Liverpool

Een stedentrip maken naar Liverpool – Tips & Informatie

LiverpoolEen trip naar Liverpool staat garant voor een onvergetelijke ervaring en een diverse tijd. Deze stad staat bekend vanwege de voetbalclubs FC Liverpool en Everton, is de stad waar The Beatles bekend zijn geworden, kent imposante bouwwerken en musea en nog veel meer. Op deze pagina lees je alle hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze Engelse stad.

Algemene informatie

De stad Liverpool is te vinden in het noordwesten van Engeland aan de rivier de Mersey. Liverpool was ooit een van de belangrijkste havensteden van de hele wereld. Van hieruit is de stad groot geworden en vandaag de dag zijn er veel historische bouwwerken en musea om te bezoeken. Het is niet voor niets dat een groot gedeelte van de historische havenstad in 2004 is benoemd als werelderfgoed door UNESCO. Tevens werd deze stad in 2008 al benoemd tot de culturele hoofdstad van heel Europa.
De gemakkelijkste manier om vanuit Nederland in Liverpool te komen is door te vliegen. Er gaan regelmatig rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Liverpool. Een andere manier is om de trein te nemen. Dit kan vanuit Brussel met een overstap in London. Tot slot is het ook mogelijk om met de auto naar de Kanaaltunnel in Frankrijk bij Calais te gaan. Hier is het mogelijk om de auto mee te nemen in de shuttletreinen. Hiervoor betaal je per voertuig om naar Groot-Brittannië te gaan en niet per persoon. Verder is het ook mogelijk om met de veerboot of met een busreis naar Liverpool te gaan. Om je optimaal voor te bereiden op je stedentrip naar Liverpool geven we hieronder meer informatie over de bezienswaardigheden, winkelen in de stad, het uitgaan en geven we tips om je in de stad te verplaatsen.

De bezienswaardigheden in Liverpool

Hieronder sommen we de bezienswaardigheden van deze Engelse stad op die je absoluut niet mag missen tijdens je stedentrip.

  • De meest bekende plek in Liverpool is het Albert Dock. Dit is de plek waar vroeger de schepen aanmeerden en handel werd gedreven. Tegenwoordig is dit een toeristische trekpleister. Zo kom je hier monumentale gebouwen tegen, is het bekende Merseyside Maritiem Museum hier te vinden, het Tate Liverpool Museum en de Beatles Story. Verder zijn er in dit levendige gedeelte verschillende restaurants en bars te vinden.
  • De Anglican Cathedral is ook absoluut het bezoeken waard. Deze schitterende kathedraal is gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Over de bouw van deze kathedraal is maar liefst 74 jaar gedaan. In de kerk is tevens een uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. 
  • Een andere kathedraal in de stad is de Metropolitan Cathedral. In 1962 is er gestart met de bouw van deze kathedraal en hier is 5 jaar aan gewerkt. Fredrick Gibberd is de architect geweest van deze kathedraal. Het is niet voor niets dat dit bouwwerk ontzettend populair is bij toeristen. Zowel aan de voorkant als aan de buitenkant ziet deze kathedraal er erg modern uit. 
  • Nog een gebouw dat niet aan je lijstje mag ontbreken is de Liverpool Town Hall. Dit is het stadshuis die aan de High Street is te vinden. Dit stadshuis wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo is er een ruimte voor de Raad kamer van de stad, er zijn verschillende ruimten beschikbaar voor rondleidingen voor toeristen en het is mogelijk om bepaalde gedeelten af te huren voor bruiloften. 
  • Nog steeds een van de meest bekende bands uit de geschiedenis zijn de Beatles. Deze 4 jongens zijn gestart met de band in Liverpool. John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison vormden samen deze groep. Tijdens de zogeheten Beatles Story krijg je een tour langs de woningen waar deze jongens zijn opgegroeid. Onderweg krijg je allerlei voorwerpen te zien die te maken hebben met de geschiedenis van de Beatles en leer je meer over de geschiedenis van deze band. 
  • The Walker is een museum waar je terecht kunt om meer te zien van de kunstgeschiedenis van Groot-Brittannië. Niet alleen kunstwerken van Britse kunstenaars zijn hier te vinden, maar ook van andere Europese kunstenaars. Zo kom je er ook kunstwerken van Rembrandt tegen. 
  • Controleer voordat je naar deze stad gaat of er ook voetbalwedstrijden aan de gang zijn van FC Liverpool. De voetbalcultuur is een belangrijk onderdeel van de cultuur van deze stad. Het is een hele sensatie om hier in het stadion een wedstrijd mee te kunnen pakken. Ook wanneer er op het moment geen wedstrijd aan de gang is dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de fan shop en het stadion. 
  • Nog een bijzonder en mooi pand in de stad is de Port of Liverpool Building. Dit gebouw is een prachtig historisch pand dat te herkennen is aan de grote koepel. Tegenwoordig zitten er verschillende bedrijven in dit bijzondere pand. 
  • Pier Head zijn de gebouwen die langs de kade staan van de rivier Mersey River. Deze gebouwen zijn samen het aanzicht van de stad. Het bestaat uit de bekende gebouwen de Royal Liver Building, de Port of Liverpool Building en de Cunard Building. Sinds 2004 staan deze beelden dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aanrader is om een wandeling te maken langs de wandelboulevard om hier te genieten van het prachtige uitzicht.


Winkelen in Liverpool

De stad Liverpool is uitermate geschikt om een dagje te gaan winkelen. De meest bekende straten om te winkelen zijn Lord Street en Church Street. Aan deze straten zijn diverse winkels te vinden. In dit gebied is ook het moderne winkelcentrum Liverpool One gelegen. Deze shoppingmall is geopend in 2008 en is een van de grootste outdoor winkelcentra van Engeland. In het winkelcentrum Liverpool One zijn circa 150 winkels gehuisvest.
Niet ver bij het voorgaande winkelcentrum vandaan is het winkelcentrum Metquarter te vinden. Dit winkelcentrum is geopend in 2006 en staat bekend als een exclusiever winkelcentrum. Er zijn slechts circa 40 winkels te vinden die o.a. bestaan uit Diesel, Boss, Timberland en Tommy Hilfiger. Verder zijn er in dit winkelcentrum cafés en restaurants te vinden.
Tot slot is het mogelijk om te gaan shoppen in St. John’s Shopping Centre. Dit is het oudste winkelcentrum van de stad en op dit moment het grootste overdekte winkelcentrum van Liverpool. In totaal kom je hier circa 100 winkels tegen. Het winkelcentrum is de hele week door geopend.

Uitgaan

Liverpool is ook een uitermate geschikte stad om te gaan stappen. Het bezoeken van een van de Engelse pubs en bars is absoluut een aanrader. Dit is een goede manier om kennis te maken met de Engelse cultuur. Het belangrijkste uitgaansgebied is direct in het centrum te vinden bij het Concert Square. Aan dit plein en aan de aangesloten wegen vind je ontzettend veel restaurants, bars, pubs en nachtclubs. Voornamelijk in de weekenden gaat de gezelligheid hier de hele nacht door. Enkele bekende uitgaansgelegenheden aan dit plein zijn Modo, Ruby Sky, Walkabout en Lloyd’s No Bar The Lime Kiln.
Slechts op een afstand van circa een kilometer van Concert Square is Mathew Street te vinden. Ook aan deze straat kom je veel verschillende populaire uitgaansgelegenheden tegen. De bekendste van deze is de Cavern Club. Voorheen was dit de plek waar de Beatles ook optraden. Ook vandaag is dit nog een van de bekendste plekken om uit te gaan. Andere populaire bars zijn Flares en Eric’s.
Wil je een hele nacht doorgaan tot in de vroege uurtjes? Dan zijn er een aantal clubs die worden aanbevolen om te bezoeken. De meest bekende clubs van de stad zijn Club Privilege, Modo en Mansion.

Tips voor het vervoer in Liverpool

Een echte aanrader is om in de stad zelf gebruik te maken van de Liverpool Sightseeing Tour Bus. Dit zijn de bekende dubbeldekker bussen. Deze busritten gaan van start vanuit de Pier Head. Ieder half uur is er weer een nieuwe bus die vanaf hier vertrekt. Het enige wat je hoeft te doen is een ticket te kopen en vervolgens zijn er 12 stops langs verschillende hoogtepunten van de stad. Op deze punten kun je zelf weer in en uitstappen. Volgens velen is dit niet alleen de makkelijkste manier om zoveel mogelijk van de stad te zien, maar ook de leukste manier. Bij mooi weer kun je namelijk plaatsnemen op het bovendek. Met de frisse wind langs je oren bewonder je de indrukwekkende stad.
Verder is het in Liverpool mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Door de stad rijden bussen, trams en de metro. Voor 4,50 pond kun je al een dagkaart kopen om de hele dag voordelig te kunnen reizen.
Over de rivier de Mersey gaat een veerboot. Deze veerboot, oftewel de Ferry is een attractie op zich. Tijdens een rit met deze veerboot vaar je over de rivier en geniet je van het prachtige aanzicht op de stadsgebouwen.
Tot slot is het op de stations in de stad ook mogelijk om een fiets te huren. Voor een klein bedrag kun je hier al een fiets huren om je zodoende door de stad heen te verplaatsen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2469x
Toegevoegd: 12-03-2017 07:27
Gewijzigd: 06-07-2017 09:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!