Rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat laten maken

Rolgordijnen op maatBen je op zoek naar rolgordijnen en wil je deze vervolgens op maat laten maken? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Ontdek daarom nu hoe je rolgordijnen op maat kunt laten maken en doe er je voordeel mee. In dit artikel worden namelijk tips gegeven en misschien kun je zelf ook een poging wagen om de rolgordijnen op maat te maken, uitbesteden kan uiteraard ook!

Rolgordijnen

Je ziet ze steeds vaker, de rolgordijnen zijn favoriet bij velen. Rolgordijnen doen dan ook prima dienst als veelzijdige en sfeervolle zonwering, maar ook om 's avonds dicht te maken om geen inkijk te hebben. Je kunt je nu laten inspireren door alle mogelijkheden. Er zijn namelijk veel opties, je kunt ze zelf op maat maken en ophangen of dit laten doen. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende maten, designs en kleuren Als je een speciale maat zoekt, dan heb je geluk wanneer je deze vindt. De standaardmaten worden veelal verkocht, maar als je een aparte maat zoekt, dan kan het wel eens lastig worden. Er zal dan vaak een grotere maat rolgordijnen gekocht moeten worden. Deze rolgordijnen moeten dan op maat worden gemaakt. Mocht dat nodig zijn, kies dan een rolgordijn wat iets langer en breder is dan de afmetingen van het kozijn. Met een ijzerzaag kun je namelijk de as inkorten. Niet alle rolgordijnen zijn in de korten.

Soorten rolgordijnen

Er bestaan verschillende soorten rolgordijnen. Je hebt ze in verschillende materialen, zoals vinyl, katoen en ISO (met een isolerende rugzijde in aluminium). Welke keuze je gaat maken, hangt er vanaf wat je mooi vindt en wat je budget is.

Rolgordijn maat kiezen

Welke maat rolgordijn je nodig hebt, hangt af van de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur. Aan de hand daarvan maak je je keuze en kan het rolgordijn op verschillende manieren voor een raam worden geplaatst:

 • Een rolgordijn kan op worden gehangen.
 • Een rolgordijn kan boven het kozijn tegen een muur worden geplaatst.
 • Een rolgordijn kan ook aan het plafond op worden gehangen.

Aandachtspunten rolgordijnen

Bij het plaatsen van rolgordijnen is het belangrijk om op een aantal punten te letten:

 • Bij een rolgordijn moet je altijd bekijken of dat er obstakels zijn. Zijn er uitstekende delen die het oprollen en afrollen van een rolgordijnen kunnen belemmeren? Je zou hierbij kunnen denken aan een raamknop die naar voren steekt.
 • De breedte van een rolgordijn moet ook bepaald worden. Op het moment dat je een rolgordijn tussen het kozijn in wil plaatsen, moet de breedte gemeten worden inclusief de beugels. Daarbij kun je het beste 5 mm speling aanhouden vanaf het kozijn, vervolgens kun je de beugels dan gemakkelijker monteren.
 • Aan welke kant wil je de ketting laten lopen van een rolgordijn? Links of rechts? Dit dien je van tevoren te weten voor de plaatsbepaling, want dan monteer je de beugels in of op het kozijn.
 • Een beugel plaatsen tegen een kozijn of een muur moet zorgvuldig gebeuren. Je bepaalt eerst de plaats van de eerste beugel en dan markeer je de boorgaten. Vervolgens boor je voor het plaatsen op het kozijn de gaten even voor. Hiervoor kun je het beste een dunne houtboor (2,5 mm) gebruiken. Maar komt het rolgordijn tegen de muur? Dan kun je beter een 6 mm steenboor of betonboor gebruiken en dan plaats je de pluggen. Dan schroef je de eerste beugel gedeeltelijk vast. Vervolgens markeer je de plaats voor een tweede beugel.
 • Beugels kunnen ook tegen het plafond worden geplaatst. Dan bepaal je eerst het midden van het raamkozijn. Dan markeer je met een winkelhaak het midden op het plafond. Vanaf het midden meet je de beugelafstand naar links en naar rechts.

Rolgordijn zelf op maat maken

Mocht je zelf erg handig zijn, dan kun je zelf een rolgordijn op maat maken. Let er dan goed op dat je het juiste gereedschap hebt en ook met scherp materiaal gaat werken. Als je moet zagen is het belangrijk dat je in een keer goed kunt zagen. Teken ook alles goed af en bij twijfel vraag dan even iemand met je mee te kijken. Je kunt ook de keuze maken om rolgordijnen op maat te laten maken, dan ben je zelf van de zorgen af en weet je zeker dat het meteen goed wordt gedaan :). Wanneer je het bij de winkel laat doen, dan is het meteen een garantie voor je dat de rolgordijnen straks mooi zullen hangen. Het is dan niet jouw risico als het mis gaat, want jij geeft de maten aan en zij maken de rolgordijnen op maat voor je.

Rolgordijn op maat laten maken

Het komt heel precies als je een speciale maat wil als het over de rolgordijnen gaat. Misschien heb je wel meerdere rolgordijnen nodig die niet van de standaard maat zijn, wat doe je dan? Inderdaad dan laat je de rolgordijnen op maat maken en dan heb jij er geen omkijken naar. Het wordt dan voor je gedaan, geen zorgen, geen stress en geen materialen die je speciaal moet kopen. Je geeft de maten door en de rolgordijnen worden voor je gemaakt. Hoe ga je te werk?

 • Meet goed op wat de exacte maten zijn die je nodig hebt. Als je dat lastig vindt kan er ook iemand naar je toe komen om alles op te meten.
 • Kies de rolgordijnen die je wil en dan worden ze besteld, wanneer ze op voorraad zijn kunnen ze (misschien wel snel)  op maat worden gemaakt voor je.
 • Je krijgt bericht wanneer ze klaar zijn en dan kun je ze ophalen, thuis laten bezorgen of op laten hangen. Ophangen kun je ook zelf doen, maar ook dat komt heel precies, ook daar kun je iemand voor laten komen.

Prijzen rolgordijnen op maat

Voordat je rolgordijnen op maat laat maken, wil je vast en zeker de kosten weten. Vraag daarom bij meerdere bedrijven offertes aan, zodat jij weet wat het je gaat kosten. Je kunt de prijzen, voorwaarden en de service met elkaar vergelijken. Let op de levertijd en ook of dat er bij de prijs zit inbegrepen dat ze komen meten en de rolgordijnen op komen hangen. Anders kan dat altijd besproken worden en dan weet je meteen waar je qua kosten aan toe bent.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 9247x
Toegevoegd: 06-12-2015 08:43
Gewijzigd: 03-03-2016 14:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!