bebouw in Palma de Mallorca

De leukste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca

bebouw in Palma de MallorcaPalma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca. De meeste bezoekers aan het eiland landen op het vliegveld bij de hoofdstad en verplaatsen zich over het eiland. Het is de moeite waard om naast een bezoek aan het eiland de hoofdstad zelf te bezoeken. Er is genoeg te zien in de hoofdstad van het eiland. De leukste bezienswaardigheden hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Kathedraal la Seu

Als we één gebouw in Palma de Mallorca mogen noemen die er echt uitspringt dan is het wel kathedraal la Seu. De kathedraal is in de 13e eeuw op een kleine verhoging langs de Middellandse zee gebouwd. De kathedraal is gebouwd in Catalaans-Gotische stijl. De binnenzijde van de kathedraal is door de loop der jaren regelmatig gerenoveerd en aangepast. De laatste grondige renovatie is door niemand minder dan Gaudí uitgevoerd. Hij veranderde voornamelijk het glaswerk in de kathedraal met gebrandschilderde ramen. Daarnaast ontwierp hij nieuwe kroonluchters in de kathedraal. Het is de moeite waard om bij een bezoek aan de stad even binnen te kijken in La Seu. De binnenzijde is net zo bijzonder als de buitenzijde van de kathedraal.

Kasteel Bellver

Het is een aardige wandeltocht vanuit Palma de Mallorca, maar het is wel de moeite waard. Kasteel Bellver ligt op de top van een heuvel net buiten Palma de Mallorca. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Bellver is Catalaans voor vergezicht vanwege het mooie uitzicht. Bij mooi weer kan je zelfs een groot deel van het eiland zien vanaf de top van het kasteel. Het kasteel is in de 14e eeuw gebouwd en heeft in de loop van de jaren diverse functies gehad. Het was ooit het onderkomen van de koning van Mallorca en later was het een gevangenis. Tegenwoordig is het historisch museum van Mallorca gevestigd in het kasteel. In de binnentuin van het kasteel worden regelmatig concerten gegeven tijdens de zomermaanden.

Plaza Mayor

In het centrum van de stad vind je de Plaza Mayor. Deze naam komt je misschien bekend voor. Het beroemde centrumplein van Madrid heeft exact dezelfde naam. De Plaza Mayor in Palma de Mallorca is eigenlijk een exacte copy van de variant in Madrid. Het is alleen wat kleiner dan het origineel. De drie belangrijkste winkelstraten van de stad komen uit op dit plein. Het is hierdoor altijd gezellig druk op het plein en op warme dagen zijn verschillende terrassen te vinden. Straatartiesten zorgen op het plein voor extra gezelligheid. Op de maandag is er een groente en fruit markt op het plein te vinden. Het is leuk om door de smalle straten achter de Plaza Mayor te slenteren. Je krijgt zo een idee van de oude stad. Ondanks dat de straten één groot doolhof lijken eindigen ze altijd weer op de Plaza Mayor.

Tram naar Sóller.

Vanuit Palma de Mallorca kan je de historische tram naar Sóller nemen. Het treinspoor loopt vanaf de oude staat door de bergen van Mallorca. De reis zelf is de moeite waard om een keer gezien te hebben. Vroeger werd het spoor gebruikt om fruit te transporteren en dit zie je nog steeds. De tram rijdt rechtstreeks door de Sinaasappelboomgaarden heen. In Sóller zelf kan je even een tussenstop maken en genieten van het uitzicht. Dit plaatsje is niet heel bijzonder het gaat meer om de reis ernaartoe in de ouderwetse tram. De treinreis wordt zelfs de mooiste van Europa genoemd.

La Rambla

Net als in Barcelona heb je in Palma de Mallorca een La Rambla liggen. De straat heeft veel weg van de gelijknamige straat in Barcelona. Je vind hier de beroemde bloemenstalletjes en restaurantjes. De straat is alleen minder toeristisch als de variant in Barcelona. Het is in Mallorca eigenlijk een plek om even tot rust te komen na een drukke dag bezienswaardigheden ontdekken. Aan de La Rambla zijn ook twee standbeelden te vinden van Romeinse keizers.

Almudaina Paleis

Direct naast de kathedraal ligt het Almudaina paleis. Dit kasteel is oorspronkelijk gebouwd als Arabisch fort. Sinds het begin van de 14e eeuw is het officieel geclaimd als onderkomen van de koninklijke familie. Het kasteel werd later gerenoveerd en aangepast in de huidige gotische stijl. In het kasteel zelf zijn nog steeds voorwerpen te vinden uit de 14e eeuw. Tapijten, meubels en kleding zijn er nog steeds te vinden. Tegen een kleine vergoeding is het kasteel van binnen te bewonderen.

Arabische baden

In Palma de Mallorca liggen restanten van de oorspronkelijke Arabische baden. Helaas is er niet veel van overgebleven, maar het behoort wel tot de best bewaarde overblijfselen uit de Arabische tijd op Mallorca. De baden hebben veel weg van de badhuizen die je tegenkomt in Islamitische steden. Apart zijn de pilaren die de koepel overeind houden van het badhuis. De pilaren zien er allemaal verschillend uit en geen één is hetzelfde. Archeologen denken dat de pilaren hergebruikt zijn uit een ander bouwwerk om kosten te besparen. Het badhuis was vroeger een ontmoetingsplek. In de binnentuin is een ontmoetingsplek gemaakt voor na een bezoek aan het badhuis. Er zijn sinaasappelbomen, palmbomen en cactussen te vinden. Bezoekers konden zo even uitrusten na een warm bad. Elke dag is het mogelijk om de ruïnes van de Arabische baden in Palma de Mallorca te bewonderen.

Palma Aquarium

Palma Aquarium ligt niet in het centrum, maar is prima met de bus te bereiken. In het centrum kan je bij de excursie winkels entreekaartjes kopen inclusief busreis naar het aquarium. Het aquarium is voor een deel overdekt en een deel buiten. Naast de diverse aquariums heb je de mogelijkheid om te duiken met roggen en haaien. Je kan ter plekken je ticket kopen en onder begeleiding ga je duiken in een aquarium. Na afloop ontvang je een foto van je belevenis. Het Palma Aquarium is leuk voor het hele gezin.

Ontdek Palma met paard en wagen.

Een paardenkoets kom je in verschillende Europese steden tegen en ook in Palma de Mallorca. De meeste koetsen zijn te vinden in de buurt van de kathedraal La Seu. Er zijn verschillende rijtuigen waaruit je kan kiezen. De koetsiers nemen je mee in een tocht door de stad. Je rijdt regelmatig door smalle straatjes heen. Tijdens de rit kom je langs verschillende bezienswaardigheden in Palma. Als je liever alles op je gemak wil bekijken dan kan je het beste te voet door de stad wandelen. Sinds 2007 is er ook een metrostelsel onder de stad te vinden voor de langere afstanden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 1776x
Toegevoegd: 26-08-2016 17:15
Gewijzigd: 11-09-2016 22:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!