Sparen voor een wereldreis

Sparen voor een wereldreis

Sparen voor een wereldreisEen wereldreis maken is natuurlijk niet zomaar iets wat je gaat doen. Bij een wereldreis wil je vaak zoveel mogelijk zien, ondernemen en reizen. Dat betekent ook dat je geld gaat uitgeven en een wereldreis betekent vaak een flinke uitgave. Handig is het dan ook om van tevoren te gaan sparen voor jouw ultieme wereldreis. Er zijn dan ook heel wat handige tips die je kunnen helpen bij het sparen voor de wereldreis.

Stel je budget vast

Als je aan een wereldreis gaat beginnen is het handig om een budget te bepalen. Zo weet je immers wanneer je op wereldreis gaat, dat je over dat vastgestelde budget moet beschikken. Nu kan je ook zien wat je moet sparen en zal je zuiniger moeten gaan leven. Je hebt immers een doel om naar toe te werken en daarvoor te sparen, zodat je minder geld zal gaan uitgeven.

Een vast bedrag op zij zetten

Misschien wel de allermakkelijkste manier om geld op zij te zetten. Zorg dat je elke maand een vast bedrag opzij zet op bijvoorbeeld je spaarrekening. Hier moet je verder ook niet naar om kijken, want dat geld is er eigenlijk niet. Ook kan je denken aan elk extraatje dat je krijgt om dat op zij te zetten. Hieronder vallen onder andere het vakantiegeld of het geld dat je terugkrijgt van de belastingdienst indien je daar recht op hebt.

Hard en veel werken

Om op wereldreis te gaan heb je vaak een flink bedrag nodig, wat je vaak niet alleen met sparen kan bereiken. Zorg ervoor dat je een baan hebt, waarbij je zoveel mogelijk uren kan maken tegen een prima salaris. Des te meer je werkt des te meer je verdiend en des te sneller heb je, je bedrag bij elkaar. Pak ook extra klussen aan indien daar een keer om gevraagd wordt. Het is allemaal extra geld voor je reis dat je zo in je spaarpot kan stoppen.

Ga minder kopen

Je kan nog wel eens de neiging hebben een impulsproduct te kopen als je in een winkel loopt. Denk bijvoorbeeld aan kleding wat je eigenlijk niet nodig bent. Laat dit vooral achterwege en koop alleen de dingen die je echt nodig hebt. Denk daarna ook bewust na wat je koopt en tegen welke prijs. Winkel je namelijk bewust, dan bespaart je dat een hoop geld.

Blijf het spaartraject volgen

Kijk met enige regelmaat hoeveel je al gespaard hebt, want dat geeft je voldoening. Zo weet je dat je er goed mee bezig bent. Elke keer dat je er naar kijkt komt het gestelde doel steeds een stapje dichterbij komt. Een tip hiervoor is om een bestand te maken op je computer, waarin je het spaarproces kan bijhouden.

Bespaar op het eten

Op het eten kan je enorm veel geld besparen. Natuurlijk is het heel gezellig om elke week een keer uit eten te gaan of te gaan lunchen, maar elke keer verdwijnt er een hap uit de portemonnee. Veel beter kan je thuis uitgebreid eten staan te koken, want dat scheelt een hoop geld en is bovendien ook nog eens heel leuk om te doen. Ook wanneer je thuis eet en en je eten over houdt, vries dit dan in. Zo heb je voor de volgende keer nog weer een maaltijd en bespaar je dat op de boodschappen. Neem naar het werk ook altijd een lunchtrommel mee, zodat je niet elke keer je eigen lunch moet kopen.

Ga lekker thuis borrelen

Uitgaan met vrienden of een avondje naar de bioscoop is heel gezellig, maar tegelijkertijd ook een heel dure aangelegenheid. Veel beter kan je vrienden bij je thuis uitnodigen om een drankje en hapje te komen doen. Ga gezellig met zijn allen een spel spelen en je zal zien dat je net zo'n gezellige avond hebt en bovendien het kost je ook nog eens een stuk minder. Tevens kun je ook lekker op de bank hangen en thuis een film aanzetten.

Bespaar op je vaste lasten

Elke maand heb je, je vaste lasten maar ook hier kan je een hoop op besparen. Kijk met verzekeringen en energie bijvoorbeeld waar je het goedkoopste uit bent, zodat je geld hierop kan besparen. Denk ook aan de brandende kachel, die niet altijd aan hoeft te staan maar alleen op momenten dat het er toe doet en laat ook geen stekkers onnodig in het stopcontact zitten. Kijk daarnaast ook naar abonnementen op telefoon of tijdschriften. Als je op wereldreis gaat is het niet nodig om lid te zijn van een tijdschrift dus zeg dit tijdig op. Mag je graag sporten kijk dan ook waar je dit het voordeligst kan doen.

Doe bewust boodschappen

Wanneer je boodschappen gaat doen maak dan vooraf een lijstje van wat je benodigd bent. Koop alleen ook daadwerkelijk de zaken die op het lijstje staan en laat je in de winkel niet verleiden tot het aankopen van extra dingen. Kijk ook waar je boodschappen doet, want een Albert Heijn is bijvoorbeeld een stuk duurder dan de Aldi of Lidl en daarnaast is de markt ook een goede uitkomst.

Maak gebruik van een spaarpot

Met het gebruik van een spaarpot spaar je sneller dan je denkt geld bij elkaar. Een handige manier hiervoor is al het geld wat je steeds over houdt om daar in te stoppen. Zo kan je denken aan het wisselgeld dat je krijgt bij het boodschappen doen. Ook kan je als je op stap bent geweest het overige geld in het spaarpotje doen. Wanneer je jarig bent vraag je ook gewoon geld in plaats van cadeau's en dit geld stop je hier ook in. Zo zal je zien dat het bedrag als snel oploopt terwijl je dat zelf niet eens zo door hebt. 

Koop reisartikelen in de uitverkoop

Wanneer je op wereldreis gaat heb je hier ook spullen voor nodig. Zo kan je verschillende kleding nodig hebben afhankelijk van wat je bestemmingen zijn. Koop deze kleding altijd in de uitverkoop. Het kan je zomaar de helft van het geld schelen en handig hierbij is om kleding aan te schaffen in de seizoenen dat die kleding niet nodig is. Bijvoorbeeld winterkleding koop je aan het begin van de lente en zomerkleding als de herfst begint. Kijk ook naar de aanbiedingen die diverse winkels altijd opsturen met de folders en mailings. 

Een wereldreis is dus een dure aangelegenheid, maar zoals je ziet kan je op vele manier aan het budget komen wat je nodig bent. Wanneer je op een bewuste en verantwoorde manier spaart zal je zien dat je er steeds meer plezier in krijgt en voor je het weet zit je in het vliegtuig op weg naar je eerste bestemming van je wereldreis.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Fomina
Aantal keer gelezen: 1437x
Toegevoegd: 17-06-2016 16:26
Gewijzigd: 19-06-2016 21:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2811 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!