Tokyo

Ontdek de hoogtepunten van Tokyo

TokyoDe hoofdstad van Japan is Tokyo. Een stedentrip naar Tokyo zal ongetwijfeld erg divers zijn. Je leert namelijk kennismaken met de Japanse cultuur, het is een ontzettend moderne stad en daarnaast leeft het er ieder moment van de dag. Tokyo heeft zoveel te bieden dat je er makkelijk een week door kunt brengen. Met de onderstaande tips weet jij precies hoe je je tijd in Tokyo in moet richten.

Algemene informatie

Tokyo is niet alleen de grootste stad van Japan, maar het is zelfs de grootste stad van de wereld. In de stad zelf wonen meer dan 13 miljoen inwoners. Wanneer de inwoners rondom de stad worden meegerekend dan heeft de stad meer dan 38 miljoen inwoners. In deze gigantische stad kan het daarom behoorlijk druk zijn. Toch weten de Japanners efficiënt met de ruimte om te gaan. Zo kom je o.a. de bijzondere capsule hotels tegen in de stad. Deze hotels bieden een soort van ruimtecapsules aan om in te overnachten. Naast dat deze capsule hotels over het algemeen goedkoper zijn dan andere accommodaties is het ook een bijzondere ervaring om in zo’n hotel te kunnen slapen.
Wanneer je naar Japan reist dan kom je hoogstwaarschijnlijk aan op het vliegveld Narita International Airport. Vanaf hier is het mogelijk om de trein naar de stad te nemen. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen, maar deze rit kan vrij prijzig zijn. Aan het begin is het vaak even uitzoeken hoe het treinsysteem werkt. Vraag gerust mensen om de weg. De meeste Japanners spreken goed Engels en zijn erg behulpzaam.
Japan heeft een hele andere cultuur dan die we in Nederland gewend zijn. Echter is de stad zelf erg modern en zal je hier geen tot weinig mensen op straat tegenkomen in de traditionele komino’s of samurais. De mensen lopen er net als ons modern en vaak zakelijk bij. Japanners zijn over het algemeen vaak erg vriendelijk en helpen jou graag indien dat nodig is. Op deze pagina lees je meer informatie over de bezienswaardigheden, reistips en meer voor een stedentrip naar Tokyo.

Bezienswaardigheden Tokyo

Hieronder sommen we de hoogtepunten op van een reis naar Tokyo:

  • Tijdens een reis naar Tokyo zal je ongetwijfeld een bezoek brengen aan het Imperial Palace. Dit is het keizerlijk paleis in de stad en is gemakkelijk te bereiken. Het Imperial Palace is te vinden in het centrum van de stad in de wijk Chiyoda. Dit gebouw is een historisch gebouw met een rijke geschiedenis. Dit paleis was vroeger de verblijfplaats voor de shoguns en de Japanse keizers. Het paleis is gebouwd in de 15e eeuw en komt uit de bekende Edo periode van Japan. Destijds was de naam van Tokyo ook nog Edo. Je hebt hier de mogelijk om het schitterende paleis aan de buitenkant te bewonderen en de mooie Japanse tuin door te wandelen. 
  • Nog een hoogtepunt om te bezoeken is de Sensoji tempel. Dit is namelijk de oudste tempel van heel Japan en deze tempel trekt jaarlijks vele toeristen. Bij het bezoeken van deze tempel herken je direct de echte Japanse cultuur. Overigens is dit ook de tempel die je in veel bladen en advertenties tegenkomt over Japan. 
  • Wil je meer ontdekken over de geschiedenis van Tokyo? Bezoek dan het Edo-Tokyo museum. Dit museum gaat over de geschiedenis en de cultuur van het land. In het museum leer je veel van de Edo periode in Japan tot aan het heden. Het is veruit het meest populaire museum van de stad voor toeristen. 
  • Even ontsnappen aan de chaos in de stad doe je door de mooie Hama Rikyu tuin te bezoeken. Dit is een grote tuin van maar liefst 250.000 vierkante meter. Het park is gelegen naast de wijk Shiodome. Het park is rustgevend om rond te wandelen en je ziet de lokale bevolking hier genieten van de rust. 
  • Het heiligdom voor vrede van het land is het Yasukuni Jinja. Op deze plek liggen namelijk maar liefst 2,5 miljoen Japanse burgers en soldaten begraven die zijn overleden tijdens de Meiji-restauratie. 
  • Bezoek ook het Samurai museum tijdens je bezoek aan Tokyo. Japan is erg bekend vanwege de periode van de Samurais. In dit museum leer je alles over het tot stand komen van de Samurais en het einde ervan. In het museum kun je de verschillende zwaarden, univormen en nog veel meer bekijken. 
  • Voor een uitzicht over deze gigantische stad kun je een bezoek brengen aan de Tokyo Tower of de Tokyo Skytree. Vanaf beide torens heb je een geweldig uitzicht over de stad. De Tokyo Skytree heeft twee verschillende observatiedeks. Een zit op een hoogte van 350 meter en de andere zit op een hoogte van maar liefst 450 meter. Het mooiste is om voor de zonsondergang naar boven te gaan. Zo kun je de stad bij daglicht zien en ook in de nacht wanneer de hele stad staat te branden met verlichting. 
  • Breng ook een bezoek aan het wereldberoemde kruispunt de Shibuya Crossing. Dit kruispunt is tevens bekend van diverse films, waaronder The Fast and the Furious. Dit kruispunt is te vinden in het Shibuya district. Telkens wanneer het licht op groen gaat steken er honderden of zelfs duizenden mensen door elkaar de weg over. Hiermee is dit kruispunt het drukste kruispunt ter wereld. Dit gebied eromheen is ook een populair gebied om te winkelen. 
  • Een andere kant van de Japanse cultuur is het bekende Manga. Manga is de Japanse tekenstijl voor de stripboeken die ze hier hebben. In Japan kom je deze stripboeken echter overal tegen. Het is niet alleen voor de jeugd bedoeld, maar in Japan is ook de oudere generatie geïnteresseerd in Manga. Er zijn zelfs zogeheten Manga Cafés waar je tegen betaling naar binnen kunt en binnen de stripboeken kunt lezen. 
  • Tot slot kun je de beroemde vismarkt Tsukiji Fish Market bezoeken. Er wordt zelfs gezegd dat deze markt de grootste van de wereld is. Trek niet de meest nette kleren aan, want je zult ongetwijfeld naar vis gaan ruiken. Deze markt kun je het beste in de ochtend bezoeken.


Eten in Tokyo

Japanners hebben een obsessie met eten en dat komt voor jou uiteraard goed uit. Tijdens je reis naar Tokyo kun jij daarom genieten van de heerlijke gerechten die de vele restaurants te bieden hebben. Het eten is overigens ook goed betaalbaar. Voornamelijk voor de visliefhebbers is er in Japan genoeg keuze aan gevarieerd eten. Tijdens een reis naar Tokyo zal je ook niet om de sushi restaurants heen kunnen. Door de hele stad heen kom je wel bekende sushi restaurants tegen. Vaak kun je aan de hand een schermpje de sushi uitkiezen en vervolgens komt deze op een band naar je toegestuurd, zodra deze klaar is. De dunne plakjes aan rauwe vis worden sashimi genoemd.
Wat verder een van de meest gegeten gerechten in Japan is, is ramen. Dit is een soort van noodlessoep met vaak een stukje vlees, een ei en bouillon. Vergelijkbaar met ramen is udon. Dit zijn de dikkere noodles. Vaak vallen deze beter in smaak dan de ramen. Verder mag er tijdens je bezoek aan Tokyo ook geen bezoek worden vergeten aan een traditioneel teppanyaki restaurant. Vleesgerechten kun je overal goed eten. Japanners zijn zelf ook dol op vlees.

Uitgaan in Tokyo

Tokyo kent een zeer levendig nachtleven met veel bars, clubs en discotheken. Wie een avond los wil gaan kan dat uitstekend in deze stad. Overigens is het over het algemeen nog allemaal goed betaalbaar indien je het zelf niet te bond maakt natuurlijk. Er zijn verschillende wijken in de stad waar je uit kunt gaan. Een plek waar je veel karaokebars, restaurants en nachtclubs tegenkomt is Asakasa. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden aan de straten Hitotsugi-dori en Tamachi-dori.
Wellicht de meest bekende buurt om uit te gaan is Roppongi. In deze buurt kom je vele clubs en cafés tegen. Bij veel uitgaansgelegenheden ben je ongeveer 10 euro aan entree kwijt, maar daar krijg je al wel een drankje bij. Het gebied waar de meeste jeugd gaat stappen is Shibuja.
Tokyo kent enkele ontzettend grote clubs. Een van de grootste clubs is ageHa. In deze club kan maar liefst 5.000 man tegelijkertijd naar binnen. De club heeft drie verschillende zalen. In de wijk Shibuya is de club Womb te vinden wat ook een gigantische club is. Nog een zeer bekende club in Shibuya is Club VISION. Een club in Tokyo met een internationaal karakter is Feria.

Budget Tokyo

Japan is het duurste land van Azië om te reizen. Er zijn daarom veel mensen die wegens de kosten een reis naar Japan of Tokyo overslaan en kiezen voor een ander land. Een reis naar Tokyo hoeft echter nog niet zo duur te zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De overnachtingen zijn voornamelijk duur. Om kosten te besparen is het mogelijk om in een hostel te verblijven, te overnachten in een hiervoor genoemd capsule hotel of samen met iemand anders ergens te overnachten en de kosten te delen.
Gedurende de dag kun je gebruik maken van het openbaar vervoer wat goed betaalbaar is. Ook het eten in Japan is goed betaalbaar, afhankelijk van de restaurants die je bezoekt. Verder maak je kosten voor de entreetickets bij tempels en andere bezienswaardigheden. Met een budget van 60 tot 80 euro per dag kun je prima rondkomen. Andere kosten die er nog bij op kunnen komen zijn de treintickets wanneer je verder door Japan reist en het uitgaan.

Transport in Tokyo

Tokyo staat bekend om het efficiënte netwerk aan vervoersmiddelen. Het meest gebruikelijk is het om te reizen met de metro. Je koopt hiervoor papieren tickets die je in een machine doet op het moment dat je de trein betreedt. Op je eindbestemming doe je het kaartje weer in de machine, zodat je eruit kunt. Indien je eenmaal door hebt hoe het systeem werkt is het erg gemakkelijk en efficiënt.
Hoewel je je met de taxi ook prima kunt verplaatsen is het wel een duur transportmiddel. Bedenk dus of het voor jou de kosten waard zijn om met de taxi ergens naartoe te gaan. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een de buslijnen. Deze worden een stuk minder gebruikt dan de treinen. Het kan ook lastig zijn om uit te zoeken welke bus je naar welke bestemming dient te nemen. Buschauffeurs kunnen altijd om de weg worden gevraagd.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2349x
Toegevoegd: 14-03-2017 03:13
Gewijzigd: 12-07-2017 11:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!