advocaat op zijn werkplek

Advocaat zoeken

advocaat op zijn werkplekMensen die in een conflict of geschil zitten kunnen op den duur de hulp nodig hebben van een advocaat. Een advocaat zoeken wordt dan het plan van aanpak. Deze zoektocht begint bij het uiteenzetten van de aard van het conflict, de mate ervan en de bedrijfstak of gebied van conflict.

Beginstappen

Niet alle conflicten hebben de hulp van een advocaat nodig. Soms voldoet ook de hulp van een juridisch loket. Dit is een organisatie die gratis juridisch advies verleent. Uit dit advies kan blijken of een advocaat wel of niet nodig is.

Mocht een advocaat wel nodig zijn, dan is het belangrijk om de juiste te vinden. Het is lastig om de juiste advocaat te vinden, want iedereen vindt andere dingen belangrijk. De een vindt een advocaat belangrijk die zich volledig inzet voor de zaak en medeleven toont met de cliënten. Andere mensen vinden een zelfstandig advocaat belangrijker die zich op de achtergrond houdt en met de meeste zorgvuldigheid zijn taak uitvoert.

De eerste stap is dus het vinden van een advocaat. In sommige gevallen is er een in de vriendenkring of in de familie, daar kan dan advies aan gevraagd worden. Meestal stappen mensen op een advocatenkantoor af. Deze kan een advocaat aanwijzen die de zaak op zich neemt. Voordat dit gebeurt zal er een gesprek plaatsvinden waaruit blijkt of die advocaat vertrouwen heeft in de zaak en hem op zich wil nemen. Vaak is het eerste halfuur van zo’n gesprek gratis. In die tijd kan de advocaat beslissen of hij met de cliënten in zee gaat of niet.

Kiezen van een advocaat

Voordat zo’n gesprek kan plaatsvinden is het belangrijk om de juiste advocaat te vinden. Vaak begint het zoeken van een advocaat bij het vinden van de advocaat die in je juiste bedrijfstak werkt. Conflicten kunnen de meeste uiteenlopende aard hebben, zoals conflicten in de privésfeer, of conflicten met betrekking tot een ontslag of een ander arbeidersconflict. Daarnaast bestaan er ook conflicten met de overheid. Het is dus belangrijk om de advocaat te kiezen die met een bepaald soort conflict ervaring heeft.

Kosten en betaling

Niet alleen de specificaties van een advocaat zijn belangrijk in het kiezen van een. Ook de kosten spelen een rol. Algemeen bekend is dat advocaten duur zijn. Zij hebben een uurtarief van meerdere honderden euro’s.

In gevallen waarbij cliënten weinig geld te besteden hebben, maar een grote kwestie hebben, kan de overheid inspringen. Deze kan, in samenwerking met het juridisch loket, een deel van de kosten van een advocaat betalen. De rest moet de cliënt zelf betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen.

Er bestaan ook meerdere manieren van betalen. Een ervan is via no cure no pay. Dit houdt in dat advocaten alleen betaald krijgen als ze resultaat boeken, dus een zaak winnen. Maar deze manier van betalen is niet toegestaan. Er zijn tussenvormen van, die in de praktijk worden gehanteerd. Dit houdt in dat de advocaat meer geld ontvangt als hij de zaak wint dan als hij de zaak verliest. Niets betalen kan in deze gevallen dus niet, maar de prijzen tussen het winnen en het verliezen van een zaak kunnen wel flink uiteenlopen.Specialisten

Een specialist is een advocaat die zich in een bepaald soort conflict heeft gespecialiseerd. Dit uit zich bijvoorbeeld in advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in ontslagrecht en daar dan ook voornamelijk in werken.

Zo’n specialist is een uitkomst als het conflict groot is en er veel geld mee gemoeid is. Logischerwijs zullen deze mensen ook meer kosten. Het is dus belangrijk om een goede afweging te maken of een specialist nodig is of dat een allround advocaat ook voldoet.

Vaak is het lastig om te achterhalen of een zaak een specialist nodig heeft of niet. Een intakegesprek met een advocaat is daarom het ideale moment om daarachter te komen.

Kortom, een advocaat zoeken is een zoektocht waarin meerdere zaken vergeleken moeten worden. Zo moet een advocaat gezocht worden die past bij de cliënt, aangezien privégegevens overhandigd worden. Verder is het belangrijk dat de juiste advocaat wordt gezocht bij het conflict. Het is bijvoorbeeld verstandig om een advocaat in te schakelen die ervaring heeft met de aard van het conflict. Verder is de manier van betalen ook belangrijk. De ene advocaat is goedkoper dan de andere, en de ene vraagt een provisie als hij de rechtszaak wint. Een andere zal hetzelfde bedrag vragen, ongeacht of de zaak gewonnen of verloren wordt. Als laatste is het ook belangrijk om te kijken of een specialist nodig is of niet. Lastige kwesties zullen in sommige gevallen de expertise van een specialist nodig hebben. Logischerwijs kosten deze advocaten ook meer geld. Belangrijk is dus om te kijken of een specialist echt nodig is. Dit kan gedaan worden tijdens een intakegesprek met een advocatenkantoor. Tijdens dit, vaak gratis, gesprek kan gekeken worden of de advocaat de juiste is en kan een behandelplan worden opgesteld. Op die manier krijgt iedere cliënt de advocaat die hen het beste kan helpen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Krachtigschrijven
Aantal keer gelezen: 20624x
Toegevoegd: 11-10-2015 18:13
Gewijzigd: 11-10-2015 19:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!