Manilla

Ontdekt Manilla tijdens een stedentrip

ManillaManilla is de hoofdstad van de Filipijnen en een snelgroeiende stad. Deze stad met vele wolkenkrabbers is een hectische stad, beschikt over veel historische gebouwen, culturele plaatjes en kent mooie promenades. Op deze pagina geven we meer informatie over de activiteiten die je kunt doen bij het bezoeken van Manilla.

Algemene informatie

Het inwonersaantal van de stad ligt op iets minder dan twee miljoen. Wanneer de inwoners mee worden gerekend die om de stad heen wonen dan komt dit getal nog veel hoger te liggen. De metropool van Manilla bestaat namelijk uit maar liefst 16 steden. Omdat er geen duidelijk centrum is aan te geven kan een bezoek aan Manilla nogal chaotisch en overdonderend zijn. Aan de andere kant is het juist bijzonder om de chaos en de energie in deze stad mee te maken. Het grootste deel van de inwoners in Manilla heeft een rooms-katholiek geloof. Dit komt door de aanwezigheid van de Spanjaarden in de stad in de 16e eeuw. De stad Manilla is eeuwenlang een kolonie geweest van de Spanjaarden.
De stad Manilla is ook al eeuwenlang het handelscentrum van de Filipijnen. Tegenwoordig is deze stad nog steeds het economische centrum van het land. Om naar deze stad te komen vlieg je naar het vliegveld Ninoy Aquino International Airport. Vanaf daar kun je met het openbaar vervoer, maar ook met een taxi naar de stad. Veel vluchten vanuit Nederland maken nog tussenstops in andere Aziatische steden, zoals Hong Kong. Dit vliegveld wordt ook gebruikt voor binnenlandse vluchten om andere eilanden op de Filipijnen te bezoeken. Hieronder lees je meer informatie over.

  • De geschiedenis van de stad
  • De bezienswaardigheden
  • Uitgaan
  • Het vervoer

De geschiedenis

Om echt kennis te kunnen maken met deze hectische stad is het belangrijk dat je meer van de geschiedenis van de stad weet. Manilla is eeuwenland een kolonie geweest van de Spanjaarden. In 1898 verklaarde Amerika de oorlog aan Spanje. Tijdens deze oorlog vocht Amerika voor de overgebleven Spaanse kolonies, waaronder Manilla. Nadat Amerika deze oorlog had gewonnen stelden de Amerikanen een militaire regering in, in de stad Manilla. Na de aanval op Pearl Harbor tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de Japanners begonnen met het bombarderen van de stad Manilla. Om de stad te kunnen redden trok het Amerikaanse leger zich terug, waarna de Japanners het overnamen. Tijdens de occupatie van de Japanners zijn er veel oorlogsmisdaden gepleegd, waaronder massale executies. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog slaagde de Amerikanen erin om de stad weer te heroveren. Dit staat bekend als de Slag om Manilla.


De bezienswaardigheden

Bij het bezichtigen van de stad kun je beginnen met het bezoeken van de Intramuros. De letterlijke betekenis van deze naam is ‘binnen de muren’. Dit is de oudste wijk van de stad en wordt volledig omringd met hoge en dikke muren. Deze wijk is nog een overblijfsel van de Spaanse koloniale tijd en in deze wijk kom je verschillende gebouwen tegen om te bezichtigen. Enkele gebouwen zijn de Kathedraal van Manilla, het Fort Santiago of het Palacio del Gobernador. De meeste bouwwerken in dit gedeelte zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd. De gebouwen die wel zijn blijven staan zijn later weer herbouwd en gerestaureerd. Het Fort Santiago was vroeger het belangrijkste verdedigingswerk van de stad. Tegenwoordig is het een monument waar je meer te weten kunt komen over de militaire geschiedenis van de stad.
Tijdens een bezoek aan de Intramuros is het ook een aanrader om de Baluarte de San Andres te bezoeken. Dit is een stenen fort die al meer dan 500 jaar bestaat in Manilla. Je kunt hier de kanonnen bekijken die in het verleden de inwoners van de stad moesten beschermen. Ook heb je vanaf hier een mooi uitzicht over de stad. Een ander fort in het zuiden van de Intramuros is de Baluarte de San Diego.
Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het bekende Rizal Park. Dit park is niet alleen een aanrader omdat je er kunt ontsnappen aan de drukte, maar in het park zijn namelijk ook verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Dit park is opgericht om de nationale held José Rizal eer aan te doen. In het park is dan ook een monument te vinden. Het park heeft een grootte van 140 hectare en in het park vind je verder mooie Chinese en Japanse tuinen. Ook de nationale bibliotheek en het nationaal museum van de Filipijnen zijn terug te vinden in dit park. Daarnaast zijn er in Manilla nog vele andere parken om te bezoeken, maar het Rizal Park is veruit het meest bijzondere park. Het Paco Park is nog wel een bijzonder park om te bezoeken. Dit park is geschikt voor een wandeling of een picknick. In het verleden was dit de begraafplaats van de rijkste inwoners van Manilla en de slachtoffers van de cholera-epidemie.

Uitgaan in Manilla

Op het gebied van uitgaan zit je in deze stad op de juiste plek. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden rond de wijken Ermita en Makati. Naast veel goede restaurants die je in deze wijken tegenkomt zijn hier ook veel karaoke bars, gewone bars, clubs en discotheken die tot in de vroege uurtjes doorgaan. In deze wijken zijn ook veel hotels en andere accommodaties te vinden. Door in een van deze wijken te verblijven heb je alle toeristische voorzieningen direct dichtbij zitten. Naast de uitgaansgelegenheden zitten er ook veel winkels in deze gebieden. Verder is Chinatown een gebied waar altijd een goede sfeer is en waar veel restaurants en winkels zitten.
Verder is het een aanrader om Baywalk te bezoeken. Dit is de levendige boulevard in de stad. Voorheen werd er gezegd dat je beter weg kon blijven van deze plek, maar inmiddels is het omgetoverd naar een gezellige plek voor toeristen. Op deze locatie zijn verschillende gezellige restaurants en terrasjes te vinden om een drankje te drinken. Vaak is er ook livemuziek om van te genieten. Deze boulevard heeft een lengte van twee kilometer en is te vinden aan de baai van Manilla. Het is tevens een locatie waar veel mensen komen genieten van de zonsondergang.

Het vervoer in Manilla

Wat volgens velen een nadeel aan Manilla is, is de chaos in het verkeer. Er zijn namelijk weinig verkeersregels en files zijn de normaalste zaak van de dag. Ook zijn erg veel uitlaatgassen, waardoor de lucht niet prettig is. Een belangrijk openbaar vervoersmiddel zijn de jeepneys. Oorspronkelijk waren dit jeeps van het Amerikaanse leger die door de lokale bevolking later werden omgetoverd tot een transportmiddel.
In Manilla is het ook mogelijk om gebruik te maken van het metronetwerk. Het metronetwerk is voor het grootste gedeelte boven de grond aangelegd.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2643x
Toegevoegd: 15-03-2017 03:09
Gewijzigd: 17-07-2017 11:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!