London

Ontdek de leukste bezienswaardigheden in London

LondonLondon is een bruisende stad vol met bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Een deel van de bezienswaardigheden in de stad is gratis te bekijken. Als je ergens naar binnen gaat dan betaal je meestal wel entree. Het is altijd handig om voordat je op reis gaat een lijstje te maken met de leukste bezienswaardigheden. Je weet precies wat je gezien moet hebben in London.

London Eye

De London Eye is 135 meter hoog en uiteraard het grootste reuzenrad in Engeland. Het reuzenrad gaat heel langzaam omhoog waardoor je een prachtig uitzicht over de stad krijgt. Op het hoogste punt kan je eventueel op de foto met op de achtergrond het uitzicht over de stad. Uiteraard dien je wel te betalen voor deze foto, maar het is absoluut een leuk souvenir. De London Eye werd in 1998 geopend en was toen het grootste reuzenrad ter wereld. Je vind de London Eye aan de Theems schuin tegenover Palace of Westminster. 

Palace of Westminster

Als je bij de London Eye bent dan kan je meteen Palace of Westminster bezoeken. In de volksmond staat het paleis ook wel bekend als Houses of Parlement. Vanuit dit gebouw word Groot-Brittannië bestuurd. Het gebouw bestaat uit honderd kamers en meer dan 3 kilometer aan gangen. De Tweede kamer en het lagerhuis van Engeland is hierin gevestigd. Eén van de bekendste bouwwerken bij Palace of Westminster is natuurlijk de Big Ben. Officieel heet het bouwwerk de Elizabeth Tower, maar iedereen noemt het gebouw de Big Ben. De politicus die ooit akkoord gaf voor de bouw van de klokkentoren heet Benjamin Hall. De toren kreeg al snel de bijnaam Big Ben. Je kan beide bezienswaardigheden bezoeken door de metrohalte Westminster te nemen.

London Dungeon

In de buurt van de London Eye ligt bij de Westminster Bridge de London Dungeon. Dit is misschien wel één van de meest spannende attracties in de stad. In deze attractie leer je over de geschiedenis van London op een griezelige manier. Echte acteurs voeren in verschillende ruimtes een spannend toneelstuk op. Alle griezelige historische gebeurtenissen uit de stad komen door de acteurs opnieuw tot leven. Denk aan de Zwarte Dood, Jack The Ripper en Sweeney Todd. Naast toneelstukjes is er ook een attractie in de London Dungeon waarbij je een boottocht maakt door het oude London.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiële woning van de Britse monarch in London. Als de koninklijke vlag op het middelste paviljoen wappert dan is de monarch thuis. Iedere dag werken er 300 mensen in dit gigantische gebouw om de monarch van alles te voorzien. Een attractie bij het paleis is de aflossing van de wacht. Dit gebeurd om de paar uur, maar om 11.00 is er een speciale parade bij. Een uitgebreide ceremonie wordt erbij gehouden. Tijdens de wintermaanden is deze ceremonie niet elke dag, maar om de dag. De traditie van de wisseling van de wacht is eeuwenoud en een voorbeeld van de Britse traditie.

Westminster Abbey

Westminster Abbey is een kerk gebouwd in gotische stijl uit 1045. In 1517 werd de kerk officieel omgebouwd in de huidige gotische stijl. De kerk word officieel gebruikt voor kroningen, bruiloften en begrafenissen van de koninklijke familie. In de kerk liggen diverse beroemdheden begraven zoals: Charles Darwin, Isaac Newton en Charles Dickens. De kerk ligt vlakbij Palace of Westminster. Je kan een bezoek aan de kerk combineren met een bezichtiging aan het parlement.

Piccadilly Circus

Eén van de bekendste pleinen in London is Piccadilly Circus. Het plein is bekend om de neonverlichting. Verschillende reclames worden op de gigantische videoschermen vertoond. Piccadilly Circus heeft wat weg van de Europese variant van Time Square. Via het plein kan je een aantal belangrijke straten in London bereiken. Vanaf het plein kan je ook naar West End. Dit is de musicalbuurt van London. Je kan hier verschillende voorstellingen bekijken. In de omgeving vind je ook verschillende restaurants waar je een hapje kan eten.

Tower Bridge

Eén van de bekendste bruggen in London is de Tower Bridge. Deze brug is gebouwd over de Thames in 1894. Naast de brug ligt een andere bezienswaardigheid de Tower of London. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de Tower Bridge. Je kan hier drie ruimtes bezichtigen met speciale doorkijkwanden. Via de doorkijkwanden kan je foto’s maken zonder dat je belemmerd wordt door glas of iets anders. Tijdens een bezoek aan de Tower Bridge leer je over de geschiedenis van de brug.

Tower of London

Naast de Tower Bridge ligt de Tower of London. Dit gebouw is het oudste bouwwerk van de stad en stamt uit 1087. Het gebouw werd gebouwd door Willem de Veroveraar om zichzelf te beschermen tegen de Noormannen. Later heeft het paleis verschillende functies gehad waaronder een gevangenis en een fort. Vandaag de dag worden de kroonjuwelen bewaard in de Tower of London. Je kan het museum elke dag bezoeken en natuurlijk de kroonjuwelen in het echt zien.

Hyde Park

Eén van de bekendste stadsparken in London is Hyde Park. Het park is gelegen in het centrum van de stad en was vroeger een jachtterrein. Het park is 142 hectare groot en er zijn verschillende attracties in te vinden. Eén van de populairste attracties is de Princess of Wales Memorial Fountain. Tijdens de zomermaanden komen de Britten massaal naar de Serpentine Lake. Rond dit meer is van alles te doen en kan je een roeiboot huren om een boottochtje te maken.

Winkelen in London

In London kan je prima gaan shoppen. De plek waar je kan beginnen met shoppen is Oxford Street. Dit is de populairste winkelstraat van London. Je startpunt begint eventueel bij Oxford Street of Marble Arch. Ruim 200 miljoen bezoekers komen jaarlijks op de winkelstraat af. Je komt hier verschillende grote warenhuizen tegen zoals Marks and Spencers en John Lewis. In totaal zijn er 200 winkels aan Oxford Street gevestigd. De straat is bijna 2 km lang.

Harrods

Een van de beroemdste warenhuizen van London is Harrods. De kans is groot dat je een groot deel van het assortiment niet kan betalen. Het is vooral een luxe warenhuis voor de allerrijkste. Doordeweeks kom je hier regelmatig personal shoppers tegen die in het rond rennen om voor hun klanten de beste aankopen te doen. Vooral rond de kerst is het prachtig om een bezoek te brengen aan het beroemde warenhuis. De etalages en het gebouw zelf zijn prachtig versiert en binnen hangt er een magische sfeer. Je vind de Harrods aan de Brompton Road in London. Het warenhuis is eenvoudig te bereiken via metrostation Knightsbridge.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 3030x
Toegevoegd: 10-08-2016 12:37
Gewijzigd: 10-08-2016 22:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!