Een uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afsluiten en testament opmaken

Een uitvaartverzekering afsluitenEen uitvaart is voor de nabestaanden al moeilijk, laat staan de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Het is daarom belangrijk dat dit al is geregeld door u zelf. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de meeste kosten gedekt zijn voor de uitvaart en dat er geen problematische kosten overblijven voor de nabestaanden. Deze kosten kunnen erg hoog oplopen, naar gelang de begrafenis/crematie is geregeld.
Het kost weinig moeite om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar zorg dat u eerst goed op de hoogte bent van wat deze verzekering dekt. Daarom is het verstandig om dit eerst goed te vergelijken.

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen zorgt voor een goed beeld van wat de begrafenisverzekering voor u kan betekenen, wat deze zoal dekt en welke kosten eraan zijn verbonden. U kunt Uitvaartverzekeringen vergelijken op sites zoals die van de consumentenbond of die van Radar. U krijgt dan een goed beeld van wat deze verzekeringen u te bieden hebben en wat u er per maand voor moet gaan betalen.

Denk eens aan de extra wensen die u voor uw laatste afscheid hebt en of die te realiseren zijn voor een schappelijk bedrag, of misschien is het beter om toch maar een verzekering af te sluiten die het ook wat ruimer neemt met wat u wenst en dit zou kunnen realiseren.

De rouwkaarten, de rouwadvertenties, de bloemen, maar mogelijk ook het feest, of toch gewoon de condoleance kan toch nog veel extra kosten met zich meebrengen. Een goede begrafenisverzekering is dan zeker aan te raden.

Hoe kunt u uitvaartverzekeringen afsluiten?

Uitvaartverzekeringen afsluiten kan op velerlei manieren. Dit kan online, maar u kunt dit ook telefonisch regelen of zelfs een bezoek van een begrafenisondernemer aanvragen. Deze kan met u de kosten doorspreken en u vertellen wat er allemaal geregeld kan worden en uw wensen met u doornemen.

Deze verzekering kunt u afsluiten voor iedereen in uw gezin. U kunt een uitvaart verzekeren voor uzelf, maar ook voor uw partner en uw kinderen. U kunt zelfs uw ongeboren kind verzekeren, zodat u niet voor een kostenplaatje komt te staan, wanneer uw kindje levenloos ter wereld komt. Ook daar kunt u zich voor verzekeren, maar ook als u dit kind al verzekerd heeft u voor de toekomst dit kind al meegegeven.

Wanneer u overgaat tot het aangaan van een verzekering, zorg dan dat alle kosten gedekt zijn en dat u een offerte heeft aangevraagd. De kosten kunnen per verzekering nogal uiteenlopen. Zorg wel dat ook alle gegevens, alle wensen duidelijk zijn gemaakt en dat u dat ook duidelijk in de offerte terugziet. Daarbij kunt u een goede vergelijking maken bij de verschillende begrafenisondernemers en de uitvaartverzekering afsluiten bij de onderneming die het beste bij u past.

Een verzekering afsluiten voor uw uitvaart is echt een aanrader, want een uitvaart kost erg veel geld en kan de nabestaanden voor onverwachte kosten komen laten te staan. U kunt dit voorkomen door dit goed te regelen. Een uitvaart is op zich al moeilijk genoeg. Laat uw nabestaanden ook dit niet nog eens na.


Een angstige gedachte

Mensen houden er natuurlijk niet van om te denken aan de dood van henzelf of van hun geliefden. Echter zal dit het feit, namelijk dat de dood ooit voor iedereen komt, niet veranderen. Vroeg of laat zal je de dood tegenkomen en de aarde moeten verlaten. Mensen denken liever aan het leven in plaats van de dood. Ze willen er niet aan denken dat ze ooit zullen sterven. De gedachte hieraan is angstig. Er bestaan zelfs mensen die niet geloven in de fysieke dood.


Je wilt liever denken aan je kinderen, je familie, je werk, je vrienden en alle leuke dingen in het leven. Oudere mensen die denken er wel vaker aan. Voor hen is het dan ook bijna het einde van het leven. Dat kunnen we niet zeggen over jongere mensen. Zij willen er in geloven dat ze nog vele jaren te leven hebben. Dit zal niet altijd het geval zijn. Mensen kunnen immers ook op vroege leeftijd sterven. Wat gebeurt er nou als er een plotse overlijden plaatsvindt?

Wil jij als de overledene alle kosten en de organisatie van de begrafenisceremonie aan je nabestaanden overlaten? Misschien ben je rijk en laat je een hoop geld achter voor je familie. Dit zal echter de realiteit van de uitvaartorganisatie niet veranderen. Of je het geld nou wél hebt of niet, je nabestaanden zullen het allemaal zelf moeten organiseren tijdens de zware rouwperiode. Om dit te voorkomen is het raadzaam om je eigen uitvaart te plannen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is vooral verstandig voor mensen die dat geld niet opzij kunnen leggen.

Waarom zou je?

Met een uitvaartverzekering kun je ervoor zorgen dat je met een klein bedrag per maand je eigen uitvaart verzekerd hebt qua organisatie en de kosten.
De dood zal op een moment plaatsvinden waar niemand aan zit te denken. Of je nou ziek bent of gezond. Zelfs ziektes kunnen worden genezen. Ondanks dat de dood iets is dat zeker zal plaatsvinden, weet je nooit zeker wanneer dit zal zijn. Het is ook niet erg om te denken aan de dood van je familieleden of jezelf want het gaat iedereen uiteindelijk overkomen. Dan is het verstandig om er even over na te denken.

Je kunt samen met je familieleden of in je eentje een begrafenisverzekering afsluiten. Hoe sneller je er het regelt, hoe voordeliger het voor je uit zal pakken. Wat verstaan we hieronder? De verzekeringsmaatschappij zal de prijzen van de uitvaartkosten baseren op de dag van de afgesloten polis. Tijdens de begrafenis zullen dan niet de prijzen van dan gelden, maar biedt de verzekeringsmaatschappij de gewenste diensten aan voor hetzelfde tarief dat ze waren ten tijde van de overeenkomst (bij een verzekering met indexatie).

Een uitvaartverzekering gaat over de kosten van de ceremonie en over de inhoud van de organisatie ervan. Denk hierbij aan de grafkist, grafsteen, de kleding die de overledene zal dragen, de bloemen, het eten en drinken voor de gasten, en de huur van de lijkwagen. Alles zal gepland worden zoals jij het wilt. De verzekeringsmaatschappijen hebben dan ook verschillende pakketten voor ieder z'n eigen wensen. De kosten zullen in termijnen worden voldaan aan de verzekeringsmaatschappij en tijdens de uitvaart zal de verzekeringsmaatschappij het bedrag aan de nabestaanden of rechtstreeks aan de uitvaartverzorger betalen.

Dus het is zeer van belang om tijdig aan een uitvaartverzekering te denken. Niet alleen om de kosten maar ook om de organisatie die gepland moet worden door de nabestaanden als er geen uitvaartverzekering is afgesloten. Niemand zal zijn geliefden die druk op de schouders willen laten tijdens een rouwperiode.

Andere zaken regelen

Ook al kun je veel zaken alvast vastleggen en aangeven wanneer je een begrafenisverzekering afsluiten, realiseer je goed dat dit alleen zaken zijn die betrekking hebben op de uitvaart. Daarnaast zijn er nog andere zaken die je wilt regelen, zoals je financiële en/of zakelijke belangen. Wie erft wat en wanneer? Dit soort financiële zaken regel je met het opstellen van een testament. Eventueel kun je zelf ook een codicil opstellen, hiervoor is namelijk geen notaris nodig. Hierin kun je wel maar een zeer beperkt aantal zaken regelen. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: uitvaartverzekering
Aantal keer gelezen: 1684x
Toegevoegd: 27-12-2019 19:27
Gewijzigd: 06-02-2023 20:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!