Miami

Een vakantie naar Miami

MiamiMiami is een stad die voor vele tot de verbeeldingen spreekt. Het is een stad die regelmatig het decor vormt voor films en tv-series. Miami is een zwoele stad waar het hele jaar door de temperaturen hoog kunnen oplopen. De tv-serie Miami Vice heeft in de jaren 80 flink bijgedragen aan de populariteit van de stad. Alleen wat kan je allemaal beleven als je een vakantie naar Miami boekt?

Little Havana

In Little Havana wonen bijna alleen immigranten uit Cuba. In deze wijk wordt voornamelijk Spaans gesproken. Zelfs de straatnamen zijn in het Spaans geschreven. Het is leuk om eens te wandelen over Calle Ocho. Langs deze straat kom je verschillende Cubaanse restaurants en winkels tegen. Officieel is het geen toeristische attractie, maar wel leuk om een keer gezien te hebben. Helaas ligt de criminaliteit in Little Havana wat hoger dan in de rest van Miami. Let dus goed op je spullen vanwege zakkenrollers.

Freedom Tower

De Freedom Tower is een opvallend geel gebouw in Miami. In 1925 deed het gebouw dienst als hoofdgebouw van de Miami News. In 1960 was er een enorme toestroom aan immigranten uit Cuba. De Miami News had het gebouw eind jaren 50 verlaten waardoor het gebouw leegstond. De overheid besloot het gebouw te gebruiken om immigranten te registreren en medisch te onderzoeken. Voor de Cubanen was dit gebouw de eerste kennismaking met Amerika. Net als het Vrijheidsbeeld in New York een welkom voor de vele Europeanen was die de oversteek maakten. Het was voor de Cubanen het eerste station op weg naar de vrijheid. Ze hadden het verschrikkelijke bewind in Cuba meegemaakt en ze zagen Amerika als het beloofde land van de vrijheid. Het gebouw kreeg de naam The Freedom Tower en werd tot in de jaren 70 in gebruik genomen. Daarna werden er geen immigranten meer aangenomen uit Cuba en was het gebouw overbodig.

Bayside Marketplace

Bayside Marketplace is een prachtig winkelcentrum met een mooi uitzicht over Miami. Een deel van het winkelcentrum is in de openlucht en een deel is overdekt. Het winkelcentrum is gelegen aan de waterkant van Miami. Vanaf hier heb je uitzicht op de stad. Op de eerste verdieping van de Bayside Marketplace vind je de foodcourt waar je heerlijk uit eten kan. Vanuit de Bayside Marketplace kan je ook verschillende boottochten boeken om de stad vanaf het water te ontdekken.

Miami Beach

Misschien wel bekender dan de stad zelf is Miami Beach. Dit beroemde strand slaapt nooit en bruist dag en nacht. Je kan hier terecht voor stand, zee, zon en het nachtleven. Het strand is vooral berucht tijdens Spring Break. Duizenden jongeren trekken massaal naar het strand in Miami om te feesten. Speciaal voor de gelegenheid worden er feesten georganiseerd en staan de grootste dj’s ter wereld te draaien in de hipste clubs. Eén van de beroemdste clubs in Miami is Nikki Beach Club. Bezoekers worden geselecteerd op hun schoonheid en komen dus niet zomaar binnen in deze exclusieve club. Vergeet niet om een ritje te maken over de Ocean Drive. De boulevard is een boegbeeld voor de stad.

Art Deco District

Vlakbij Miami Beach ligt het Art Deco District. De naam zegt het stiekem al een beetje. Je komt in deze wijk voornamelijk gebouwen uit de Art Deco periode tegen. Er zijn meer dan 800 verschillende gebouwen te vinden die gebouwd zijn in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Uiteraard zijn de gebouwen compleet met typische neonverlichting. In de avond is het leuk om terug te keren en de wijk in de nacht te zien. De kleurrijke gebouwen maakt het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Art Deco District.

Coconut Grove

Volgens de meeste toeristen is Cocunut Grove één van de leukste wijken in Miami. De sfeer is laidback en je kan hier ontspannen rondlopen of een fietstocht maken. Vooral muzikanten, artiesten en kunstenaars hebben zich de afgelopen 200 jaar gevestigd in deze woonwijk. Zij hebben de sfeer van de wijk bepaalt. Je komt in deze wijk hippe winkels tegen die nergens anders te vinden zijn. Daarnaast is het een aanrader om eens uit eten te gaan in Coconut Grove. In de woonwijk worden regelmatig verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. Regelmatig wordt er in de wijk een echte klassieke drive-in bioscoop georganiseerd. Absoluut een aanrader om gezien te hebben als je in Miami bent!

Villa Vizcaya

Villa Vizcaya is gelegen in Coconut Grove en is gebouwd in 1914. De villa is geïnspireerd door de Renaissancearchitectuur. Gebouwen uit Venetië en Toscane lijken een inspiratiebron geweest te zijn voor architect James Deering. In de villa zijn meer dan 70 verschillende kamers. De kamers zijn gedecoreerd met meubels en schilderijen uit de 15e tot en met 19e eeuw. Vandaag de dag is de villa geopend voor publiek en kan je hier de kunstwerken bekijken. De villa zelf is regelmatig het decor voor films en tv-series.

Bayfront Park

Bayfront Park is een park gelegen in Downtown Miami. Onder de Amerikanen is het moderne park bekend van Independence Day. In het park wordt tijdens Independence Day Amerika’s Birthday Bash gehouden. Meer dan 60.000 bezoekers komen jaarlijks op dit evenement af. Tijdens oudjaarsavond wordt er ook een groot feest georganiseerd in Bayfront Park.

Jungle Island

Jungle Island is een interactieve dierentuin waar jong en oud graag een bezoekje brengt. De dierentuin werd geopend in 1937 en was de eerste toeristische attractie van Miami. De eigenaar van het park was een liefhebber van planten en vogels. Toeristen kwamen naar het park toe om hem te horen praten over zijn geliefde vogels en planten. Binnen een jaar tijd bezochten na opening een miljoen toeristen het park. In 2003 is het park verhuist naar een nieuwe locatie waar het vandaag de dag te bezoeken is. Nog steeds is er een theater waar je meer kan leren over vogels. Naast volgens zijn er verschillende andere diersoorten uit de jungle te vinden waaronder de Orang-oetang.

Everglades

Als je een vakantie Miami boekt dan kan je een uitstapje maken naar de Everglades. Dit is een natuurgebied ten zuiden van de stad. Je doet er ongeveer 50 minuten over om vanuit het centrum van de stad in de Everglades te komen. In dit natuurgebied zijn verschillende moerassen en kan je een krokodil in het wild tegenkomen. Het is mogelijk om een boottocht te maken door het natuurgebied en op zoek te gaan naar de krokodillen. Voor een bezoek aan het natuurpark betaal je entree zoals wel vaker bij Nationale Parken in Amerika. Je betaalt de entree per voertuig. Het maakt dus niet uit of je met twee man in één auto zit of met vier personen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 7901x
Toegevoegd: 26-08-2016 17:59
Gewijzigd: 08-09-2016 22:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!