Effectieve manieren op geld te besparen

Effectieve manieren op geld te besparen

Effectieve manieren op geld te besparenAlle Nederlanders willen graag geld besparen. Gratis artikelen of 1+1 gratis aanbiedingen doen het daarom altijd goed in ons land. Toch vinden veel mensen het moeilijk om geld over te houden aan het einde van de maand. In dit artikel zullen een aantal manieren worden besproken hoe jij gemakkelijk geld kan besparen.

Er zijn veel manieren waarop jij geld kan besparen. Van boodschappen doen tot aan het kopen van kleding. Zit je al elke maand krap bij kas, dan weet je als geen ander dat je iedere maand creatief moet omgaan met jouw financiële middelen. Gelukkig zijn er nog meer terreinen die jou kunnen helpen om geld te sparen zodat je aan het eind van de maand nog overhoudt om te sparen. Welke zijn dat?

Besparen op boodschappen

De dagelijkse boodschappen zijn uitgaven die wekelijks terugkomen. Ten slotte moeten jij en je gezin iedere dag eten en drinken. Veel mensen doen boodschappen bij duurdere supermarkten en letten vaak niet op hoeveel ze uitgeven. Die paar euro meer of minder maakt ook niet uit. Toch kan dit in een maand tientallen tot honderden euro’s schelen. Vaak is de kwaliteit van A-merken ook helemaal niet beter dan een huismerk. Je betaalt soms slechts voor de merknaam. Als je geld wil besparen is het zeker aan te raden om boodschappen te doen bij een goedkopere supermarkt. Je kan ook geld besparen op je boodschappen door op één dag voor meerdere dagen te koken. Dit kan ook tientallen euro’s per maand schelen. Hoe erg is het nou om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten?

Besparen op kleding

Kleding is voor veel dames en heren een kostenpost die elke maand flink kan oplopen. Eerlijk is eerlijk. Nieuwe kleding kopen is ook leuk. Om geld te besparen kan je er allereerst voor zorgen om geen merkkleding meer te kopen. Merkkleding is vaak veel duurder. Bovendien kan je voor de prijs van 1 merkshirtje vaak meerdere andere shirtjes kopen. Een andere manier om geld te besparen op kleding is om alleen kleding te kopen als het in de uitverkoop is.  Kleren kopen als dagen als Black Friday of weken wanneer het zomeruitverkoop is kan je enorm veel geld besparen. Als je online gaat winkelen is het altijd handig om op het internet opzoek te gaan naar kortingscodes. Deze zijn er voor veel grote webwinkels wel te vinden.  Hierdoor hoef je soms geen verzendkosten te betalen of krijg je korting op het bedrag dat je betaald.

Besparen op huishoudelijke producten

Huishoudelijke producten zijn vaak erg duur. Denk maar eens aan een stofzuiger, wasmachine of een pannenset. Gelukkig zijn deze huishoudelijke producten wel vaak in de aanbieding. Het is daarom zonde om een huishoudelijk product te kopen dat niet in de aanbieding is. Op het internet is namelijk altijd wel korting te vinden. Daarnaast heb je bij grote elektronica winkels ook enorm vaak kortingen. Denk bijvoorbeeld aan BTW vrije dagen. Ook doen veel bedrijven tegenwoordig aan cashback shoppen.  Hierdoor krijg je geld terug als je een bepaald huishoudelijk product koopt.Besparen op de vaste lasten

Waar vaak het meeste geld naar toe gaat zijn de vaste kosten die je per maand betaald. Denk hierbij aan hypotheek, benzine, verzekeringen, telefoonabonnementen of andere abonnementen. Het is lastig om geld te besparen op de hypotheek en op benzine. Op de andere vaste kosten is het zeker wel mogelijk om geld te besparen. Op verzekeringen bijvoorbeeld. Ieder mens is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Toch kunnen prijzen tussen verschillende zorgverzekeraars wel erg verschillen. Het mooie aan zorgverzekeringen is dat je elk jaar kan overstappen. Vaak maken zorgverzekeraars rond de maand november bekend wat de prijzen zijn. Op het internet zijn veel websites die deze prijzen van de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Hierdoor zie je in één handig overzicht alle zorgverzekeraars  met de prijzen en is het dus niet moeilijk om over te stappen naar de goedkoopste verzekeraar.

 

Ook op andere verzekeringen zoals een autoverzekering of inboedelverzekeringen kan veel geld bespaart worden. Kies dus niet zomaar een verzekering, maar kijk goed wat je gaat betalen voor een bepaalde verzekering en of dit meer of minder is dat een andere verzekering.

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. We kunnen in deze tijd geen dag zonder smartphone. Het is dus voor mensen niet mogelijk om hun telefoonabonnement helemaal stop te zetten. Toch zijn er wel veel verschillende manieren waardoor jij geld kan besparen op je telefoonabonnement. Zo kan je allereerst een goedkoop abonnement nemen door middel van een goedkope telefoon en weinig belminuten/sms en internet. Dit kan je al vaak tientallen euro’s per maand schelen. Een andere manier om geld te besparen  is om een goedkope telefoon te kopen en een sim only abonnement te nemen. Met zo’n abonnement betaal je niet voor het toestel, maar alleen voor belminuten/sms en internet.  Zo’n abonnement kan je vaak zelfs per maand opzeggen. Als je op vakantie gaat en niet van plan bent om de telefoon veel te gebruiken kan je dus het gewoon even stopzetten.

 

Ook op andere abonnementen zoals een bijvoorbeeld sportschool abonnement kan geld gespaard worden. Zo betaal je voor sommige sportscholen slechts 15 euro per maand en voor andere sportscholen 40 euro. Dit is een groot bedrag. Vraag jezelf daarom af of die dure sportschool het geld wel waard is.

Besparen op de vakantie

Vakantie is vaak enorm duur. Een aantal weken op vakantie met de kinderen valt vaak duurder uit dan verwacht. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kan doen om geld te besparen. Kies niet voor een duur hotel, maar ga op de camping staan. Een camping is vaak ook veel gezelliger dan een hotel.  Een andere manier om geld te besparen op vakantie is om niet elke dag uiteten te gaan, maar vaak thuis te koken. Ook hiermee kan je echt heel veel geld besparen. Natuurlijk is het leuk om af ten toe uiteten te gaan en niet zelf in de keuken te hoeven staan. Dit hoeft echter natuurlijk niet elke dag te gebeuren.


Er zijn dus heel veel manieren waarop jij geld kan besparen op boodschappen, kleding, huishoudelijke producten en de vaste lasten. Met behulp van deze tips kan je enorm veel geld besparen per maand en uiteindelijk dus ook per jaar.  Geld dat je kan gebruiken voor andere aankopen of om gewoon op de bank te laten staan voor later.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 246x
Toegevoegd: 16-01-2019 14:55
Gewijzigd: 21-01-2019 15:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2705 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!