Milaan

Ontdek de hoogtepunten van een stedentrip naar Milaan

MilaanGa jij een stedentrip maken naar de hoofdstad van Noord-Italië. Milaan is een van de grootste steden van Europa. Deze stad staat bekend als de modestad en is ook het financiële centrum van Italië. Er zijn tal van redenen om deze stad te bezoeken. Op deze pagina lees je meer informatie over alles wat je hier kunt meemaken.

Algemene informatie

Milaan is gelegen in de regio Lombardije en is de grootste en belangrijkste stad in deze regio. In de stad zelf wonen circa 1,3 miljoen inwoners. Indien alle omwonenden mee worden gerekend dan kan er worden gezegd dat er circa 4 tot 5 miljoen mensen wonen. Milaan is niet alleen een bekende modestad, maar staat ook bekend om de rijke cultuurgeschiedenis. Verder is het een levendige stad en is er altijd wel wat te beleven.
Om van Nederland naar Milaan te komen zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt zelfstandig met de auto. De afstand is 1.050 kilometer vanaf Utrecht naar Milaan en deze rit duur circa 11 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om te vliegen wat natuurlijk een stuk sneller gaat. Dagelijks gaan er meerdere vluchten vanaf Amsterdam, Eindhoven, Weeze of Düsseldorf. In Milaan zijn een aantal vliegvelden. Dit zijn Milaan Malpensa, Milaan Bergamo Orio of Milaan Linate. Vanaf een van deze vliegvelden kun je doorreizen naar de stad per trein of taxi. Tot slot is het ook mogelijk om met de trein vanuit Nederland naar Milaan te gaan. Er zijn geen rechtstreekse verbindingen, maar je kunt wel eerst naar Verona reizen en vanaf daar doorreizen naar Milaan. Hieronder lees je meer informatie over:

  • Bezienswaardigheden
  • Winkelen
  • Uitgaan
  • Vervoer in de stad

Bezienswaardigheden

Met de vele bouwwerken en kunstgeschiedenis heeft Milaan veel bezienswaardigheden om te bekijken. Een van de voornaamste is de muurschildering van Het Laatste Avondmaal. Deze muurschildering is te bekijken in de Santa Maria, een kerk uit de 15e eeuw. De muurschildering is gemaakt door Leonardo da Vinci. De muurschildering is maar liefst 460 bij 880 centimeter groot en toont het Laatste Avondmaal van Jezus op dezelfde manier als deze in de Bijbel wordt omschreven. Het is echter vaak moeilijk om deze muurschildering te bekijken, want er is een reservering voor nodig. In veel gevallen moet je al maanden van tevoren zijn met reserveren. Ben je te laat met het reserveren? Dan kun je kijken of er busritten of andere tours zijn te boeken waarbij een bezoek aan deze muurschildering zit inbegrepen.
De drukstbezochte bezienswaardigheid is de kathedraal van Milaan. De start van de bouw van deze kathedraal is begonnen in de 14e eeuw en is geëindigd in de 20ste eeuw. Dat heeft geleid tot een schitterende architectuur. De kerk is maar liefst 150 meter lang en overal zijn er beelden gemaakt op en aan de kerk. Het is ook mogelijk om via een trap omhoog te gaan vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad hebt. Boven kun je tevens de beelden van dichtbij bekijken. Het plein dat voor de kerk is te vinden wordt het Piazza del Duomo genoemd en is een ontzettend druk plein. De hele dag door zie je hier mensen staan te fotograferen en groepen mensen die een wandeltoer hebben geboekt.
Wil je nog meer van de kunstgeschiedenis van Italië ontdekken? Dan kun je naar de wijk Brera toe. Dit is de voormalige kunstenaarswijk van Milaan. In deze wijk kom je op iedere hoek van de straat wel antiekwinkels, markten, boetieks en galerijen tegen. In de straat hangt een gemoedelijke sfeer en kun je terecht in een van de vele restaurants en bars. Je kunt hier ook het beroemde museum Pinacoteca Nazional de Brera bezoeken. Hier kom je werken tegen van de grootste namen uit de kunstgeschiedenis van Italië en andere Europese steden.
Het Cimitero Monumentale is de bekendste begraafplaats van de stad. Dit kerkhof werd geopend in 1866 en er liggen al verschillende belangrijke personen begraven op deze begraafplaats. De tombes en graven dienen de maatschappelijke status van de persoon die er ligt begraven te weerspiegelen. De decoraties van de graven maakt het dat het bijzonder is om deze te bezoeken.

Winkelen in Milaan

Milaan wordt gezien als een van de beste steden in de wereld om te gaan winkelen. Veel mensen komen daarom dan ook uit de hele wereld naar deze stad om massaal geld uit te geven aan de laatste mode. Ben jij iemand die de nieuwste modetrends graag voor wil zijn? Dan is Milaan de stad om te bezoeken. In deze stad zitten namelijk veel bekende en grote designers gevestigd en er worden veel modebeurzen georganiseerd het hele jaar door. Veel van de nieuwste mode komt in deze stad voor het eerst uit. Aan deze laatste mode hangt echter wel een prijskaartje. Over het algemeen is het winkelen in Milaan wat duurder dan winkelen in veel andere grote Europese steden.
Ben je benieuwd naar de beste locaties om te gaan winkelen in Milaan. Er wordt gezegd dat je het beste naar Piazza del Duomo kunt. Dit is het plein dat gevestigd zit in het hart van het historische centrum van Milaan. Op dit plein zelf zitten niet al te veel winkels, maar hier komen wel veel straten op uit waar je juist de beste winkels van de stad tegenkomt. Een van deze is de passage Galleria Vittorio Emanuele II. In deze passage vind je veel modewinkels uit het hogere segment. Ondanks dat niet iedereen hier direct geschikte kleding zal vinden is dit wel een straat voor de modeliefhebbers om absoluut even te bekijken. Een andere bekende winkelstraat die uitkomt op de Piazza del Duomo is de Corso Vittorio. Ook in deze straat kom je veel grote modemerken tegen.
Je kunt ook enkele warenhuizen in de stad bezoeken met een groot en divers winkelaanbod. Een van de meest bekende warenhuizen is La Rinascente. Dit warenhuis bestaat uit maar liefst 7 verdiepingen aan winkels. Je komt hier exclusieve merken tegen, zoals Armani, Dolce & Gabbana of Versace. Ook de meer casual merken, zoals Guess, Lacoste of Diesel kom je in dit warenhuis tegen. Bovendien kun je boven op La Rinascente genieten van een prachtig uitzicht over Milaan op het dakterras. Enkele andere warenhuizen in de stad zijn OVS, Excelsior Milano, Eataly, of Galleria Santa Radegonda.


Uitgaan

Tijdens een trip naar Milaan merk je in de restaurants al snel dat de prijzen gemiddeld wat hoger liggen dan in de rest van Italië. De uitgaansscene is een levendige in Milaan en bestaat uit zowel veel bars, cafés en clubs. Er zijn verschillende wijken waar je uitstekend terecht kunt om een avond te gaan stappen. Een bekende wijk is de omgeving van Isola. Dit gebied is erg populair bij de jongere mensen tussen de 20 en de 30 jaar. In de regio van Isola kom je vele bars en clubs tegen. Ook is het bekend van de vele Happy Hours die hier worden gehouden.
Verder zijn de wijken van Corso Como en Garibali erg indrukwekkend. Deze wijken zijn voornamelijk erg populair bij de mensen die chiquer willen uitgaan. In deze regio zijn zelfs de beroemdste nachtclubs van heel Milaan te vinden. Er zijn veel trendy bars en clubs en dit is ook het gebied waar beroemdheden gaan stappen, zoals voetballers, modellen of andere bekende mensen. Tot slot kun je gaan stappen rond het gebied van de Navigli. In dit gebeid vind je langs de grachten veel bars en clubs om uit te gaan. Duizenden toeristen en jongeren bezoeken dagelijks dit gebied om uit te gaan.
Ben je op zoek naar de beste clubs die tot in de vroege uurtjes doorgaan met feesten? Bezoek dan een van de volgende clubs: Magazzini Generali, Hollywood, Gattopardo Café, Tocqueville 13, Alcatraz of Old Fashion.

Vervoer in de stad

In de stad zelf kun je je gemakkelijk verplaatsen. Het openbaar vervoer in Milaan is namelijk goed geregeld en bestaat uit de tram, metro en busverbindingen. De verbindingen zijn op de juiste manier geregeld dat je vrijwel overal in de stad kunt komen zonder zelf te veel in te spannen. Er zijn kaartjes te koop waarmee je een dag of meerdere dagen onbeperkt kunt reizen.
Daarnaast kun je natuurlijk ook de hele stad door wandelen. De stad is ook weer niet al te groot en met navigatie bij de hand ben je zo bij je volgende bestemming. Een taxi aanhouden kan ook. De witte taxi’s in Milaan rijden aan de hand van een meter. Tot slot wordt het steeds populairder om je met de fiets te verplaatsen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de komst van het fietsverhuurbedrijf BikeMi. Dit bedrijf heeft maar liefst 4.000 fietsen door de stad staan die bij bepaalde stations staan. Het is gratis om deze fietsen te gebruiken mits ze binnen een half uur weer bij het volgende station staan. Hierna ga je ervoor betalen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3055x
Toegevoegd: 11-03-2017 09:39
Gewijzigd: 04-07-2017 09:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!