Romania, Bucuresti Mall of Thomas Antiques.

Uitgaan

De meeste restaurants en plekken om gezellig een drankje te doen zijn te vinden in het oude centrum. Wanneer je hier zelf rondwandelt kom je altijd wel een geschikte plek tegen om te eten. Het typische Roemeense eten bestaat uit worst en kool. Nadat je een hapje hebt gegeten is het tijd om uit te gaan. Ben je op zoek naar een bar of een pub? Dan kun je terecht bij de straatjes rond Lipscani. Ga je liever met de voetjes van de vloer en ben je op zoek naar een geslaagde club om lekker los te gaan? Dan kun je beter naar Calea Victoriei of de studentenwijk Regie. Hier kom je verschillende trendy clubs tegen waar de feesten doorgaan tot vroeg in de ochtend. De bekendste club van de hele stad is Kristal Glam Club. De goedkoopste club daarentegen is Kulturhaus.
Naast het bezoeken van een club of een bar zijn er ook nog andere mogelijkheden voor een avondje uitgaan. Bij het Prometheus kun je liveoptredens volgen. Verder zijn er meerdere goede jazzclubs door de stad heen te vinden. Bekende zijn Green Hours Art Jazz Club of Blues Café. Voor een avondje naar het casino ga je naar Casa Vernescu.

Vervoer

Wil je je verplaatsen in de stad zelf? De makkelijkste manier kan door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Boekarest heeft namelijk een uitgebreid netwerk aan mogelijkheden voor het openbaar vervoer. In de stad rijden metro’s, trams, bussen en het is mogelijk om een taxi te nemen. Over het algemeen wordt er aangeraden om voor de bussen, de tram en de metro te kiezen. Wanneer je het systeem hebt uitgevogeld werkt het razendsnel en goedkoop. Bij taxi’s in Boekarest is het altijd goed opletten dat je niet wordt opgelicht. Een handige tip is om te kijken of de prijzen al op de ramen staan aangegeven. Wanneer dit het geval is kun je ervan uitgaan dat je niet wordt opgelicht. Vraagt een taxichauffeur meer dan 2,- euro per uur dan is het beter om even verder te kijken naar een andere taxi.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2550x
Toegevoegd: 09-03-2017 08:14
Gewijzigd: 04-07-2017 09:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!