Sevilla AndalusiŽ

Boek een vakantie naar Sevilla

Sevilla AndalusiŽSevilla is de hoofdstad van AndalusiŽ en staat bij toeristen hoog aangeschreven. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa. Je kan dagen ronddwalen door de smalle straatjes of genieten van het prachtige weer. De inwoners van de stad staan gepassioneerd in het leven en dit proef je terug in de stad. Ontdek Sevilla zelf tijdens een vakantie naar de hoofdstad van het zuiden.

Plaza de España

In 1929 was er een grote Spaanse-Amerikaanse tentoonstelling in Sevilla. Speciaal voor deze tentoonstelling werd Plaza de España gebouwd. De tentoonstelling werd verspreid over de stad gehouden, maar Plaza de España was het duurste bouwwerk van de tentoonstelling. Het gebouw is 50.000 m2 groot en dit maakt het gebouw o.a. prijzig. Plaza de España is een typisch Andalusië gebouw geworden met kenmerken uit de renaissance in combinatie met barok. In het gebouw zitten 48 tegels verwerkt met afbeeldingen van de Spaanse provincies, historische gebeurtenissen en het wapen van Andalusië.

Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz is van oorsprong een Joodse woonwijk. Vandaag de dag is het een trekpleister voor toeristen die graag door de smalle straatjes willen wandelen. Calle Mateos Gago is de plek waar alle toeristen zich. Deze straat zit bomvol met toeristenwinkels en restaurants, maar laat je niet afschrikken en vervolg je weg naar Plaza de Doña Elvira. Don Juan had één onmogelijke liefde Doña Inés de Ulloa. Haar geboortehuis staat op nummer 6 aan de Plaza de Doña Elvira. Ondanks dat de legende van Don Juan nooit bestaan heeft wordt hij enorm uitgebuit in de Joodse woonwijk. Volgens de inwoners van de woonwijk heeft hij echt bestaan en zou hij geboren zijn op Calle Justino de Neve 2. Op Plaza de los Refinadores zou zelfs een standbeeld van hem staan. Het is slechts één van de vele bezienswaardigheden in de woonwijk. Je kan de woonwijk het beste verkennen door er doorheen te wandelen.

Torre del Oro

Door het stichten van koloniën in de nieuwe wereld verwierf Sevilla veel rijkdom. De stad wilde dit graag laten zien door met dit geld mooie bouwwerken neer te zetten. Eén van de bouwwerken die van dit geld gebouwd werd is Torre del Oro oftewel de Gouden Toren. De Gouden Toren was tevens een verdedigingstoren waarmee een zware ketting door het water getrokken kon worden. Hiermee werden schepen vernield en verhinderd om de stad binnen te varen. De toren was onderdeel van de Moorse stadsmuren die Sevilla moesten beschermen. Later was het een gevangenis en een opslagplaats. Enkele keren wilde de stad de toren slopen, maar hij staat er nog steeds en er is een museum in gevestigd.

Alcázar

Alcázar is een Koninklijk Paleis en wordt nog steeds als verblijf door de Spaanse koning gebruikt. Als de koning een bezoek brengt aan Sevilla dan neemt het hog intrek in dit paleis. Het paleis heeft net als vele andere bouwwerken in de stad een Moorse uitstraling. Het gebouw werd al gebouwd in de 14e eeuw door de huidige koning Pedro de Wrede. Er stond eerst een Romeinse nederzetting en daarna een Arabisch Fort. Dit werd omgebouwd tot het huidige paleis. Alcázar is het oudste paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Overigens gebeurt het zelden dat de Koning en Koningin een bezoek brengen aan. Als de koning en koningin van Spanje niet aanwezig zijn dan is het paleis open voor publiek. Toegang is alleen mogelijk tegen betaling van entree.

Flameco en Sevilla

De Flamenco komt van oorsprong uit Andalusië. In Sevilla kom je de flamencobar tegen waar je deze traditionele dans live kan aanschouwen. De professionele shows worden opgevoerd in tablaos flamenco. Dit is wel vrij commercieel. Als je de lokale dansers wil zien dan kan je het beste naar een flamencobar gaan. Aan de Calle Betis 31 vind je een echte flamencobar van de locals Lo Nuestro. Rondom deze straat vind je nog meer lokale flamencobars. Er zijn verschillende scholen waar je lessen kan volgen in deze traditionele dans. Aan de Calle Manuel Rojas Marcos 3 vind je een Flamenco museum.

Giralda

Midden in de stad Sevilla staat de klokkentoren Giralda. Tijdlang was Sevilla onderdeel van de islamitische heerschappij. Maar op een gegeven moment vielen de Christenen binnen en veroverde ze Sevilla. Na de verovering bouwde ze de moskee om tot een kathedraal en een klokkentoren genaamd Giralda. De binnenplaats van de kathedraal is de moeite waard om te zien. Het is een oude boomgaard met sinaasappelbomen midden in de stad. Het is mogelijk om de klokkentoren zelf te beklimmen. Op 70 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Kathedraal van Sevilla

Het icoon van de stad is de kathedraal van Sevilla. De vijfbeukige kathedraal is wereldberoemd en staat op het lijstje naast de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de Sint Paul’s Cathedral in London. De kathedraal is gebouwd op de fundamenten van een oude moskee. Het beschilderde glaswerk in de kathedraal ziet er prachtig uit. In de kathedraal is een monument te vinden van Christoffel Columbus en zijn zoon. Dit monument is de moeite waard om gezien te hebben.

Plaza de Toros

Sevilla heeft met Plaza de Toros de grootste arena voor stierenvechten van Spanje. De stierengevechten vinden plaats van april tot september en meestal op zondag. Naast het bijwonen van een gevecht kan je buiten het stierenvechten om een bezoek brengen aan de arena. Je kan een wandeling maken door het ovale stadion waar 13.000 toeschouwers in passen. Er is ook een museum van het stierenvechten te vinden. Er worden verschillende objecten getoond en er staan standbeelden van personen die in de geschiedenis belangrijk waren voor het stierenvechten.

Park María Luisa

In Sevilla zijn verschillende parken te vinden en allemaal zijn ze prachtig. Eén van de bekendste parken is María Luisa. Dit park was ooit onderdeel van de paleistuinen van San Telmo. In 1893 kreeg Sevilla de tuinen cadeau en de stad besloot er een park van te maken. In het park kan je tot rust komen na een wandeling door de drukke stad. Er zijn verschillende schaduwrijke plekken in het park te vinden en de wandelroutes liggen in de schaduw. De fonteinen en beplanting maken het park helemaal af.

Archeologisch museum

Aan het park María Luisa ligt het archeologisch museum van de stad. Het gebouw waarin het museum gevestigd is ziet er prachtig uit. Het is net als de Plaza de España onderdeel geweest van de tentoonstelling in 1929. In het museum zijn alle opgravingen uit Sevilla terug te vinden. Dit zijn o.a. voorwerpen uit de Romeinse tijd, Arabische tijd en Middeleeuwen. De vondsten zijn tentoongesteld in 27 zalen en worden op chronologische volgorde getoond. Een uniek voorwerp is een replica van de Schat van Carambo. Het origineel ligt in een kluis. Dit is een schat uit 650 voor Christus en bevat goudstukken, sieraden en keramiek.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 1283x
Toegevoegd: 26-08-2016 17:12
Gewijzigd: 11-09-2016 22:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2945 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!