nieuwjaar

Nieuwjaar, wat ga jij dit jaar doen?

nieuwjaarHet is weer bijna nieuwjaar en wat ga jij dit jaar doen? In dit artikel geven we je meer informatie over Nieuwjaarsdag en wat je allemaal kunt doen.

Nieuwjaar

Als aan je wordt gevraagd Nieuwjaar, wat ga jij dit jaar doen, dan kun je daar twee reacties op geven. Je kunt vertellen wat je plannen zijn op Nieuwjaarsdag zelf, of je kunt je voornemens voor het nieuwe jaar noemen.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag wordt vaak gebruikt om eerst lekker uit te slapen als je pas vroeg in de ochtend op bed lag na het bruisende feest van de jaarwisseling. Vervolgens een gezellig ontbijt of is het al tijd voor de lunch? In een gezin zal Nieuwjaarsdag beginnen met een feestelijk ontbijt. En vaak worden er op Nieuwjaarsdag wat verplichte bezoekjes afgelegd bij opa's en oma's bijvoorbeeld, waar je vaak dan de hele familie een gelukkig Nieuwjaar kunt wensen. Neven en nichtjes spelen samen en de ouders praten na over het vuurwerk van afgelopen nacht, het cabaret dat op tv was enz. Vind jij die verplichte bezoekjes vervelend dan kun je bijvoorbeeld voorstellen aan de familie om de jaarwisseling samen te vieren, dan heeft iedereen op Nieuwjaarsdag een vrije dag zonder die verplichtingen.  

Voornemens voor het nieuwe jaar

Welke voornemens heb jij het afgelopen jaar gemaakt en wat is daarvan uitgekomen? Ga jij voor komend jaar wederom goede voornemens maken? En welke zijn dat? Nieuwjaarsdag, de eerste dag van het nieuwe jaar kun je ermee beginnen. Gezond ontbijten, op tijd opstaan (zodat je nog wat aan je vrije dag hebt), niet roken, beperkt alcohol drinken of stoppen (dit laatste is eenvoudiger dan het beperken van alcohol drinken), meer fruit en groenten eten, werken aan een gezond gewicht, meer bewegen, meer aandacht besteden aan je partner, die eenzame buurvrouw op de koffie uitnodigen, minder geld verspillen, iets bijdragen aan het milieu (minder lang onder de douche bijvoorbeeld, op de fiets naar je werk), op zoek gaan naar werk waarin jij je prettiger voelt en niet alleen aan de euro's denken, tevreden zijn met wat je hebt, proberen om te leven in het moment.

Dit is zo maar een greep uit de vele voornemens die je kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen om geen voornemens te maken, maar wel om het roer helemaal om te gooien, als dat nodig is voor een gelukkiger leven. Ieder zal zo zijn eigen manier hebben om het nieuwe jaar in te gaan. Neem niet teveel hooi op je vork, als het niet lukt zorgt dat voor frustratie. Je kunt kiezen voor combinaties bijvoorbeeld voor gezond eten en bewegen, niet roken en geen alcohol, want dit valt allemaal onder gezonder leven.

Tevreden zijn is ook een mooi onderwerp: kijk naar wat je hebt en zeur niet over wat je niet hebt! Nieuwjaarsdag is een mooie kans om even stil te staan bij zaken die er toe doen, bij de echt belangrijke dingen in het leven. Je moet er niet mee wachten om daar aandacht aan te geven, want vaak kom je pas achter wat belangrijk voor je is, als het te laat is! Neem letterlijk of figuurlijk die frisse Nieuwjaarsduik in zee, die je wakker schudt.    

Nieuwjaarsdag, wat zullen we eten?

De eerste dag van het nieuwe jaar en wat zullen we eten? Met de kerstdagen en vooral het kerstdiner nog fris in het geheugen, de champagne, de heerlijke oliebollen en appelbeignets van oudejaarsavond is de vraag wat je met nieuwjaarsdag op tafel zet. Meestal heeft niemand zin om lang in de keuken te staan na al die feestdagen. Een eenvoudig recept zou goed van pas komen op Nieuwjaarsdag. Hieronder volgen enkele tips voor het eten op Nieuwjaarsdag.

  • Online vind je lekkere gerechten voor Nieuwjaarsdag (bijvoorbeeld aardappelpannenkoekjes met kaviaar of ansjovis, tonijn of zalm, champagnerisotto).
  • Maak een lekkere ovenschotel genaamd kapsalon: minifrites, shoarmavlees, ijsbergsla, knoflooksaus, tomaat, sambal en kaas. Wel vet, maar heerlijk en eenvoudig te maken als je nog moe bent van de oudejaarsavond.
  • Bak een pizza.
  • Maak een heerlijke stamppot.
  • Laat een maaltijd bezorgen.
  • Ga uit eten.

Nieuwjaarsdag, wat ga je doen?

Nadat er is genoten van de gezelligheid thuis van de afgelopen dagen, trekken veel gezinnen er op uit tijdens Nieuwjaarsdag. Er worden veel evenementen georganiseerd voor jong en oud. Heb je een huisje op een vakantiepark dan worden ook daar activiteiten gedaan voor kinderen en volwassenen. Ook thuis kun je van alles organiseren. Is er een buurtvereniging, organiseer een sportief begin van het jaar met een buurtspel. Op die manier kom je met elkaar in contact en kan iedereen elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensen, een goed begin! Deze activiteit heeft wel voorbereiding nodig, maar met enkele actieve leden gaat dat lukken.

Ben je te moe om iets "groots" te ondernemen, dan is een korte wandeling ook prima, even een frisse neus halen en vervolgens met een boek op de bank genieten van je vrije dag. Je kunt een Nieuwjaarsconcert bezoeken, dit concert wordt op veel plaatsen gegeven. Ben je het feesten nog niet beu, organiseer bij je thuis een Nieuwjaarsborrel voor familie, vrienden, kennissen en/of buren. Wil je op Nieuwjaarsdag uit eten gaan, reserveer dan op tijd, want er komen veel mensen op die gedachte.

Nieuwjaarsdag, een dagje niets doen

Na al die verplichtingen van de laatste weken kun je ervoor kiezen om Nieuwjaarsdag helemaal vrij te houden. Tijd voor elkaar, voor je gezin, voor een spelletje, een wandeling, voor een leuk boek, een mooie film enz. Laat eten bezorgen of bak een pizza en geniet van de vrije uurtjes op Nieuwjaarsdag, want er komt weer een heel jaar vol activiteiten, werk en verplichtingen. Gelukkig komen de dagen na elkaar, anders ga jij je nu al zorgen maken over de dag van morgen, niet doen!

Geniet op Nieuwjaarsdag en probeer dat gevoel het hele jaar vast te houden, die ontspanning, die relaxte sfeer. Op die manier kan Nieuwjaarsdag het begin zijn van een prachtig jaar, een gevoel dat je vast wil houden, het gevoel van een gelukkig, ontspannen leven. Wat het nieuwe jaar je zal brengen dat weet je uiteraard nooit, maar ga er vol vertrouwen in. Nieuwjaarsdag, een dag om het afgelopen jaar vaarwel te zeggen en de minder leuke dingen achter je te laten en een dag om positief aan het nieuwe jaar te beginnen.     


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2441x
Toegevoegd: 07-12-2016 18:11
Gewijzigd: 08-12-2016 21:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!