wandlampen

Wandlamp, de mogelijkheden

wandlampenEr zijn verschillende mogelijkheden met wandlampen in je woning. Lees hier meer over de verschillende soorten wandlampen en de mogelijkheden.

Wandlamp algemeen

Het kopen van een bankstel kan al erg moeilijk zijn, het aanbod is zo groot. Vergis je echter niet in de aankoop van de juiste verlichting. Je zult het wellicht niet verwachten, maar het kopen van de juiste verlichting is nog veel moeilijker.

 • Er zijn mensen die daarvoor een expert inschakelen, iemand die het interieur bekijkt en meteen weet welke wandlampen en andere verlichting erbij horen.
 • Wandlampen koop je in diverse modellen, maten en kleuren.
 • Een wandlamp zorgt voor sfeer.
 • Wandlampen zijn een prima oplossing voor verlichting van kleine ruimtes, een hal bijvoorbeeld. Uiteraard kan een wandlamp ook in de woonkamer opgehangen worden.
 • Het verspreide licht door de wandlamp kan echter te weinig zijn in een huiskamer. Je kunt tevens een vloerlamp of tafellamp plaatsen of ophangen om dat probleem op te lossen.
 • Wandlampen zijn er in verschillende soorten. Denk daarbij aan: led wandlamp, design wandlamp, moderne wandlamp, klassieke wandlamp en daarnaast een wandlamp voor buiten, het lantaarntje, maar ook een wandlamp met bewegingsmelder kun je vinden bij het grote aanbod aan wandlampen. 

Wandlamp kinderkamer

De kinderkamer richt je gezellig en kindvriendelijk in. Daar past een wandlamp heel goed bij. Kies in alle gevallen voor een veilige wandlamp. Zorg dat het kind vanuit zijn of haar bedje niet bij de wandlamp kan komen, plaats de wandlamp op een veilige plek. Het assortiment aan wandlampen met name wandlampen voor de kinderkamer is erg leuk, vrolijk, kleurrijk en vooral ook erg groot. Kies een wandlamp die bij de rest van de inrichting van de kinderkamer past. Heeft de kinderkamer een bepaald thema, probeer daar met de wandlamp bij aan te sluiten of kies een neutrale wandlamp. Is je kind favoriet van Disney figuren ook daarvan vind je exemplaren bij het reuze aanbod. Zeker weten dat niet alleen je kind maar ook jij hiervan geniet.

Design wandlamp

Het belangrijkste van een lamp is dat deze het juiste licht verspreidt. Waarom wil jij een lamp aanschaffen? Een lamp voor sfeerverlichting, een lamp met goed licht om bij te lezen, verlichting om  bijvoorbeeld een schilderij of plant in de schijnwerpers te zetten, buitenverlichting om het sleutelgat te vinden en om kwaadwillenden buiten de deur te houden.

 • Een lamp heeft dus een belangrijke functie.
 • Je koopt een lamp die geschikt is voor deze functie. Een wandlamp koop je meestal niet als leeslamp, maar wel om de aandacht te vestigen op een fraai schilderij.
 • Een wandlamp "met een lange arm" die je van de muur af kunt trekken is wel geschikt om bij te lezen. De manier waarop jij de wandlamp bevestigt is belangrijk, onder of boven het schilderij bijvoorbeeld.
 • Er zijn schitterende design wandlampen te koop. Kijk naar de rest van je interieur en bepaal welke design wandlamp daar prima bij zou passen. Heb je een strak interieur dan past daarin waarschijnlijk een strakke vorm van wandlamp het mooiste bij.
 • Houd je van frutsels en tierelantijntjes ook dan vind jij een mooie wandlamp bij het grote aanbod. Ook bij de voordeur is een wandlamp erg praktisch en tevens een beveiliging. Daarvoor kies je een mooie lantaarn die aan de muur bevestigd kan worden, maar heb je een heel modern huis dan zal een strakke design wandlamp wellicht een betere keuze zijn.
 • Uiteraard kies jij de design wandlamp die jij het mooiste vindt.

Wandlamp te koop

Voor verlichting kun je een showroom bezoeken. Je ziet heel veel lampen en krijgt deskundig advies. Koop jij liever online je wandlamp, dat kan ook. De productinformatie is meestal prima, waardoor je alle benodigde informatie zelf kunt lezen, voordat je tot de aankoop overgaat. Het aanbod is in beide gevallen (showroom en online) erg groot. Je kunt terecht voor veelvoorkomende modellen, maar ook voor bijzondere en moderne wandlampen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten zul je een groot aanbod aantreffen. Een wandlamp is te koop in allerlei materialen, vormen en kleuren, maar ook in diverse prijzen. Soms zal de prijs je enorm tegenvallen. Wat houdt je in dat geval tegen om te zoeken bij tweedehands wandlampen? Wat voor de ene persoon een oude lamp is, kan voor jou precies het juiste model zijn, dat in jouw interieur past.

Wandlamp voor de woonkamer

Een wandlamp in de woonkamer kan naast praktisch ook erg sfeervol zijn en decoratief. Er zijn fraaie wandlampen speciaal voor de woonkamer te koop van topmerken. Deze topmerken bieden prachtige wandlampen, die je woonkamer zeker zullen verfraaien. Let bij het kopen van een wandlamp voor de woonkamer naast de uitvoering ook op het verbruik, koop een energiezuinige wandlamp, want een wandlamp in de woonkamer zal vele uren aan zijn.

Let er ook goed op hoeveel Watt er in de wandlamp maximaal mag en of je garantie hebt en zo ja, hoelang. Bij het kopen van een wandlamp voor de woonkamer moet je veel zaken in de gaten houden: zoek je modern of klassiek, zoek je een wandlamp met een glazen, een stoffen of kunststof kap, wil je een wandlamp met dimmer, moet de lamp draaibaar, kantelbaar en/of uitschuifbaar zijn? En ook niet onbelangrijk wat wil jij besteden aan een wandlamp? Een wandlamp kopen die mooi en functioneel is kost even wat tijd. Laat je in de showroom adviseren als je zelf niet uitkomt, de medewerkers hebben verstand van zaken. Koop je online weet dan tevoren of jij de wandlamp terug mag sturen als blijkt dat het artikel tegenvalt in jouw woonkamer.

Wandlamp met korting

Nieuw of tweedehands? dat is de vraag. Tweedehands is voor jou ook nieuw, dus waarom niet? Het zal je veel euro's besparen als je een tweedehands wandlamp koopt. Je kunt er ook voor kiezen, als je niet de hoofdprijs wilt betalen, om een wandlamp te kopen uit een oude collectie, ook daarmee bespaar je vele euro's op je aankoop en dat geldt niet alleen voor een wandlamp. Regelmatig zijn er acties waarbij jij minder betaalt voor een goede wandlamp. Houd deze acties in de gaten! Heb je weleens van kortingscodes gehoord, kijk of er op dit artikel in een bepaalde winkel kortingscodes gelden, ook dan bespaar je veel, soms heel veel euro's. Zeker als je de kortingscodes in de gaten blijft houden ook bij de aankoop van andere artikelen.  


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 1984x
Toegevoegd: 20-11-2016 16:20
Gewijzigd: 09-12-2016 21:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!