Kuala Lumpur

Ontdek de hoogtepunten van Kuala Lumpur

Kuala LumpurDe hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur en deze stad telt circa twee miljoen inwoners. De stad wordt voornamelijk gekenmerkt door de grote bebouwing, de vele winkelcentra en de gemixte culturen. Ga jij een reis maken naar Kuala Lumpur? Lees je dan goed in over de hoogtepunten van deze stad.

Algemene informatie

Het bezoeken van Kuala Lumpur is voornamelijk erg populair bij mensen die een reis aan het maken zijn door Zuidoost-Azië. Dit komt doordat er veel vluchten vanuit Nederland of andere Europese landen naar deze gigantische stad gaan en er vluchten vanaf Kuala Lumpur direct naar Europa gaan. Het is daarom een makkelijke optie om deze stad voor een aantal dagen te bezoeken. Tijdens een doorreis hebben de meeste mensen voldoende aan drie of vier nachten in deze stad te verblijven om alle hoogtepunten te zien. Wat de hoogtepunten zijn lees je hieronder.
In Kuala Lumpur is het moeilijk om een echte Maleisische cultuur te herkennen. Wanneer je door de stad heenloopt dan kom je veel van de Chinese cultuur, de Arabische cultuur, de Thaise of de Indonesische cultuur tegen. Dit is dan ook duidelijk terug te zien aan de wijken in de stad die hierop zijn gericht en de vele verschillende religieuze gebouwen. Ook beschikt de stad over veel eetgelegenheden uit de hiervoor genoemde culturen. Op deze pagina lees je meer informatie over de onderstaande zaken.

  • De bezienswaardigheden van Kuala Lumpur
  • Het bezoeken van de winkelcentra
  • Beleef het nachtleven
  • Het vervoer in de stad

De bezienswaardigheden

Kuala Lumpur is een relatief nieuwe stad. Dit heeft ervoor gezorgd dat er ook veel gebouwen zijn te vinden die nog erg nieuw zijn. Het meest bekende plaatje van de stad zijn de Petronas Twin Towers. Dit zijn twee identieke torens in het centrum van de stad die in de jaren 90 zijn gebouwd. Daarmee zijn deze torens nog erg nieuw. Toen deze torens werden gebouwd waren het zelfs de hoogste torens van de wereld, hoewel de Petronas Twin Towers deze titel op dit moment niet meer hebben. Deze torens bestaan maar liefst uit 88 verdiepingen en het is mogelijk om er tickets te kopen om naar boven in de toren te gaan. Met de toegangskaarten kun je door de loopbrug heen wandelen die zich op de 41ste verdieping bevindt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad. Echter krijg je hier geregeld te maken met lange wachtrijen en zit er een prijskaartje aan de tickets.
Veel mensen kiezen er daarom voor om een skybar in de stad te bezoeken. Een aanrader is om de bar van het Traders Hotel te bezoeken. Je kunt in het hotel zelf verblijven, maar ook wanneer je ergens anders verblijft kun je naar de bar op de 33ste verdieping om te genieten van het uitzicht. Het bijzondere aan deze bar is dat er ook een zwembad bij zit en het een fraaie inrichting heeft. Het zwembad mag echter alleen worden gebruikt door gasten die in het hotel verblijven. Een andere populaire skybar is Heli Lounge Bar. Het voordeel aan het bezoeken van een van deze bars is dat je geen last hebt van lange wachttijden, geen entreeticket hoeft te kopen en tevens ook een uitzicht hebt op de Petronas Twin Towers.
Naast de Petronas Twin Towers is het bekendste park van de stad gelegen: het KLCC Park. Dit park is de plek voor mensen die rustig rond willen wandelen en tegelijkertijd een mooi uitzicht willen hebben op de gebouwen er omheen. Overdag wordt dit park veel bezocht door gezinnen met kinderen, zakenmensen en toeristen. In het park is namelijk een kinderzwembad en een speeltuin te vinden. In de avond kom je er ook meer joggers en stelletjes tegen. Dit is een mooie plek om de verlichte torens op de foto te zetten.
Wat ook een bezoek waard is, is Chinatown. Chinatown is ook in het centrum van de stad te vinden bij de staat Jalan Petaling. Dit gebied bestaat voornamelijk uit Chinezen die zich hier in het verleden hebben gevestigd. Er wordt ook wel gezegd dat Chinatown het meest gezellige stuk van de stad is, hoewel het voornamelijk leuk is om het een keer mee te maken. In het gebied van Chinatown kom je veel winkeltjes, kraampjes en andere handelswaar tegen. Dit is een zeer geschikte plek om souvenirs en andere spullen aan te schaffen.
Nog een plek om te genieten van de prachtige skyline van de stad is bij de KL Tower. Deze toren wordt ook wel Menara KL genoemd. Dit is de communicatietoren van de stad en heeft een hoogte van maar liefst 421 meter. Voor bezoeken is het mogelijk om een ticket te kopen waarmee je naar het observatiedek gaat. Het observatiedek is te vinden op een hoogte van 274 meter.
Vanaf de stad is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer richting het noorden van de stad te gaan naar de Batu Caves. De grotten van Batu zijn meerdere grotten met daarvoor een groot en beroemd beeld van de oorlogsgod Murugan. Om de grotten te bereiken dien je een trap op te klimmen van maar liefst 272 treden. De grootste grot is de Kathedraalgrot en heeft een hoogte van 100 meter en een lengte van 400 meter.
Een bijzonder plein in de stad om te bezoeken is het Merdeka Square. Op dit plein werd in 1957 voor het eerst de Maleisische vlag gehesen. Hierna stond dit plein bekend als het vrijheidsplein, oftewel Dataran Merdeka. Rondom dit plein zijn verscheidene fraaie overheidsgebouwen te vinden, waardoor het mooi is om dit gebied te bezoeken. Wanneer je bij Merdeka Square bent wordt het aangeraden om ook een bezoek te brengen aan de Kuala Lumpur City Gallery. Dit centrum is bedoeld om toeristen meer te vertellen over de stad. Hier is het tevens mogelijk om gratis stadswandelingen te maken of om een fiets te huren.
Verder is het leuk om een bezoek te brengen aan het oudste stadspark Lake Garden. Tijdens het bezoeken van dit stadspark kun je namelijk ook een bezoek brengen aan het KL Bird Park. In dit park wandel je door duizenden tropische vogels. Het beste kun je dit park doordeweeks bezoeken wanneer het er niet al te druk is.


Winkelen in Kuala Lumpur

Als er een ding is waar je in Kuala Lumpur absoluut niet omheen kunt dan zijn het de gigantische winkelcentra. Verspreid over de hele stad zijn er tientallen enorme winkelcentra te vinden. Anno 2017 wordt er nog steeds hard gebouwd aan het uitbreiden van het aantal winkelcentra in de stad.
Het grootste winkelcentrum van de stad is Berjaya Times Square. Deze gigantische mall beschikt over maar liefst 1.000 winkels. Trek er dus voldoende tijd voor uit wanneer je dit winkelcentrum gaat bezoeken. Ook bijzonder aan dit winkelcentrum is dat er een indoor pretpark is te vinden: Berjaya Times Square Theme Park. Hier kun je ook de achtbaan instappen midden in het winkelcentrum. Verder is er in dit winkelcentrum een grote bioscoop te vinden en een bowlingbaan.
Wellicht het bekendste winkelcentrum van Kuala Lumpur is Suria KLCC. Dit winkelcentrum is modern en schitterend ingericht en is gelegen onder de Petronas Twin Towers. Dit luxe winkelcentrum beschikt over veel internationale winkelketens. Het bezoeken van dit winkelcentrum kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan het KLCC Park en de Twin Towers. Suria KLCC heeft maar liefst zes verdiepingen en wordt ook wel het toeristenwinkelcentrum genoemd. Ook is er een grote foodcourt aanwezig en kun je naar de bioscoop.
Nog een enorm winkelcentrum is Sunway Pyramid. Dit winkelcentrum ligt net buiten het centrum van de stad, maar is absoluut een bezoekje waard. Het winkelcentrum is volledig gebouwd in Egyptische sferen. Bij binnenkomst loop je onder een groot beeld door van een leeuw. Op het gebied van winkelen heb je hier voldoende keuze met een aanbod van circa 800 winkels. Naast het winkelcentrum is er ook een pretpark te vinden: Sunway Lagoon. Bij het winkelcentrum is het ook mogelijk om te schaatsen, boogschieten, bowlen of naar de bioscoop te gaan.
Bukit Bintang is een wijk in het centrum van Kuala Lumpur. Aan deze wijk kom je veel winkels tegen. Bukit Bintang kan worden gezien als een lange straat die bestaat uit verschillende winkelcentra en bars en restaurants. Enkele bekende winkelcentra in dit gebied zijn Pavilion KL en Plaza Low Yat. Pavilion KL behoort ook tot een van de bekendere winkelcentra van de stad. In totaal heeft dit winkelcentrum maar liefst 450 winkels. Plaza Low Yat is een winkelcentrum dat bekend staat om de IT-lifestyle producten.
Kuala Lumpur heeft nog veel meer winkelcentra te bieden. Malls die je verder nog kunt bezoeken zijn: Utama, BB Plaza, Mid Valley Megamall, Pertama Complex, Sogo, Starhill Gallery of The Gardens.

Uitgaan

Het uitgaansleven in Kuala Lumpur is niet te vergelijken met het uitgaan als in veel omringende landen. Kuala Lumpur is namelijk een moderne stad. Toch is er in deze stad ook voldoende keuze op het gebied van uitgaan. De gezelligste straat van de hele stad is Changkat. Changkat is gelegen in Bukit Bintang. Deze straat bestaat vrijwel alleen maar uit bars en restaurants. De straat is erg populair bij toeristen en expats. Andere gezellige gebieden waar je bars en restaurants tegenkomt zijn Old Heritage Road of The Connection. Een andere populaire plek is bij het winkelcentrum Sunway Pyramid. Bij dit winkelcentrum is tevens de discotheek Ministry of Sound te vinden. Het nadeel is dat het niet gemakkelijk bereikbaar is.
Wil je graag een avond doorgaan tot in de vroege uurtjes? Dan zijn er verschillende clubs te vinden. De meest bekende clubs die je het beste kunt bezoeken zijn Zouk, Play at the Roof, Havana, Gavity Club, Roots Club KL, Lust of Under9.

Vervoer in Kuala Lumpur

Het verkeer in Kuala Lumpur is goed geregeld, maar nog steeds kun je veel te maken krijgen met files. Daarom wordt er vaak aangeraden om gebruik te maken van de metro. Het metronetwerk in de stad is namelijk erg goed geregeld. In de stad zelf wordt deze aangeduid met LRT (Light Rail Transit). Deze metro rijdt gedeeltelijk ondergronds. Naast dat je je op een gemakkelijke manier snel kunt verplaatsen is het ook erg goedkoop. Van tevoren koop je een muntje van je startpunt tot aan het eindpunt. Voor een paar euro kom je de hele stad al door.
Andere manieren om je te verplaatsen zijn te voet, met de bus of met de taxi. Bij een taxi is het altijd aan te raden om op de meter te rijden. Dit kan nog weleens moeilijk zijn, maar wanneer de chauffeur dat niet wilt dan kun je beter op zoek gaan naar een andere taxi.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2065x
Toegevoegd: 13-03-2017 06:46
Gewijzigd: 11-07-2017 11:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!