Ibiza

Bezienswaardigheden op Ibiza

IbizaAls we denken aan Ibiza dan denken we aan zon, zee en feesten! Ibiza is echter nog veel meer dan zon, zee, strand en feesten. Naast de clubs zijn er ook verschillende bezienswaardigheden te vinden. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza op een rijtje gezet. Je weet precies wat je gezien moet hebben als je een bezoek brengt aan Ibiza.

Dalt Vila

Ibiza Stad is een prachtige plek om te verblijven of een bezoek aan te brengen. Eén van de hoogtepunten van de stad is het oude historische hart: Dalt Vila. Rondom het oude stadsgedeelte staan de originele stadsmuren. De muren en Dalt Vila staan officieel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Eén van de bouwwerken in de oude stad is Cathedral de la Verge de les Neus. Deze kathedraal is gebouwd in de zestiende eeuw en is gebouwd in typische Catalaanse stijl. In de kathedraal zijn verschillende kunstwerken te zien die gemaakt zijn in die tijd. Vanaf het kathedraal heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. In Dalt Vila is ook een archeologisch museum gevestigd. Verschillende vondsten uit de historie van Ibiza zijn hier terug te vinden. Er is een indrukwekkende collectie met vondsten uit de Romeinse tijd in het museum te vinden.

Hippie markt

Als je op vakantie gaat naar Ibiza dan moet je minimaal één Hippie markt gezien hebben. De hippie markten worden verspreid over het eiland georganiseerd. In het hoogseizoen is er elke dag wel ergens op het eiland een hippie markt te vinden. Als je goed kijkt dan kom je nog steeds echte hippies tegen op de hippie markt. De meeste hippies maken zelf sieraden, kleding en accessoires die ze verkopen op de markten. De grootste markt is op de woensdag in Es Caná. De markt is van april tot oktober van 10.00 tot 19.00. Op de markt kunnen kinderen zelfs hun eigen souvenir maken. In de oude haven van Ibiza Stad is elke avond in de smalle straatjes van het stad een hippie markt te vinden. Deze markt begint aan het einde van de middag tot middernacht.

Las Salinas

Eén van de bekendste bezienswaardigheden op Ibiza is Las Salinas. Dit zijn de beroemde zoutvlakten die al meer dan 2000 jaar gebruikt worden. De zoutvlakten kan je het beste bereiken met de auto. Ze liggen in het zuiden van het eiland. In de winter staat er meestal water op de zoutvlakten. Door de warme zomermaanden verdampt het water en blijft er zout over. Las Salinas is een prachtige plek om de mooiste foto’s te maken. Vooral bij zonsondergang is het licht spectaculair.

Can Marça grotten

Het is even klimmen richting de ingang van de Can Marça grotten. Eenmaal bovengekomen heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. De mysterieuze gele grot is de moeite waard om te zien. In het hart van de grot wordt een spectaculair licht en muziek show gegeven. Deze show wordt gegeven bij een meer die in de grot ligt. Het meer is voorzien van kristalhelder water. De grot is het hele jaar door geopend. Elk uur wordt er een rondleiding gegeven.

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa is vooral bekend bij het grote publiek vanwege de mooie clubs en strandclubs. De bekendste clubs in dit gebied zijn Ushuaia en Space. Naast clubs heeft Playa d’en Bossa het langste strand van Ibiza. Overdag ligt iedereen langs het strand en s’nachts barst het nachtleven los. Achter discotheek Space ligt het Agua Mar Waterpark. Dit is een familiepark waar het hele gezin van de wildste glijbanen af kan glijden.

Es Vedra

Es Vedra is een mysterieus eiland voor de kust van Ibiza. Het is een beschermd natuurgebied waardoor er niemand mag wonen behalve geiten, hagedissen en roofvogels. Er gaan wel mythes de ronde over het eiland en eventuele inwoners. Het eiland ligt slechts 2 kilometer van Ibiza en er gaan verschillende excursies naartoe.

Santa Eularia de Ríu.

Santa Eulària des Ríu is een gemeente waar je het oude Ibiza kan zien. Je komt hier de authentieke Spaanse witte huizen tegen. Vooral de witte kerk: Puig de Missa ziet er prachtig uit en staat alleen op een heuvel. De kerk is rond de 16e eeuw gebouwd en is absoluut fotogeniek. Uiteraard is in deze regio net als op de rest van het eiland toerisme te vinden.

Maak een boottocht met een Catamaran.

Qua prijzen is het niet voor iedereen weggelegd maar het is wel leuk om gedaan te hebben. Je kan een cruise maken rondom het eiland met een Catamaran. Dit is een 25 meter lange boot die vanuit Ibiza Stad vertrekt. Het is mogelijk om met de boot eventueel andere omliggende eilanden te ontdekken. Aan boord worden regelmatig feesten gegeven met hapjes, drankjes en uiteraard een DJ. Meestal duurt een boottocht met een Catamaran de hele dag. Je keert pas in de avond weer terug op het eiland.

Torre del Pirata

Vroeger had het eiland Ibiza veel problemen met piraten. In sommige dorpen kom je nog steeds bouwwerken tegen die de inwoners moesten beschermen. Eén van de bouwwerken die nog overeind staat is Torre del Pirata. Het is een speciale wachttoren waarmee de piraten al vroeg ontdekt moesten worden. De inwoners konden tijdig gewaarschuwd worden om alle ramen en deuren te sluiten. De toren ligt hoog op een rots in Es Vedra. Je kan de toren beklimmen en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Torres de Baláfia

In het stukje hiervoor hadden we het er al over dat sommige gebouwen waren aangepast op piraten. Een mooi voorbeeld is het dorpje Sant Llorenç. In het dorpje staan twee torens die de inwoners moeten waarschuwen voor piraten. Zelfs aan de architectuur van de woningen is te zien dat de inwoners elkaar konden waarschuwen bij gevaar. Het is leuk om eens door het dorpje te wandelen en te kijken naar de traditionele bouwstijl van de woningen. Het is niet mogelijk om binnen te kijken want de oude huizen zijn nog steeds bewoond.

Es Caleta

Es Caleta is een onbekende plek op Ibiza. Het eiland zit vol met prachtige baaien, maar helaas zijn de meeste overstroomd met massa toerisme. Es Caleta is een uitzondering. Het heeft een intieme sfeer en er zit welgeteld één restaurant. De baai is omringd met hoge kliffen waardoor het uitzicht spectaculair is. Het restaurant heeft de mogelijkheid om hapjes en drankjes op het strand te bezorgen. Je hoeft niet eens op te staan om een bestelling te plaatsen. Eén van de specialiteiten in het restaurant is Paella die je zeker geproefd moet hebben. Op één van de kliffen vind je een UNESCO monument. Je vind hier een oude nederzetting van de Feniciërs.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2942x
Toegevoegd: 26-08-2016 18:18
Gewijzigd: 12-09-2016 00:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!