Uitgaan in New York

Uitgaan in New York

Uitgaan in New YorkBen je op vakantie in New York, maak je een reis of verblijf je er voor een langere tijd? Dan zal je ongetwijfeld het uitgaansleven van New York willen beleven. Deze stad heeft een bijzonder en levendig uitgaansleven. Op deze pagina geven we meer informatie over de beste locaties om uit te gaan tijdens je bezoek aan New York.

Waar je moet wezen om uit te gaan in New York

New York is een bijzondere en levendige stad. De stad wordt daarom ook niet voor niets “The city that never sleeps” genoemd. Wel is het zo dat het uitgaansleven in New York erg aan verandering onderhevig is. Het ene moment kan een bepaalde club helemaal in trek zijn en vervolgens kan de populariteit snel zijn verdwenen. Daarom proberen we de informatie op deze pagina zo globaal mogelijk te houden met verschillende tips, zodat je altijd wel een geschikte plek kunt vinden om uit te gaan. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

  • Bezoek een van de rooftopbars
  • De beste clubs
  • Comedy clubs
  • Jazz en Blues
  • Madison Square Garden
  • Een van de vele pubs

Bezoek een rooftopbar

Een absolute must tijdens een bezoek aan New York is het bezoeken van een van de vele rooftopbars. Bij een aangename avond is het een aanrader om plaats te nemen bij een van de rooftopbars in de stad. Onder het genot van een drankje en een heerlijke versnapering kun je genieten van het prachtige uitzicht over Manhattan of andere delen van de stad. Overdag geniet je van het prachtige uitzicht. Het beste kun je daarom naar een rooftopbar op een heldere dag. In de avond zie je de vele lichten over de hele stad wat het erg bijzonder maakt. Het leukste is om een rooftopbar te bezoeken voordat de zon ondergaat. Op deze manier kun je genieten van het uitzicht over de stad wanneer het nog licht is en ook wanneer het donker is.
Een populaire locatie voor een mooi uitzicht over de stad en waar je geslaagd kunt zitten is de rooftopbar van het Gansevoort Hotel. Het is wel verstandig om te reserveren, want het is er vaak erg druk. Heb je ook zin om te gaan stappen? Dan moet je hier in het weekend naartoe. In het weekend kun je er namelijk ook losgaan op de muziek. Het gedeelte waar je binnenkomt is een praat- en dansgedeelte. Naast het Gansevoort Hotel kun je ook een bezoek brengen aan het Jimmy rooftopbar Soho. Deze rooftopbar is niet heel groot, maar het is wel een hele mooie. Bij de rooftopbar is namelijk ook een zwembad aanwezig en er is altijd een goede sfeer. Zorg dat je nette kleding aantrekt bij het bezoeken van deze rooftopbar.
Een echte chique, maar schitterende locatie is The Top of the Standard. Je geniet bij deze rooftopbar niet alleen van het prachtige uitzicht, maar ook van de indrukwekkende inrichting van de locatie zelf. Tot slot zijn 230 Fifth en Sky Room ook bekende rooftopbars die we absoluut kunnen aanraden.

De beste clubs

Heb je zin om een hele avond lekker te gaan dansen en helemaal uit je dak te gaan? New York kent een geweldig uitgaansleven als het om de mooiste clubs gaat. In deze gigantische stad moet je echter wel weten waar de mooiste plekken zitten om te bezoeken. Daarom benoemen wij hier de leukste locaties om heen te gaan tijdens je verblijf in New York.
Een bekende club is de Bossa Nova Civic Club. Bij deze club wordt voornamelijk techno en housemuziek gedraaid. Er draaien vaak bekende DJ’s en de club beschikt over een indrukwekkend sound system. Deze club heeft een tropische dance sfeer. De Bossa Nova Civic Club is te vinden in Brooklyn.
Een andere bekende club in Brooklyn is Good Room. Deze club had voorheen de naam Club Europa en heeft ook een nieuwe inrichting gekregen. Good Room is een zeer geschikte plek om een avond lekker te gaan dansen en is bovendien nog goed betaalbaar ook. Nog een locatie voor goede house en techno muziek is Output. Deze club heeft meerdere zalen en is ook te vinden in Brooklyn. Het kan hier geregeld wel erg druk worden in de weekenden, maar wie van house en techno houdt zal absoluut geen spijt krijgen van een bezoek aan Output.
New York heeft nog veel en veel meer clubs te bieden. Het zijn er simpelweg te veel om ze allemaal te behandelen. Enkele clubs die ook nog een bezoek waard zijn, zijn House of Yes, Black Flamingo, Cielo en Trans-Pecos.


Comedy clubs

De mensen in New York hebben een goed gevoel voor humor. In Nederland hebben we geen cultuur waarbij het normaal is dat de mensen geregeld naar een comedy voorstelling gaan. In New York is het echter wel heel normaal dat mensen hier naartoe gaan. Verspreid over de stad vind je veel comedy clubs. Omdat je als toerist vaak niet weet welke het beste zijn om te bezoeken kun je al snel de verkeerde comedy club binnenlopen. Wij noemen hier de meest bekende voor je.
De meest bekende en de oudste comedy club van New York is Stand Up NY. Deze comedy club heeft in 1986 de deuren geopend en sindsdien zijn er al verschillende grote namen uit voortgekomen. Zo zijn er verschillende namen, zoals Jerry Seinfeld, Jon Stewart en Chris Rock hier bekend geworden. Het is iedere dag mogelijk om deze comedy club te bezoeken. Stand Up NY is te vinden in Manhattan vlak naast Central Park aan de linkerkant.
Nog een van de meest bekende comedy clubs van Manhattan is Comedy Cellar. Er worden altijd goede shows gehouden bij Comedy Cellar en het is hier ook mogelijk om te eten voordat de show begint. Verder is Broadway Comedy club een aanrader om te bezoeken. Hier zijn de opkomende sterren te bewonderen. Bij het bezoeken van Broadway Comedy Club ben je verplicht om minimaal 2 drankjes te bestellen. Deze comedy club is onder Central Park vlakbij Times Square te vinden.

Jazz en Blues

New York is erg bekend vanwege jazz en bluesmuziek. De liefhebbers van deze muziek hebben in New York voldoende keuze om uit te kiezen. Jazzmuziek is aan het einde van de 19e eeuw erg bekend geworden in Amerika met als hoogtepunt in 1920. Nog steeds worden er voorstellingen in de hele stad gehouden en is jazzmuziek hier erg populair. Er zijn veel kroegjes en cafés waar je kunt genieten van deze muziek tijdens een drankje. We noemen hier enkele locaties waar je kunt genieten van de beste jazzmuziek.
Het hoogtepunt van de jazzmuziek is bij het Jazz at Lincoln Center. Volgens kenners kun je hier genieten van de beste jazzmuziek die er is. Het Jazz at Lincoln Center is te vinden aan het links onderste puntje van Central Park in Manhattan. Er zijn hier verschillende zalen waar je kunt genieten van de voorstellingen. Het hele jaar worden er jazzoptredens gehouden.
Daarnaast is het Iridium ook een leuke locatie. Ook deze is vlak onder Central Park te vinden. Het Iridium is bekend als de beste jazz en gitaarclub van heel New York. Dagelijks is het hier mogelijk om van de beste voorstellingen bij te wonen.

Het Madison Square Garden

Het Madison Square Garden (MSG) in Midtown Manhattan is de grootste evenementenhal van heel New York. Dit is niet zomaar een evenementenhal. Hier kunnen in totaal zo’n twintigduizend mensen naar binnen, het hele jaar worden er concerten en sportwedstrijden gehouden en de evenementenhal heeft zelfs zijn eigen tv-kanaal.
Sportwedstrijden die hier worden gehouden zijn o.a. van de New Yorkse basketbalclub de New York Knicks en de ijshockeyclub de New York Rangers. In het verleden zijn er al vele bekende artiesten geweest die in de MSG mochten optreden, waaronder Elvis Presley, Frank Sinatra, Madonna en Michael Jackson. Tijdens je bezoek aan New York is het leuk om te controleren welke concerten er op dat moment in het MSG worden gehouden. Mocht je de kans hebben om hier een concert of een ander evenement bij te wonen dan is dat een hele ervaring!

Een biertje drinken in een van de vele pubs

Wat in New York ook erg populair is, is het bezoeken van een pub. Door de hele stad, maar voornamelijk in de straten van Manhattan kom je veel pubs tegen. Dit zijn de kroegen die je door de hele stad heen tegenkomt. Pubs zijn de hele week te bezoeken voor een biertje. New Yorkers werken doordeweeks en aan het eind van de dag kunnen ze met collega’s of met vrienden nog een drankje doen in de pub. Wanneer je New York aan het bezichtigen bent dan zal je aan het eind van de dag wel uitgeteld zijn van al het lopen en het ondernemen van de activiteiten. Dit is een mooi moment om een pub in te gaan om nog een drankje te kunnen doen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2882x
Toegevoegd: 26-02-2017 09:35
Gewijzigd: 07-06-2017 09:49

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!