De stad die uit de woestijn gestamp is

De stad die uit de woestijn gestampt is

De stad die uit de woestijn gestamp isWanneer je in Dubai aankomt, zul je je even moeten herpakken. Dubai is namelijk geen stad zoals je van de meeste Aziatische steden gewend bent. De stad is statig, groots en tegelijkertijd wordt je overspoeld door een luxueus gevoel. Hoe langer je in Dubai bent, hoe meer je verliefd zult worden op deze stad. Wil je meer weten over de stad die uit de woestijn gestampt is? Wij zullen je hier meer over vertellen!

Ontmoet Dubai

Dubai maakt deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten en is bekend om de gelijknamige hoofdstad Dubai. Deze stad is de perfecte mix van traditie, moderniteit, luxe en originaliteit. Wanneer je je wilt onderdompelen in het sprookje van de 1001 Nacht, dan kun je het beste met FTI Reizen naar Dubai. Je kunt namelijk genieten van de beste aanbiedingen en als je een last-minute trip naar Dubai wilt maken, ben je er ook op het juiste adres. Het is niet gek dat Dubai een superieure bestemming voor veel mensen is, omdat de stad een indrukwekkende skyline met wolkenkrabbers, hotels, sjeiks en dure auto’s heeft. Wie Dubai bezoekt, zal hier ook het meest van onder de indruk zijn. Voordat je in Dubai land, heb je zicht op het hoogste gebouw ter wereld en kun je zien hoe het boven de andere gebouwen uitkomt. Uiteraard heeft het hoogste gebouw ter wereld ook een naam, namelijk Burj Kahlifa en het is maar liefst 828 meter hoog. Het gebouw heeft drie uitkijk platformen op de 124ste, 125ste en de 148ste verdieping, met een ongelofelijk zicht over de hele stad. In het gebouw kun je verder genieten van verschillende restaurants en er zijn elke dag lichtshows die druk bezocht worden. Het fijne aan dit gebouw, is dat het grootste winkelcentrum ter wereld er lekker dichtbij is. In dit winkelcentrum zijn er meer dan 1200 winkels te vinden, waaronder winkels van internationale merken zoals Louis Vuitton, Hermès, Gucci en veel meer. Hier kun je ongetwijfeld de meest waanzinnige winkelervaring ooit hebben. 

Het Underwater Zoo

Het immense Dubai Aquarium doet natuurlijk niet onder aan het grote winkelcentrum. Dit aquarium is namelijk gevuld met meer dan 10 miljoen liter water en er zijn maar liefst 33.000 zeedieren te vinden. Doordat het aquarium zo groot is, is het glas 75 centimeter dik en daarmee het grootse glazen paneel en aquarium in de hele wereld. Tevens is dit aquarium gevestigd bij het winkelcentrum en daarom kun je er een gratis blik op werpen op een afstand van 200 meter. Als je moe bent van het winkelen, kun je dus even genieten van een deel van een prachtige onderwaterwereld. Wil je deze onderwaterwereld van dichtbij kunnen ervaren? Dan zul je een kaartje nodig hebben voor de Underwater Zoo. Het is net een onderwater dierentuin met verschillende aquaria waar duizenden vissen te vinden zijn, zoals een grote school piranha’s, otters, krokodillen, zeepaardjes, kwallen, zeesterren, inktvissen, pinguïns, krabben en veel meer onderwater dieren. Wanneer je op tempo loopt, kun je alle vissen binnen een uur gezien hebben. Heb je kinderen? Dan is het goed om hier een uur extra voor uit te trekken, omdat zij met sterren in hun ogen naar alle dieren zullen kijken. 

Het woestijngebied en klimaat

In Dubai is er zoveel te zien en de stad heeft veel te bieden. Kun je je voorstellen dat deze stad enkele decennia geleden alleen maar woestijn was? Deze stad was namelijk een vissersdorpje in de woestijn, dat nu volledig omgetoverd is. Ondanks Dubai nu wordt beschouwd als één van de meest moderne steden, is de woestijn nog steeds een belangrijk onderdeel van deze Emiraat. Zo is de woestijn van invloed op het klimaat in Dubai en kun je tegenwoordig genieten van toffe woestijn safari's. Daarnaast kun je aan een buitengewone activiteit deelnemen, namelijk skiën in de woestijn. Nu zul je je vast afvragen wat de beste periode is om naar Dubai te gaan. Als je van warm weer houdt waarbij het niet benauwd is, dan kun je het beste tussen oktober en mei een bezoek aan Dubai brengen. De gemiddelde temperaturen liggen dan rond de 25 graden, echter is het goed om te weten dat deze warmte in de avond ook aanhoudt. Wanneer je in de periode van december tot maart naar Dubai gaat, kun je te maken krijgen met veel regen. In oktober en november kun je dus het beste genieten van een heerlijk klimaat, zodat je plezier kunt beleven op de fijne zandstranden die tot ver in de zee strekken. Voor de mensen die een rustige vakantie in Dubai willen hebben, kunnen het beste tijdens de zomer naar Dubai gaan. Tijdens de zomer kan het zo warm in Dubai zijn dat de meeste toeristen er dan liever niet naartoe gaan. Zo kunnen de gevoelstemperaturen in die perioden tot 60 graden oplopen. 

De cultuur in Dubai

Ondanks de constante innovatie en modernisering in Dubai, heeft het nog steeds haar cultuur behouden. Zo zijn de traditionele Dhows nog steeds te vinden bij de Dubai Creek. Deze Creek geeft een zeer rustgevend en prettig gevoel en het is een ware lust voor het oog. Vroeger maakten vissers en en parelduikers gebruik van deze Dhows boten om de zee op te gaan. Vandaag de dag wordt deze traditie nog steeds voortgezet. Daarnaast neemt de Al Fahidi Souk in de oudste wijk van Dubai iedere bezoeker mee in de wereld van 1001 nacht. Daarnaast zijn er ook musea die je helemaal terug in de tijd brengen, zodat je een blik kunt werpen op het nomadenvolk van vroeger. Een wandeling door historische wijken zoals Deira en Bur Dubai, kunnen je op een ware ontdekkingstocht brengen die je niet snel zult vergeten.Tot slot, is Dubai de meest vrije plek van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, daarom heeft het een royaal nachtleven. 

In het kort, Dubai is een van de meest moderne en prachtige steden in de wereld. Zo heeft deze stad veel te bieden, waaronder het grootste gebouw van maar liefst 828 meter. Door de hoge verdieping te bezoeken, kan er van een waanzinnig uitzicht genoten worden. Naast het grootste gebouw ter wereld, is ook het grootste winkelcentrum en aquarium in Dubai te vinden. Over het algemeen is het zeer warm in Dubai. Voor aangename temperaturen kan Dubai het beste tussen oktober en maart bezocht worden. In de overige maanden kan het heel heet zijn of juist erg regenachtig. Uiteraard kun je ook de traditionele cultuur in Dubai ervaren, middels de Al Fahidi Souk, andere oude wijken en veel meer.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 702x
Toegevoegd: 30-11-2022 14:13
Gewijzigd: 07-12-2022 16:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!