Een luxere uitstraling geven aan je huis met deze tips

Een luxere uitstraling geven aan je huis met deze tips

Een luxere uitstraling geven aan je huis met deze tipsWie droomt er niet van de mogelijkheid om dagelijks wakker te worden in een hotel? Dit kan een hotel aan de Spaanse kust zijn, een hotel in de Franse PyreneeŽn, maar ook gewoon in je eigen huis! Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis een luxere uitstraling te geven. In dit artikel geven we een aantal tips, die hierbij goed van pas kunnen komen. Welke aanpassingen in huis kun jij doorvoeren?

Laat je inspireren op sociale media

Geef je woning een luxere uitstraling door inspiratie van sociale media te halen. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, waar veel Nederlanders foto’s van hun interieur delen. Op basis van deze foto’s kun je tot nieuwe ideeën komen, die je kunt gebruiken bij het inrichten van je eigen woning. Ook op de websites van interieurstylisten vind je vaak foto’s van de door hen ingerichte ruimtes. Naast Instagram is ook Pinterest een bekende website, waarop je leuke ideeën vindt voor het inrichten van een woning. Let hierbij in het bijzonder op de DIY-projecten. Met dergelijke projecten kun je een huis niet alleen luxere uitstraling geven, maar heb je direct een leuk project voor tijdens een vakantieperiode.

Ruimtes lijken groter door gebruik te maken van spiegels

Wanneer je een woning met verschillende kleinere ruimtes hebt, kan het de moeite waard zijn om spiegels in je interieur te gebruiken. Spiegels kunnen een ruimte groter laten lijken, waardoor deze vaak ook luxer oogt! Later in dit artikel zal worden ingegaan op het feit, dat minder vaak als meer gezien wordt door interieurstylisten. Door een ruimte groter te laten lijken, oogt het alsof er ineens minder in de ruimte staat. Hang een spiegel op aan de wand van de kamer, kies voor een grote spiegel in de hoek van ruimtes, enzovoorts. Mocht je een spiegel aan een gipswand ophangen, dan is het belangrijk om hier de juiste pluggen voor te gebruiken.

Plaats een veranda tegen je woning aan

Naast de aanpassingen aan het interieur in huis, kun je ook naar mogelijkheden voor buiten je woning kijken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een veranda! Vaak wordt een veranda als een vervanger voor een stenen terras gezien. De veranda kan tegen de woning worden opgebouwd en biedt verschillende voordelen. Met een veranda krijgt je woning een luxere uitstraling en heb je een prettige zitplaats om tijdens een zomers buitje te schuilen. Daarbij biedt een veranda je bescherming tegen de felle zon tijdens de warme zomerdagen in juli en augustus. Veranda’s worden in tal van verschillende formaten en modellen aangeboden.Kies voor een jacuzzi onder een overkapping

Om nog meer van je tuin te kunnen genieten en voor een luxere uitstraling van je woning te zorgen, kan ook het gebruik van een jacuzzi het overwegen waard zijn. Jacuzzi’s hoeven helemaal niet duur te zijn! Er zijn verschillende winkels die jacuzzi’s voor een scherpe prijs aanbieden. Vaak gaat het hierbij niet om een jacuzzi met een houten ombouw, maar om een opblaasbare jacuzzi. Door de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen, kun je deze vaak het hele jaar door blijven gebruiken. Met name tijdens de herfst of winter is het heerlijk om van je luxe jacuzzi te genieten!

Laat een zwembad in de tuin bouwen

In huis kun je in plaats van een jacuzzi ook een zwembad plaatsen. Net als bij een jacuzzi heb je bij het laten plaatsen van zwembaden verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een inbouwzwembad en een zwembad die vanaf de grond wordt opgebouwd. In het laatste geval zal eerst de vorm van het zwembad worden uitgegraven, om de randen hiervan vervolgens te kunnen bedekken met een laag tegels. Inbouwzwembaden zijn doorgaans wat kleiner, waardoor minder ruimte benodigd is om het zwembad te kunnen plaatsen. Naast de zwembaden en jacuzzi’s zijn ook sauna’s ideaal om je woning luxer te laten ogen en tegelijkertijd een plek te hebben om je te ontspannen.

Kies voor veel groen in je woonkamer

Reeds werd ingegaan op de mogelijkheid om spiegels aan je interieur toe te voegen. Ook het gebruik van planten in kamers kan je woning een luxere uitstraling geven! In het bijzonder wanneer je voor grote kamerplanten kiest. Heb je al eens overwogen om voor een botanische inrichting in huis te kiezen? Met een botanische inrichting kies je niet alleen voor een groot aantal kamerplanten. Ook kun je muren hierbij van de contouren van bomen of planten voorzien. Het geeft je ruimtes niet alleen een luxere uitstraling, maar zorgt daarbij voor een gezelligere sfeer in huis!

Plaats een boxspring in de slaapkamer

De slaapkamer van je woning maak je luxer, door hier een boxspring in te plaatsen. Een boxspring wordt door veel consumenten als prettiger ervaren dan een traditioneel bed. Mede door het feit dat je bij een boxspring vaak iets hoger boven de grond ligt. De ruimte onder het bed kun je gebruiken om bijvoorbeeld dozen met spullen op te bergen. Zo staan deze niet in het zicht, waardoor de slaapkamer een opgeruimde, luxe uitstraling krijgt! De gemiddelde prijs van een boxspring is door het toegenomen aanbod sterk gedaald in de afgelopen jaren. Zo is een boxspring voor steeds meer mensen toegankelijk geworden.

Wees creatief bij het decoreren van ruimtes

Planten en spiegels zijn twee voorbeelden van accessoires die je kunt gebruiken, om een woning van meer kleur te voorzien. Zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden! Vaak geldt dat des te creatiever je hierbij bent, des te luxer een ruimte ook zal lijken. Gebruik bijvoorbeeld een prachtig, industrieel kunstwerk aan de wand! Dit trekt de aandacht weg bij een goedkope vloer, bij een oude stoel, enzovoorts. Op deze manier zal een ruimte een luxere uitstraling krijgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een schilderij aan de wand te hangen, om op diezelfde manier de aandacht af te leiden van goedkopere accessoires. Kunst lijkt vaak heel duur! Voor een paar honderd euro kun je echter al een prachtig schilderij aan de wand hebben hangen.

Minder is meer bij het inrichten van een huis

Eerder werd al beschreven dat minder vaak als meer wordt ervaren door interieurstylisten. Met deze gevleugelde uitspraken doelen zij op het feit, dat er binnen woningen vaak onnodig veel accessoires gebruikt worden. Deze accessoires kunnen de ruimte drukker maken, waardoor het luxe tintje hiervan verdwijnt. Een rommelige ruimte nodigt daarbij niet uit om even volledig tot rust te komen na een lange werkdag. Houd het aantal accessoires beperkt en probeer voor heuse eyecatchers in huis te kiezen! Naast de reeds beschreven kunstwerken kunnen dat ook klassieke of landelijke interieurelementen zijn. Denk aan een prachtige eikenhouten kast. Hoewel je wellicht anders verwacht, staat zo’n kast ook in een modern interieur bijzonder mooi.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1185x
Toegevoegd: 22-01-2019 06:55
Gewijzigd: 23-01-2019 15:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!