Een nieuwe vloer kopen

Een nieuwe vloer kopen

Een nieuwe vloer kopenWil jij een nieuwe vloer kopen? Dan heb je vele opties tot je beschikking. Door deze ruime keuze, kan het kiezen van een nieuwe vloer een lastige klus zijn. Wat de beste vloer voor jou is, hangt af van jouw smaak, jouw budget en jouw gezinssamenstelling. In dit artikel lees je meer over verschillende vloeren en hun eigenschappen. Zo kan jij goed geïnformeerd een nieuwe vloer kopen.

Een houten vloer

Houten vloeren zijn al lange tijd populair. Dat is goed te begrijpen. Wanneer je bij een nieuwe vloer kopen voor hout kiest, kan je hier je leven lang van genieten. Houten vloeren zijn namelijk ontzettend duurzaam. Je hebt bij deze vloer de keuze uit verschillende afwerkingen. De bekendste opties zijn lak, olie en was. Om de zoveel jaar kan de vloer geschuurd worden, waarna de afwerking van je keuze opnieuw aangebracht kan worden. Zo is je houten vloer telkens weer als nieuw. Eventuele beschadigingen kunnen hierbij ook weggeschuurd worden.


De nadelen van een houten vloer
De belangrijkste nadelen van een houten vloer zijn dat de vloer kan verkleuren en dat een houten vloer gehorig en niet waterbestendig is.

Laminaat

Laminaat is een van de meest verkochte vloersoorten. Dit is vooral te danken aan de prijs-kwaliteitverhouding van deze vloer. Laminaat is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar en gaat, indien de vloer op de juiste manier onderhouden wordt, jarenlang mee. Daarnaast is laminaat natuurlijk ook gemakkelijk te leggen. Door het kliksysteem kan iedereen de vloer leggen. Ook is het mogelijk om de vloer bij een verhuizing mee te nemen. Laminaat is niet alleen verkrijgbaar met houtlook, maar ook met realistische tegellook. Bij beide looks heb je de keuze uit tal van kleuren.


De nadelen van laminaat
Laminaat is niet waterbestendig. Als je te nat dweilt, worden de naden al snel lelijk. Daarnaast is laminaat ook niet erg kras- en deukbestendig.

Tegels

Een vloersoort die wel flink wat kan hebben en lang meegaat, is een tegelvloer. Tegels zijn vooral populair in de badkamer en in toiletten, maar deze vloer is zeker ook geschikt voor andere ruimtes in huis. De laatste jaren zien we ook in woonkamers steeds vaker tegelvloeren. De vloer is ideaal in combinatie met een druk gezin met kinderen en huisdieren. Deze vloer slijt namelijk niet snel en is gemakkelijk hygiënisch schoon te houden. Bovendien is deze vloer perfect te combineren met vloerverwarming.


Nadelen van tegels
Een tegelvloer is over het algemeen niet erg voordelig. Zonder vloerverwarming voelen tegels in de winter al snel koud en oncomfortabel aan.

Gietvloer

Gietvloeren worden veel gebruikt in kantoren en bedrijfsruimtes, maar zijn ook zeer geschikt voor woonhuizen. Deze vloer bestaat uit een mengsel van hars en kunststof en wordt gegoten. Dit levert een strakke en naadloze vloer op die goed in een modern interieur past. De vloer is erg slijtvast en waterdicht. Ook is deze vloer door het naadloze oppervlak gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is een gietvloer ideaal in combinatie met vloerverwarming.


Nadelen van een gietvloer
Een gietvloer kan, afhankelijk van het type en de kwaliteit, verkleuren door de zon. Ook is een gietvloer natuurlijk niet verhuisbaar.

Tapijt

Ook tapijt wordt al vele jaren met liefde gebruikt als vloerbedekking. Vooral in de slaapkamer is tapijt erg populair. Het is warm en comfortabel en geeft je interieur een aangeklede en luxe uitstraling. Naast deze mooie uitstraling, is tapijt ook praktisch. Het werkt namelijk isolerend. Hoe langer de pooldraden van het tapijt, hoe beter de isolerende werking. Bovendien is tapijt ook nog eens geluiddempend en veilig. Doordat tapijt stroef is, val je minder snel en als je valt, val je een stuk zachter.


Nadelen van tapijt
Tapijt is helaas niet erg hygiënisch. Vuil hoopt zich er al snel in op en vlekken gaan er niet altijd uit. Dit is deels te verhelpen door een stoomreiniger of speciale tapijtreiniger te gebruiken.

Vinyl

Vinyl is een vloerbedekking van kunststof die over het algemeen voordelig is. Deze vloer biedt je veel gemak. Vinyl is gemakkelijk te leggen en ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Ga je verhuizen? Dan kan je de vinyl, indien deze met tape vast is geplakt, met weinig moeite meenemen. Bovendien voelt vinyl comfortabel aan en is het geluiddempend. De kwaliteit van vinyl is echter erg verschillend. Over het algemeen geldt hoe dikker het vinyl, hoe beter de kwaliteit.


Nadelen van vinyl
Dunnere vinylvloeren zijn vaak niet zo stevig. Ze beschadigen snel en zijn niet repareerbaar. Bovendien zijn zelfs kleine oneffenheden van de ondervloer bij vinyl zichtbaar en voelbaar.

Linoleum

Linoleum is een natuurproduct dat vooral veel gebruikt wordt in scholen en kantoren. Het is echter ook geschikt voor woonhuizen. Veel linoleumvloeren hebben een marmermotief en worden daarom marmoleum genoemd. Dit marmermotief geeft de vloer een levendige uitstraling. De grote voordelen van linoleum zijn dat deze vloer van hoge kwaliteit is en ontzettend slijtvast is, waardoor de vloer lange tijd meegaat. Bovendien kunnen eventuele beschadigingen gerepareerd worden. Ook is deze vloer gemakkelijk schoon te houden.


De nadelen van linoleum
Veel mensen vinden de uitstraling van linoleum een minpunt. Ook is deze vloer een stuk duurder dan bijvoorbeeld vinyl. Daarnaast is linoleum niet verhuisbaar doordat het altijd gelijmd wordt.

Kurk

Een vloer van kurk wordt gemaakt van de boomschors van de kurkboom. Doordat alleen de schors van de kurkboom wordt gebruikt, kan de boom gewoon blijven staan waarna de schors weer terug groeit. Hierdoor is kurk erg milieuvriendelijk in vergelijking met andere houten vloeren waar wel bomen voor gekapt moeten worden. Kurk geeft je huis een natuurlijke uitstraling. Ook is deze vloer zacht en veerkrachtig, wat comfortabel aanvoelt en bovendien goed is voor je gewrichten.

 

Nadelen van kurk
Kurk is helaas niet erg slijtvast. Vooral met spelende kinderen of dieren in huis, is deze vloer daarom niet erg praktisch. Ook kan deze vloer slecht tegen water en wordt het gebruik van reguliere schoonmaakmiddelen op deze vloer afgeraden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Charlotte
Aantal keer gelezen: 18532x
Toegevoegd: 14-08-2015 20:50
Gewijzigd: 29-06-2016 23:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!