Feestje geven – waaraan denken?

Feestje geven – waaraan denken?

Feestje geven – waaraan denken? Je gaat binnenkort een feestje geven, al enig idee waar je allemaal aan moet denken? We helpen je daarom een handje met dit artikel. We geven aan waar je aan moet denken als je een feestje gaat geven. Gemakkelijk om deze informatie bij de hand te houden als jij de voorbereidingen voor het feest gaat treffen.

Een feestje geven

Wil je tegenwoordig een feest geven dan zijn er nogal wat dingen waar je op moet letten. Natuurlijk ligt het er ook aan wat voor feest je gaat organiseren. Wil je graag een feest organiseren dan moet je om te beginnen een datum plannen. Bij het geven van een feest is het ook belangrijk dat je weet wie je moet uitnodigen (doe dat op tijd, zodat de genodigden op tijd kunnen laten weten of ze aanwezig zullen zijn) en moet je zorgen voor uitgebreid eten of serveer je snacks?

Feestje geven, waar denk je aan?

Je kunt het bij het geven van een feest zo gek maken als je maar wilt, ook maakt het nogal wat verschil of je een feest geeft voor kinderen of voor volwassenen.

 • Bij een kinderfeest komen meestal veel kinderen en het is tegenwoordig maar heel normaal dat je met zijn allen een hele middag ergens naar toe gaat. Wil je met de kinderen een feest buiten de deur vieren dan moet je er aan denken dat het feestje dan wel een stukje duurder wordt.
 • Wil je de kosten een beetje beperken dan kun je ook gewoon met de kinderen thuis spelletjes gaan doen, denk er dan wel aan dat je voor diverse spelletjes moet zorgen, die geschikt zijn voor deze leeftijd.
 • Het kan heel gezellig zijn als je een feestje wilt vieren met kinderen, wel moet je er aan denken dat niet alle kinderen hetzelfde zijn dus je moet goed op letten wat voor spelletjes je wilt gaan doen.
 • Met kinderen een feestje vieren doe je het allerliefste buiten, denk er wel aan dat het ook kan regenen je moet er dan wel aan denken dat je een alternatief hebt.

Soorten feesten

Je hebt allerlei verschillende soorten feesten die je kunt geven. Je kunt een verjaardagsfeest geven en je kunt een huwelijksfeest geven, het kan ook zijn dat je een houseparty geeft of een geheel verzorgd diner kun je ook als feest geven. Als je een feest wilt geven moet je eerst heel goed nadenken wat voor feest je zou willen geven. Wil je een feest geven dan is het belangrijk dat je denk aan een geschikte datum.

Als je een verjaardagfeest wilt geven dan is de datum meestal wel bekend, maar het kan soms beter uitkomen als je een andere datum kiest. Bij het voorbereiden van een feest kun je er aan denken om de datum al te verzetten als dit beter uitkomt. Komen er veel mensen op je feestje die de hele dag moeten werken dan kun je het feestje in het weekeinde organiseren. Als het je niets uitmaakt wanneer je een feestje geeft dan kun je er aan denken om dit feest in de zomer te regelen, je kunt dan het feest buiten vieren en hoef je in huis niets op zijn kop te zetten.Op zoek naar goedkope feestartikelen die je snel in huis hebt? Feestartikelen Specialist is de leukste feestwinkel voor al jouw feestartikelen! Vier je je verjaardag, heb je een bruiloft, een kinderfeestje, een themafeest of gewoon wat te vieren? Feestartikelen Specialist heeft een groot assortiment feestartikelen voor iedere gelegenheid!Een feest plannen

Je moet er aan denken als je een feest wilt plannen dat je dan het beste drie lijsten kunt maken.

 • Als eerste maak je een gastenlijst, hierin staat welke mensen je uit wilt nodigen, maar ook wat deze mensen leuk zullen vinden.
 • Als je er dan aan denkt om het een en het ander aan te passen kun je samen een fijn feest hebben.
 • Je moet er ook aan denken om een boodschappenlijst te maken. Op de boodschappenlijst zet je alles op wat je nodig hebt voor je feest, dus ook alle benodigdheden zoals slingers, eventueel plastic borden en bekers. Je moet er ook aan denken als je in de zomer een feest buiten wilt geven dat je het drinken kunt koelen.
 • Geef je een groot feest dan moet je er aan denken dat je stoelen en tafels nodig hebt.
 • Als het niets uitmaakt wat het feest gaat kosten dan zou je er aan kunnen denken om een catering te laten komen.
 • Dan heb je ook nog een lijst waar je op hebt staan wat je allemaal moet doen en waar je aan moet denken. Als je deze lijst hebt gemaakt dan kun je telkens als je iets hebt gedaan wat op de lijst staat afstrepen. Je kunt op deze lijst bijvoorbeeld zetten dat je er aan moet denken dat je boodschappen moet doen, of iets wat je wilt maken wat met het feest te maken heeft.
 • Wil je een feest geven dan is het verstandig dat je deze lijst snel maakt zodat je ook op tijd kunt beginnen. Je moet er ook aan denken dat je andere mensen nodig kunt hebben, heb je dit in de lijst staan dan kun je hier snel een beroep op doen. Je moet er aan denken als je ergens ruimte wilt huren dat je dit op tijd doet zodat je niet te laat bent.

Feest geven, uitnodigingen versturen

Wil je uitnodigingen versturen voor je feest dan kun je dat het beste doen via de post, maar via e-mail wordt ook vaak gedaan. Je moet er wel aan denken dat er op de uitnodigingen de juiste informatie staat. Denk er aan dat je op de uitnodigingen zet wat voor soort feest je geeft, de reden waarvoor je het feest geeft, denk aan de datum en de tijd en waar het feest gegeven wordt. Op een uitnodiging vraag je of de genodigden willen afzeggen als zij verhinderd zijn, zodat jij straks een idee hebt hoeveel personen op je feest zullen komen. Zet in de uitnodiging of er een introduce meegenomen mag worden. Wil je een feest geven en je wilt uitnodigingen versturen moet je niet vergeten dit ongeveer een week of vijf van te voren te doen.

Feest geven, eten verzorgen

Als je wilt dat de gasten wat te eten hebben op je feest denk er dan aan dat je voor iets eenvoudigs kiest, op deze manier sta je zelf geen uren in de keuken en heb je ook iets aan het feest. Denk er aan dat je voldoende eten en drank koopt, je moet er voor zorgen dat de gasten genoeg te drinken en te eten hebben. Denk er aan dat je zoveel mogelijk een dag van te voren alles hebt geregeld.

 • Heb je een feest geregeld met een barbecue dan moet je er aan denken dat het eten koel en vers blijft, zodat bacteriën geen kans krijgen.
 • Als je buiten een feest geeft en er wordt ook bij gegeten, moet je er aan denken dat je prullenbakken buiten zet. Heb je er aan gedacht om wat grotere bakken neer te zetten dan is de kans groot dat de mensen hun rommel zelf opruimen.
 • Als je een feest geeft is het de bedoeling dat je er zelf ook iets aan hebt. Denk er aan dat je alles zoveel mogelijk geregeld hebt van te voren, je kunt de mensen ook zelf hun drinken laten pakken.
 • Als je er aan denkt om de bordjes met bestek al van te voren neer te leggen dan scheelt je dat al veel heen en weer geloop.
 • Geef je een feest met een uitgebreid buffet dan kun je er aan denken om bordjes bij de gerechten te zetten met daarop geschreven wat het is. Je moet een feest zo goed voorbereiden dat je zelf ook mee hebt kunnen feesten.

Feest geven aandachtspunten

Bij het geven van een feest dien je in ieder geval aan de volgende punten te denken:

 • Het bepalen van het soort feest dat je wilt geven, tuinfeest, barbecue, feest met een thema, verjaardag enz.
 • De datum van het feest vaststellen.
 • Het budget voor het feest bepalen.
 • Samenstellen van de gastenlijst.
 • Nadenken of dat er muziek of entertainment geregeld moet worden en dit ook verzorgen (denk ook hierbij weer aan je budget en op tijd reserveren). 
 • Afspraken maken als je zaken uitbesteedt (afspraken ook een keer controleren, zodat je zeker bent dat het geregeld wordt).
 • Uitnodigingen versturen (per post of per e-mail, ook kan het via de mobiele telefoon zoals WhatsApp of via Facebook. Ook kun je iedereen bellen). Wat later….. inventariseren hoeveel personen je kunt verwachten.
 • Inkopen doen, de boodschappen ruim van te voren bestellen, dag van tevoren ophalen of thuis laten bezorgen/ of catering!
 • Jezelf op tijd omkleden, geen stress en zorgen dat je zin hebt in het feest!
 • De gasten ontvangen op het feest!
 • Samen genieten van het feest.
 • Als het feest is afgelopen opruimen (of dit laten doen) en nagenieten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 24660x
Toegevoegd: 07-08-2015 11:39
Gewijzigd: 14-07-2016 14:52

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!