Een opknapbeurt voor je trap

Een opknapbeurt voor je trap

Een opknapbeurt voor je trapDe trap is een vast onderdeel in uw huis, dat meerdere malen per dag door verschillende personen wordt gebruikt. Toch is het zo dat de trap vaak wordt vergeten wanneer men nadenkt over het opknappen van het huis.

De woonkamer en keuken zijn vaak als eerst aan de beurt, daarna het toilet, de badkamer en eventueel de slaapkamers of de zolder. Maar de uitstraling van uw trap is net zo belangrijk als de rest van het huis.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw trap kunt opknappen. Een nieuwe kleur op de treden doet vaak al veel, maar wat nou als u eigenlijk niet meer tevreden bent met de trap?

Een traprenovatie is een goede keuze

Bent u niet meer tevreden met uw trap, dan klinkt de trap renoveren als een logische keuze. Bijvoorbeeld omdat u nu een wenteltrap heeft, en graag een ander model zou willen, of omdat hij nu op een niet logische plek staat. Uiteraard is een renovatie bij uitstek geschikt wanneer de trap versleten is. Dit is juist een extra reden om dit zo snel mogelijk aan te pakken, omdat de trap niet meer veilig genoeg is. Ook wanneer u bent uitgekeken op de stijl in uw woning en alles aan wil pakken, is het meenemen van de trap een goed idee. Heeft u nu bijvoorbeeld een kunststof trap, maar zou u graag een houten trap willen, dan kan dat door middel van een renovatie gerealiseerd worden. 

Geheel nieuwe uitstraling

Een nieuwe look kan veel doen, niet alleen in de woonkamer of keuken maar ook voor uw trap. Dit kan gedaan worden door middel van verschillende stijlen, waarbij het belangrijk is dat u een stijl kiest die bij u en uw gezin past, maar ook bij de rest van de woning en het interieur. Heeft u voornamelijk een industriële stijl in huis, of juist een landelijke? Dan kan de trap daar zeker op aangepast worden. Zo staat een trap met betonlook erg mooi in een industrieel interieur. Maar er kan natuurlijk ook gekozen worden voor PVC, dat momenteel ook erg populair is, of laminaat. Licht laminaat in combinatie met witte verf staat weer erg mooi in een landelijk interieur.

Het gebruik van overzettreden

Wilt u graag een traprenovatie, maar wilt u hierbij de trap zelf wel laten staan, dan kunt u ook kiezen voor het gebruik van overzettreden. Dit zijn traptreden die naar wens op maat worden gemaakt, en die over de oude treden heen te plaatsen zijn. Dit kost niet veel tijd maar zorgt er wel voor dat er een totaal andere sfeer in huis hangt. 

Wat is een PVC trap precies?

PVC is een veel gebruikte kunststof, dit komt omdat het erg makkelijk te bewerken is maar daarnaast ook nog vrij goedkoop is. Mede hierdoor wordt het ook bij veel verschillende producten gebruikt, vaak om beton of hout te vervangen. Wanneer u een trap gaat renoveren kunt u er ook voor kiezen PVC te gaan gebruiken. Doordat u PVC in veel verschillende prints kan krijgen past het vrijwel in ieder interieur. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden en redelijk stevig, wat bij het geval van een trap ook niet geheel onbelangrijk is. Dit zijn vaak redenen waarom men voor PVC kiest bij een traprenovatie, niet rekening houdend met het feit dat er ook nadelen aan zitten.

Wat zijn de nadelen?

Gebruikt u geen watervaste lijm bij het aanbrengen van PVC op de trap, dan is het niet mogelijk de trap te dweilen. Door het water kan de lijm namelijk los gaan laten wat ongelooflijk gevaarlijk is, want hierdoor laten de traptreden los. Ook is het niet verstandig PVC op de trap te gebruiken wanneer deze in een ruimte staat met veel temperatuurschommelingen. PVC zet namelijk heel erg uit bij warmte en daardoor komt het omhoog. Dit staat niet alleen slordig, maar zorgt er ook voor dat de trap niet meer veilig is.

Rubber is materiaal waar PVC niet zo goed mee samengaat. Dat is lastig want bijna alle schoenzolen zijn gemaakt van rubber. Dit zorgt voor strepen op de trap die er moeilijk af te halen zijn, maar daarnaast slijt het materiaal ook veel sneller. Het laatste nadeel is het feit dat er op PVC sneller krassen ontstaan, bijvoorbeeld door zand of kleine steentjes.

Laminaat gebruiken voor de trap

Is de trap echt aan een renovatie toe, maar vindt u PVC of een betonlook niet bij de rest van het interieur passen, dan kunt ook heel goed kiezen voor laminaat. Maar ook wanneer u de trap graag door wilt laten trekken met de rest van de vloer, is laminaat een goede keuze. Dit kan namelijk heel eenvoudig gedaan worden door middel van de overzettreden. Kraakt de trap, dan kan dit beperkt worden door middel van laminaat.

Ook is het zo dat veel mensen het verschil tussen laminaat en hout niet eens zien, terwijl het wel een stuk goedkoper is. Dit komt vooral omdat er tegenwoordig zoveel keuze is in de verschillende laminaat soorten. Naast dat laminaat goedkoper is dan hout, scheelt het ook in het onderhoud. Neemt u een echte houten trap dan zit hier veel onderhoud aan vast en bovendien is hout niet altijd volledig vochtbestendig. Zou u graag een massief houten trap willen hebben, maar laat het budget dat niet toe? Ook dan is laminaat op de trap een goede keuze omdat dit dezelfde natuurlijke uitstraling heeft.

Trap laten renoveren door TopTrap

Wanneer u zeker weet dat een traprenovatie is waar u naar op zoek bent, en u weet in welke stijl u dit graag wilt doen, kunt u een vervolgstap ondernemen.TopTrap traprenovatie is al meer dan 20 jaar een specialist op het gebied van renovaties en kan u hier dan ook uitstekend bij helpen. Daarnaast bewerken zij de traptreden nog met de hand, terwijl dit bij de meeste specialisten tegenwoordig machinaal gaat. Dit zorgt niet alleen voor een goed oog voor detail maar ook een stuk persoonlijke aandacht. En of u nu kiest voor PVC, laminaat of toch massief hout, dat maakt hierbij niet uit. Ook wanneer u extra toevoegingen wilt doen zoals bijvoorbeeld ingebouwde verlichting in de trap, een leuning of een complete overloop, kan dit voor u gerealiseerd worden. en bent u er toch nog niet helemaal uit welke stijl het moet worden, dan kunnen zij u daar uitstekend in adviseren. Tevens beschikken ze ook over een showroom, waar u de verschillende trappen kunt bekijken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1952x
Toegevoegd: 28-09-2020 10:18
Gewijzigd: 29-09-2020 10:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!