Napels Italië

Ontdek het echte Italië in Napels

Napels ItaliëNapels is een charmante Italiaanse plaats gelegen aan de Middellandse zee. Op de achtergrond van de stad ligt de slapende vulkaan de Vesuvius. Deze vulkaan is misschien nog wel bekender dan de stad zelf. In 79 speelde zich een ramp af door een uitbarsting van de Vesuvius werd Pompeï bedolven onder het as. Vanuit Napels kan je Pompeï bezoeken, maar er is nog meer te beleven in deze typische Italiaanse stad.

Slenter door de straten van Napels

Het echte Italië ontdekken kan je het beste doen door te gaan wandelen. Napels heeft een prima openbaar vervoer verbinding, maar je kan het beste gewoon in het centrum beginnen met wandelen. De mooiste straat van de stad is Via Dei Tribunali. Dit smalle straatje zit vol met monumenten en kerken. Mocht je een liefhebber zijn van het bezoeken van kerken dan is Napels een aanrader. Langs deze straat kom je verschillende kerken tegen waar je gerust even naar binnen mag wandelen.

San Francesco di Paola

Eén van de grootste attracties in Napels is San Francesco di Paola. Het is een variant van het Pantheon in Rome alleen zonder het massatoerisme. De voorgevel van de kerk is fenomenaal en binnen hangen de mooiste kunstwerken. Op het grote plein aan de voorzijde liggen kinderkopjes in verschillende patronen. De voorgevel van de kerk bestaat uit 30 zuilen die een cirkel vormen. Als je voor de basiliek staat dan is de verschijning absoluut indrukwekkend. Binnen zie je meteen gelijkenissen met Rome.

Napoli Sotteranea

De Grieken en Romeinen hebben een labyrint aan tunnels onder de stad gebouwd. In dit labyrint bewaarde ze vooral voorraad en goederen op een koele plek. Tijdens de oorlog werden de ondergrondse kelders vooral gebruikt als schuilkelders. De ingang van de ondergrondse gangen ligt verstopt aan de Via Tribunali. Na 140 traptreden sta je in de onderwereld van Napels. Om de twee uur worden er rondleidingen gegeven door het oude gangenstelsel van Napels.

Castel dell’Ovo

Napels voelt altijd Romeins en Grieks aan als je door de stad wandelt. Je verwacht zeker geen Middeleeuws kasteel, maar deze is er wel. Castel dell’Ovo is het oudste kasteel van de stad. Vandaag de dag worden er vooral tentoonstellingen gegeven. Het kasteel is gebouwd in 1279. In het kasteel zijn verschillende kunstvoorwerpen te vinden. Vanuit het centrum is het mogelijk om naar het kasteel te wandelen.

Kerstfiguren kopen in Napels

In Via San Gregorio Armeno kom je handelaren tegen die met de hand kerstfiguren maken voor in de Italiaanse kerststalletjes. Denk bij deze kerstfiguren niet aan Maria en de standaard figuren. Eigenlijk hebben de figuren die hier gemaakt worden niets met kerst te maken. Je komt er Messi, Maradonna en Berlusconi tegen gemaakt van terracotta en met de hand beschilderd. De figuurtjes zien er prachtig uit en zijn een mooi souvenir om mee te nemen. Het hele jaar door zijn de figuren hier te koop, maar vooral voor kerst kopen hier toeristen en locals hun kerstdecoratie in. Let wel goed op dat je kiest voor het echte handwerk. Tegenwoordig wordt er veel opgelicht met de kerstfiguren en komen ze uit China en zijn ze niet handgemaakt.

Nationaal Archeologisch Museum Napels

De belangrijkste opgravingen uit Pompeï kom je niet tegen in de oude stad zelf. De meeste vondsten zijn gebracht naar het Nationaal Archeologisch Museum van Napels. Het museum heeft de belangrijkste collectie met archeologische vondsten ter wereld. Het grootste deel van de collectie komt natuurlijk uit Pompeï. Er zijn ook voorwerpen te vinden uit de Griekse tijd en de Renaissance. Een tentoonstelling waar in Napels veel om te doen is geweest zijn de erotische vondsten uit Pompeï. Deze zijn afkomstig uit Romeinse badhuizen en mochten lange tijd niet tentoongesteld worden.

Teatro di San Carlo

Het oudste operatheater van Italië is Teatro di San Carlo. Dit oude theater staat bekend om de uitstekende akoestiek. Volgens kenners is de akoestiek zelfs de beste ter wereld. Liefhebbers van de opera komen wereldwijd naar Napels toe om een opera bij te wonen. Speciaal voor jongeren zijn er in de ochtend opera’s die wat toegankelijker zijn. Je kan bij deze opera’s op een luchtige manier kennismaken met de wereld van opera. Het oude theater is gebouwd in 1737, maar in 1816 werd het theater verwoest door een flinke brand. Na 6 dagen werd het theater door liefhebbers herbouwd in de oorspronkelijke staat. Hierbij werden er wel aanpassingen gedaan om de akoestiek te verbeteren. Deze aanpassingen zijn absoluut succesvol geweest gezien het theater een hoog aanzien heeft onder de liefhebbers.

Capri

Napels wordt door veel toeristen als een gekkenhuis gezien. Het is natuurlijk even wennen aan de drukte, maar gelukkig zijn er ook verschillende eilandjes om even aan de drukte te ontsnappen. Eén van de bekendste eilandjes is Capri. Dit prachtige eiland staat bekend om de steile kliffen en is met de boot vanuit Napels bereikbaar. Je kan prima een weekend op het eiland blijven of gewoon een dagje een uitstapje maken naar het eiland.

Pompeï

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden ligt eigenlijk buiten Napels namelijk Pompeï. Er zijn verschillende taxichauffeurs die je aanbieden om je naar Pompeï te brengen. Wij raden je aan de trein te pakken gezien de taxichauffeurs je oplichten met enorme bedragen. Het is goedkoper om de trein vanuit Napels te pakken. De trein stopt recht tegenover Pompeï. Trek voor een bezoek aan Pompeï minimaal een dag uit want de stad is gigantisch. De kans is groot dat je zelfs in een dag nog niet alles gezien hebt. Combineer een bezoek aan Pompeï met het Nationaal Archeologisch museum in Napels om echt alles gezien te hebben. De meeste vondsten liggen niet meer in Pompeï maar in dit museum. Het huis van de Vettii is absoluut een aanrader om gezien te hebben. Dit was een steenrijke familie door de handel en dit is terug te zien aan hun huis. In de stad zijn ook een aantal tempels en theaters bewaard gebleven. Het Amphitheater is ook in prima staat gebleven en de moeite waard om gezien te hebben.

Pizza eten in Napels

Net als in de rest van Italië kan je heerlijk dineren in Napels. Een aanrader om zeker gegeten te hebben is pizza. Dit Italiaanse gerecht komt namelijk uit Napels! Eigenlijk kan je vrijwel overal een prima pizza eten. Leuk om eens te gaan eten is bij Pizza for president in Via dei Trubunali 94. Deze pizzabakker beweert de pizza uitgevonden te hebben waar nogal wat twijfels over zijn. Een prestatie die hij wel geleverd heeft is dat hij in 1994 toenmalig president Bill Clinton te gast had. Hij was tijdens de G-7 top stiekem weggegaan om pizza te eten. Een foto als bewijs hangt vol trots in het restaurant.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 5242x
Toegevoegd: 10-08-2016 14:15
Gewijzigd: 12-08-2016 18:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!