Osaka

Wat te doen tijdens een stedentrip Osaka

OsakaOsaka is de twee na grootste stad van Japan. Letterlijk betekent Osaka grote heuvel. De stad is gelegen naast andere grote steden als Kobe en Kyoto. Osaka is een zeer moderne en levendige stad. De stad is bekend vanwege de rijke cultuur, de industrie en de mooie landschappen. Op deze pagina lees je alle hoogtepunten tijdens het bezoeken van deze stad.

Algemene informatie

De stad zelf telt een inwoneraantal van maar liefst circa 3 miljoen inwoners. Indien de inwoners rondom de stad ook mee worden gerekend dan stijgt dat aantal aan inwoners nog naar een veel hoger getal. De metropool Groot-Osaka bestaat ook uit de steden Kyoto en Kobe en beschikt samen over maar liefst 20 miljoen inwoners. Osaka is bekend als de zakenstad van Japan. Dat is ook duidelijk terug te zien in de uitgaansbuurten. Overdag zijn de Japanners hier hard aan het werk, maar in de avond komen ze helemaal los.
Vanuit Nederland kun je gemakkelijk vliegen naar Osaka. Meerdere malen per week zijn er rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Osaka. Hier vlieg je naar het vliegveld Kansai International Airport. Dit vliegveld ligt op een afstand van 50 kilometer van de stad. Met de trein is het mogelijk om vanaf het vliegveld naar de stad te gaan. Dit bespaart namelijk ook een hoop kosten t.o.v. het nemen van een taxi. Daarnaast is openbaar vervoer erg goed geregeld en ben je snel in de stad.
Osaka is met de jaren ook steeds populairder geworden onder het toerisme. Dat is niet voor niets, want de stad heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Denk aan het bezoeken van de culturele bezienswaardigheden, het winkelen in het zakengebied, geniet van het heerlijke eten of bekijk de moderne gebouwen en bezienswaardigheden. Op deze pagina geven we meer informatie over het onderstaande.

  • Bezienswaardigheden
  • Het eten in Osaka
  • Nachtleven
  • Transport

Bezoek de bezienswaardigheden van Osaka

Het meest bijzondere gebied waar de meeste mensen ook het meeste van hun tijd doorbrengen is Dotonbori. Dotonbori wordt gezien als het gezelligste gebied van de hele stad. Overal door dit gebied hangen hier verlichtende uithangborden bij de restaurants en andere gelegenheden. Verder lopen er grachten door Dotonbori heen waar toeristische boten doorheen varen. In de wijk van Dotonbori is voornamelijk in de avond zoveel te doen dat je hier meerdere keren heen kunt. Overdag wordt dit gebied gezien als het stuk om te winkelen, want je komt er namelijk diverse winkels tegen. Veel van de bekende uitgaansgelegenheden in Osaka zijn ook te vinden bij dit gebied. Nog een gebied waar je heen kunt is Shinsekai. Ook dit is een gebied waar je overal restaurants, neonverlichting en winkels tegenkomt.
Verder is het uniek om een bezoek te brengen aan het Osaka kasteel. Dit kasteel behoort namelijk ook tot een van de mooiste kastelen van heel Japan. Het kasteel dateert uit 1583 en wordt ook wel Osaka-jo genoemd. Echter is het kasteel in de 17e eeuw compleet afgebrand tijdens een gevecht. Nadat er weer was gestart met de bouw van het kasteel is het geraakt door de bliksem. Pas in 1931 is de wederopbouw van het kasteel weer verder gegaan.
Naast het historische Osaka Kasteel moet je een bezoek brengen aan het moderne gebouw de Umeda Sky Building. Dit gebouw bestaat uit twee torens die naast elkaar staan en hebben in totaal 40 verdiepingen. Voor toeristen is het mogelijk om naar boven te gaan in deze torens. Hier moet je eerst met de lift omhoog waarna je via een tussenverbinding van de beide torens met een roltrap van de ene naar de andere toren gaat. Eenmaal bovenin kun je genieten van het schitterende uitzicht op de stad.
De Tsūtenkaku-toren wordt gezien als het hart van Osaka. Deze toren toont de welvaart van Osaka. Voor bezoekers is het mogelijk om naar boven te gaan in de toren vanwaar men een schitterend panoramisch uitzicht heeft op de stad. Het nadeel is dat er vaak een lange wachtrij bij deze toren kan zijn.
Het Kaiyukan Aquarium behoort tot de grootste aquaria ter wereld. Wie een liefhebber is van het bezoeken van een aquarium moet zeker een bezoekje brengen aan dit aquarium in Osaka. Je komt er maar liefst 600 verschillende soorten tegen bestaande uit 30.000 vissen en andere zeedieren. Dit aquarium bestaat uit meerdere verdiepingen waar je bijzondere vissen te zien krijgt. Een hoogtepunt is de walvis die er in een grote bassin rondzwemt.
Heb je zin om een dag naar het pretpark te gaan? Dan kun je in Osaka naar Universial Studios. Universial Studios in Osaka is het een na grootste pretpark van het land. Voornamelijk Aziatische toeristen komen naar dit pretpark voor een dag vol plezier.
Verder is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de bekende Shitennoji tempel. Deze tempel is namelijk de oudste boeddhistische tempel van heel Japan. Tijdens de 6e eeuw werd er al een start gemaakt met de bouw van deze tempel. Sinds die tijd is de tempel al meerdere keren afgebrand en weer opgebouwd. Binnen de tempel is een mooie pagode te vinden van vijf verdiepingen hoog. Verder zie je hier een mooi ingerichte tuin en een vijver met schildpadden.
Verspreid over Osaka zijn er ook verschillende musea te vinden. Enkele musea die aangeraden worden om te bezoeken zijn het Osaka Science museum, het Osaka Museum of History of het National Museum of Art.


Eten in Osaka

Wanneer je de stad doorloopt dan kom je overal drukbezette restaurants tegen. Osaka staat namelijk mede bekend om het heerlijke eten. Volgens velen heeft deze stad het lekkerste eten te bieden van het hele land. Je vindt er alle typische Japanse gerechten terug, zoals de sushi restaurants of de restaurants waar ramen en soortgelijke gerechten worden verkocht. Ramen wordt over het algemeen het meest gegeten in Japan. Dit is een soort bouillonsoep met noedels, een stukje vlees en een stuk ei. Dat Osaka een zakenstad is zie je in de restaurants ook duidelijk terug. Nadat men klaar is met werken gaan de zakenlieden massaal naar de restaurants om daar te genieten van de gerechten.
Een typisch gerecht wat afkomstig is uit Osaka is de zogeheten Takoyaki en moet je absoluut geprobeerd hebben. Takoyaki wordt ook wel ‘octopus balls’ genoemd. Dit is een Japanse snack en ze lijken op poffertjes. Ze worden echter gevuld met octopus en binnenin en hebben de vorm van kleine ronde ballen. Deze snack kun je op veel plekken langs de weg of bij restaurants in Osaka kopen.

Uitgaan

Osaka is voornamelijk in de avond een levendige stad. Naast zakenmensen kom je in de buurt Dotonbori veel jongeren en toeristen tegen. Rond het gebied van Dotonbori zijn ook verschillende clubs te vinden. Probeer echter mensen te ontwijken die je met praatjes bij een club naar binnen proberen te krijgen. De meeste goede clubs die de stad heeft zijn op loopafstand bij elkaar vandaan. Ook krijg je bij de entree vaak een gratis drankje.
Enkele populaire uitgaansgelegenheden in de stad zijn Giraffe, Onzieme, Bar One, Heaven of Club Pure. Deze uitgaansgelegenheden zijn in of dichtbij Dotonbori te vinden. In het gebied van Umeda is Owl een bekende plek en in de wijk Amerikamura is Ghost Ultra Lounge of Club Joule populair.

Transport

In Osaka merk je snel dat alles goed is geregeld. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer. Voor buitenlanders staat alles ook duidelijk en goed aangegeven. De borden zijn leesbaar en naast de Japanse tekens staan de namen van plaatsen en andere zaken ook met alfabetische letters aangegeven. Er is een uitgebreid metronetwerk door de stad, waardoor je je op een snelle en goedkope manier door de stad heen kunt verplaatsen. Naast dat de bestemmingen ook in alfabetische letters worden aangegeven worden er ook omroepen op de stations gedaan in het Engels.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2419x
Toegevoegd: 14-03-2017 06:28
Gewijzigd: 13-07-2017 11:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!