feestdagen vieren

Feestdagen thuis vieren of buitenshuis?

feestdagen vierenGa je dit jaar de feestdagen thuis vieren of toch maar buitenshuis? Als je het nog niet weet, kan dit artikel je helpen om een keuze te maken.

Feestdagen thuis vieren

Er zijn mogelijkheden genoeg om het thuis gezellig te maken met te feestdagen, daar hoef je de deur niet voor uit. Ten minste als je er voor kiest de feestdagen thuis te vieren.

  • Met thuis kun je dan bedoelen in eigen huis kerst vieren met je gezin en eventueel de ouders, schoonouders en andere familieleden. In veel families is het traditie dat ieder een bepaald jaar een kerstdiner verzorgt tijdens de feestdagen.
  • Heb je een grote familie dan kom je na enkele jaren pas weer aan de beurt en heb je ook een aantal feestdagen helemaal vrij van zorgen en koken voor de familie. Je kunt er ook voor kiezen, als je liever elke kerst thuis wilt zijn, om familie en/of vrienden thuis uit te nodigen die dan elk een bepaald gerecht maken, zodat niet al het werk door één persoon gedaan hoeft te worden.
  • Waarom zou iedereen de hele dag tijdens de feestdagen moeten zitten? Het kan zo leuk zijn om samen de keuken in te gaan en voorbereidingen te treffen voor het kerstdiner. Ook aan dat kerstdiner hoef jij je echter niet te houden, een heerlijke lunch of high tea is voor velen een fijne afwisseling om kerst te vieren.
  • En wat denk je van gourmetten? Wat je ook doet, doe het in een ongedwongen sfeer, zeker voor kinderen is dat belangrijk.
  • Geen kerststress dit jaar, daar heeft niemand wat aan. Voorbereidingen treffen is prima, maar zorg dat je zelf ook wat kunt genieten en niet op de dag zelf ziek op bed ligt (en dat gebeurt echt erg vaak!).

Thuis met familie en vrienden kerst vieren

Begin ruime tijd van te voren met het bedenken wat je gaat eten en met hoeveel personen je aan tafel zit, kinderen en volwassenen. Vaak is dit het moeilijkste gedeelte. Vervolgens maak je lijstjes voor de boodschappen en wat je in welke winkel gaat halen. Soms moet je producten bestellen, doe dat ook op tijd. Komt de winkelier de producten thuis brengen? Ook erg handig, maar……je kunt er dan pas mee aan de slag als de bestelling is afgeleverd. Overweeg even wat voor jou het meest prettig en vooral wat praktisch is. Houdbare boodschappen haal je begin december in huis, waarom zou je daarmee wachten?

Iedereen maakt een gerecht

Een verrassingsdiner krijg je als je met elkaar afspraken maakt, over wie er wat bereidt, maar dan niet inhoudelijk er iets over zegt. Wie maakt het voorgerecht, de soep, het hoofdgerecht (kun je nog opdelen in vlees, groenten en aardappelgerecht als je met veel personen bent), het nagerecht (toetje, pudding, kwark, fruit, slagroom, vers fruit en/of ijs) en wie zorgt er voor de wijn? Denk ook aan de kinderen. Kies bijvoorbeeld voor kinderchampagne, een bruisende feestdrank gemaakt van appelsap. Zorg dat je voldoende spullen hebt om gerechten warm te houden, schalen en platen die op tafel geplaatst kunnen worden.

Het is belangrijk om van te voren goed te inventariseren of er genoeg servies en bestek in huis zijn, glazen, een tafelkleed dat over de uitgetrokken tafel past, of leg er twee op, stoelen, servetten enz. Leen gerust wat spullen van elkaar die je maar één keer per jaar, of minder, nodig hebt. Zorg dat je voor de kleine kinderen wat knutselspullen, tekenspullen en speelgoed klaarlegt. Als de kinderen tevreden zijn hebben de volwassenen ook een gezellige dag. Verwacht niet dat kinderen stil blijven zitten. Je kunt ze ook bijvoorbeeld betrekken bij het bereiden van het toetje. Sommige kinderen zullen het leuk vinden om een menukaartje te maken, dat kan  terwijl jij of jullie voorbereidingen treffen voor een maaltijd. De feestdagen thuis vieren of buitenshuis, het is een keuze!

De feestdagen buitenshuis vieren

Je hebt al zo vaak thuis de feestdagen gevierd dat je ook wel een keer vrij wilt zijn van voorbereidingen treffen voor het kerstdiner. Buitenshuis de feestdagen vieren is totaal anders dan thuis. Ervaar het een keer, zeker met wat grotere kinderen zal dat heel gezellig worden. Zijn de kinderen echter nog erg klein en wil je toch buitenshuis de feestdagen vieren zorg dan dat je een locatie kiest die kindvriendelijk is, waar de kinderen bijvoorbeeld kunnen kleuren en niet gedurende het kerstdiner moeten blijven zitten, omdat ze anders de andere gasten storen. Neem tevoren een kijkje waar jij een tafel wilt reserveren tijdens de kerstdagen. Houd ook met de keuze van het eten rekening met de kinderen. Nadat je de locatie hebt bezocht of online hebt bekeken, kun je nu gerust reserveren. Langer wachten is niet verstandig, want er zijn tijdens de feestdagen veel mensen die zelf niet willen koken en er op uit trekken met de hele familie. 

Kies dit jaar voor een kerstarrangement

Vier je kerst dit jaar buitenshuis? Wil je van kerst dit jaar iets heel speciaals maken, kijk dan online naar de fantastische kerstarrangementen, die worden aangeboden. Je kunt er een geweldige kerstvakantie van maken, dus meer dan 1 dag boeken. Elk kerstarrangement heeft een specialiteit, aan jou de keuze. Een kerstdiner met entertainment, gezellig eten met dans en zang, een sfeervol hotel, een kerstontbijt, high tea, een winterrondvaart, familiematinee met koud en warm kraampjes buffet, een feeërieke kerst enz. Een heerlijke sfeervolle wintervakantie in eigen land, met kerst als middelpunt. De feestdagen thuis vieren of buitenshuis, de keuze zal niet moeilijk zijn als je de mogelijkheden buitenshuis bekijkt.

Kerst vier je samen

Vind je het moeilijk om met kerst een wintervakantie te boeken, omdat je met de hele familie bij elkaar wilt zijn? Dat is zo opgelost! Je boekt een vakantie voor de hele familie, een vakantie in de kerstsfeer met de hele familie. Kerst vieren buitenshuis en toch samen zijn, het kan. Kijk online en wacht niet te lang meer met boeken. Er zijn meer familie die dit een reuze goed idee vinden. Kerst vieren in een ongedwongen sfeer op een gezellig vakantiepark dat gezellig is aangekleed voor de feestdagen.

Kerst is namelijk niet alleen samen eten, maar je kunt samen eten en activiteiten ondernemen. Trek er op uit, ook tijdens de feestdagen, waarbij veel mensen tegen al die verplichtingen opkijken. Niet doen, deze tijd van het jaar is te leuk, gezellig en sfeervol om er een probleem van te maken. Boek een leuke locatie en geniet van de feestdagen op een heel ontspannen manier. Zeker weten dat je dat vaker gaat doen, de feestdagen buitenshuis vieren!   


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2309x
Toegevoegd: 07-12-2016 18:17
Gewijzigd: 08-12-2016 21:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!