Citytrip Nederland: bezoek deze 7 steden

Citytrip Nederland: bezoek deze 7 steden

Citytrip Nederland: bezoek deze 7 stedenIn Nederland zijn er veel steden die ook een bezoekje waard zijn. Iedere stad heeft zijn eigen achtergrond, geschiedenis, bezienswaardigheden en andere hoogtepunten. Genoeg ingrediënten om zo’n stad is van dichtbij te zien. Maar welke kies je?

1.      Amsterdam – Mokums paradijs

Bij veel mensen zal onze eigen hoofdstad bovenaan het lijstje pronken. Deze stad heeft namelijk alles om een heerlijk weekend te verblijven. Wie aan Amsterdam denkt zal waarschijnlijk uitkomen bij de prachtige grachtengordel, het Red Light district of voetbalclub Ajax. Zoals vele landen is er altijd een stad aanwezig die nooit slaapt en met Amsterdam hebben wij de Nederlandse variant. Dag en nacht valt er van alles te beleven. Shopfanaten kunnen overdag bijvoorbeeld heerlijk winkelen in de Kalverstraat of in de P.C. Hooffstraat. Hier vind je namelijk alle topmerken en modewinkels waar je altijd zult slagen. Ben je meer een kunstliefhebber? Bezoek dan een tentoonstelling in bijvoorbeeld het Rijksmuseum of het van Goghmuseum. Ga je liever in de avonduren de hoofdstad bezoeken? Dan kan je zeker terecht bij het Rembrandtplein of het Leidseplein of een hapje, een drankje, een gokje in het casino of een dansje in de discotheek. Kortom, in Amsterdam Mokum is het 24/7 een paradijs.

2.      Rotterdam – meer dan een havenstad

Maar ook Rotterdam valt bij veel mensen in de smaak. Het is namelijk meer dan alleen die havenstad van Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog is de stad letterlijk weer opnieuw opgebouwd en het duurde even voordat het weer in bloei kwam. Maar uiteindelijk is het uit zijn as herrezen en is het een waar metropool geworden. Met haar prachtige architectuur, bijzondere bouwwerken en levendige centrum is het aanzien van Rotterdam ook enorm gestegen de laatste jaren. Niet voor niets dat er veel evenementen worden georganiseerd vanwege de uitstekende bereikbaarheid en goede infrastructuur. Het imago dat Rotterdam alleen een havenstad is dus definitief verleden tijd.

3.      Utrecht – het kloppend hart van Nederland

De derde grootste stad van Nederland wordt vaak gezien als het ‘kleine broertje’ van Amsterdam, vanwege haar vele grachtjes, maar daar wordt Utrecht flink tekort mee gedaan. Deze stad is namelijk het ‘kloppend hart’ van ons land, vanwege de centrale ligging. Waar je ook vandaan komt, Utrecht is perfect bereikbaar per auto of openbaar vervoer. Vandaar dat mensen ook graag een dagje naar Utrecht gaan om te winkelen, een theatervoorstelling bij te wonen of enkel om een hapje te eten.

4.      Maastricht – magie in het zuiden

Wil je graag een stedentrip doen buiten de Randstad? Dan is Maastricht een uitstekend alternatief. De magische stad uit het zuiden biedt alles wat je nodig hebt. Ontdek het Bourgondische leven van dichtbij en geniet van de lekkere Limburgse vlaaien. Maar uiteraard heeft de stad nog veel meer te bieden dan alleen heerlijk eten. Wie ooit in het centrum van Maastricht is geweest zal beamen dat het vooral knus en heel gezellig is. Vergeleken met andere steden is het niet zo uitgestrekt en is alles binnen handbereik, met als centrale hoogtepunt: Het Vrijthof. Maar ook de cultuurliefhebber komt aan zijn trekken. Met het Bonnefantenmuseum beleef je beeldende kunst op een andere manier. Wil je stad ondergronds leren kennen? Net buiten het centrum kan je in één van de vele grotten stappen en diverse activiteiten ondernemen zoals grotbiken of een ondergrondse stadswandeling. Maastricht is dus zeker aan te raden voor diegenen die een keer iets anders willen.
5.      Groningen – trots van het hoge noorden

Helemaal aan de andere kant ons land ligt de studentenstad Groningen. Deze ‘trots van het hoge noorden’ wordt door veel mensen onderschat. Het bijzondere aan de stad is dat je weinig tot geen auto’s zult tegenkomen. Enkel fietsers en voetgangers worden toegelaten, waardoor het centrum zeer knus en compact is. Het centrale hoogtepunt van de stad staat natuurlijk op de Grote markt, namelijk de Martinitoren. Bovenin dit historische bouwwerk zal je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en ver daarbuiten.  Zeker dus de moeite waard om hier tijd voor in te lassen tijdens je stedentrip. Ga je liever om te shoppen? Ook dan ben je in Groningen aan het juiste adres. Alle grote modewinkels en shopketens zijn hier aanwezig, dus je gaat zeker niet met lege handen naar huis. Heb je ook af en toe behoefte aan rust? Neem dan eens een kijkje in het bekende Noorderplantsoen. Deze park is erg populair onder de lokale inwoners en leent zich prima voor een wandeling, kopje koffie of gewoon een rustmomentje.

6.      Den Haag – mooie stad achter de duinen

Uiteraard mag Den Haag ook niet ontbreken op de lijst van de mooiste steden in Nederland. De kustplaats trekt jaarlijks miljoenen mensen vanwege de talrijke mogelijkheden. Eén van de grootste reden waarom mensen graag naar Den Haag is natuurlijk de uitwijkmogelijkheid naar het strand, waarbij de het kleine broertje Scheveningen graag het verlengstuk is. De Pier in Scheveningen geeft je een fantastisch uitzicht over zee, de boulevard en mooie Nederlandse kustlijn. Stop ondertussen voor een drankje in één van de gezellige strandtenten of ontdek het nachtleven in Crazy Piano’s, een gezellige bar met livemuziek. Wil je toch ook liever iets van het bruisende centrum meepikken? Dan moet je zeker een keer het Binnenhof bezocht hebben waar alle politici zich dagelijks ophouden. Ook een bezoekje aan de Grote Markt mag natuurlijk niet ontbreken. Hier vind je veel eettentjes, barretjes en terrasjes die in nauwe verbinding staan met de grootste winkelstraten. Kortom, ga naar die mooie stad achter de duinen en beleef een bijzondere citytrip.

7.      Leiden – culturele trekpleister

Wie op zoek is naar een stad met veel cultuur heeft met Leiden een geschikte locatie gevonden. Hier proef je namelijk de Hollandse geschiedenis van dichtbij. Van oude stadspoorten tot aan archeologische bouwwerken, de stad biedt bijzonder veel culturele hoogtepunten. Museumliefhebbers komen ook goed aan hun trekken in één van de oudste steden van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Rijksmuseum van Oudheden, het natuurhistorisch museum Naturalis of het wetenschappelijk museum Corpus. Maar niet alleen voor geschiedenis en cultuur is Leiden een geschikte stad, ook veel studenten trekken hier graag naartoe om een opleiding te volgen. Op jong en oud heeft Leiden een grote aantrekkingskracht.

Kies jouw favoriete stad in Nederland

Dit is natuurlijk maar een selectie uit één van de vele prachtige steden die Nederland kent. Naast bovengenoemde steden zijn er nog een aantal die ook zeker de moeite waard zijn voor een bezoekje. Iedere provincie kent tenminste wel één grote stad die voldoet aan jouw wensen. Ga je liever om te shoppen, pik je liever een terrasje mee waar je kunt genieten van een hapje en een drankje of ga je meer voor de culturele hoogtepunten? Ieder persoon heeft daar zijn eigen voorkeuren in. Laat je inspireren door deze lijst of ga zelf op avontuur in Nederland.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FTC
Aantal keer gelezen: 1662x
Toegevoegd: 17-03-2020 15:48
Gewijzigd: 18-03-2020 09:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!