geld internet

Gouden bergen en slapend rijk

geld internetHet internet heeft heel wat economische activiteiten grondig veranderd. Sommige manieren om geld te verdienen verdwijnen, maar daarnaast biedt het internet gouden bergen en allerlei manieren om slapend rijk te worden. Tenminste, als je sommige verhalen moet geloven. Hoe kun je geld verdienen op het internet?

Geld verdienen

Onze economie draait op geld. Om het simpel te stellen: Je verkoopt arbeid, een dienst of product en je krijgt daar geld voor. Dat geld kun je weer gebruiken om je te voeden, te kleden en om prettig te wonen. Het zou natuurlijk niet om het geld zelf moeten gaan, maar om het effect dat het heeft op de kwaliteit van je leven. Je wil dus niet alleen met je werk en met geld verdienen bezig zijn, er moet ook tijd zijn voor het uitgeven van het verdiende geld, met plezier en ontspanning. En liefst heel wat daarvan. De vraag is altijd: wanneer heb je genoeg geld verdiend? We zitten ook graag wat ruimer in de euro’s.

Internet

Het internet heeft allerlei digitale middelen mogelijk gemaakt om gemakkelijk en snel ons geld te verdienen. Twee woorden in die zin klinken prettig: gemakkelijk en snel. Sommige advertenties beloven je een goudomrand salaris en artikelen spreken van manieren om op een eenvoudige manier bakken met geld binnen te harken. Laten we duidelijk zijn: het internet biedt inderdaad mogelijkheden om wat te verdienen. Maar er zal gewoon voor gewerkt moeten worden en het is soms een kwestie van een lange adem.

Gouden bergen

Je kent misschien wel de advertenties die je duizenden euro’s als maandsalaris aanbieden voor een aantal uren werk per week, en dat soms gewoon vanaf je eigen huisadres. Dat klinkt geweldig en bijzonder aanlokkelijk: een riant salaris en bovendien een overvloed aan vrije tijd om het salaris op te kunnen maken. En het mooie is: de advertenties geven aan, dat zo’n droombaan voor iedereen toegankelijk is. Een typisch voorbeeld van beloofde gouden bergen. Laten we maar helder zijn: zo’n salaris krijgt niet iedereen voor zo weinig uren per week, dat is hooguit weggelegd voor hoogopgeleide specialisten in hun vakgebied. Het gaat hier om gouden bergen, maar niet voor jou. Uiteindelijk gaat een dergelijk project je alleen maar geld kosten. Inschrijfgeld, een informatiepakket, inkoop van producten die je binnen je eigen familie- en vriendenkring moet zien te slijten om hooguit uit de kosten te komen. Maar het komt niet tot een lucratief arbeidscontract. Helaas, deze gouden bergen blijken van een andere, niet nader aan te duiden en onwelriekende substantie gemaakt.

Alternatieven

Goed, een baan met weinig uren en toch een zeer riant inkomen zullen we niet zomaar te pakken krijgen. Gelukkig biedt het internet wel andere mogelijkheden om wat te verdienen, al zullen de verdiensten vaak om een wat ander niveau liggen. Misschien geen baan, maar wellicht een bij-baan. Een extra zakcentje is altijd wel handig en voor de aanhouder wordt het misschien wel meer dan dat.

Lekker enquêtes invullen

Met het invullen van een enquête, bijvoorbeeld via Opinionbar of Opinieland kun je centen tot soms een euro verdienen. Soms verdien je punten, die bij een bepaald totaal kunnen worden ingewisseld voor geld of waardebonnen. Die enquêtes, meestal over bepaalde producten of diensten, moeten natuurlijk wel serieus ingevuld worden, anders heeft de opdrachtgever er niets aan. Tot een euro verdienen voor het invullen, dat klinkt niet onaardig. Of je er rijk van wordt, dat staat nog te bezien. Twee puntjes:

  • Zo vaak krijg je er niet een om in te vullen.
  • Je bent met het invullen al gauw een kwartiertje zoet.

Even omrekenen: nee, dat is geen vette baan.

Schrijven in opdracht

Als je het leuk vind om teksten te schrijven, dan kun je je opgeven bij verschillende tekstbureaus op het internet. Zodra je door de aanmelding bent, waarbij je vaak ook een proeftekst moet schrijven, kun je opdrachten aannemen en gaan schrijven. Dat kan over uiteenlopende onderwerpen gaan, bijvoorbeeld over gezondheidsproducten, auto’s, tuinen, wonen, mode, beauty, en ga zo maar door. De opdrachtgever heeft precies aangegeven aan welke criteria je tekst moet voldoen. Als je je daar aan houdt kan je tekst worden afgewezen. Ook hier enkele puntjes:

  • Er zijn niet altijd opdrachten beschikbaar in een categorie waar je graag over schrijft.
  • De verdiensten zijn niet hoog, maar ze zijn er wel. Voor een tekst van zo’n 100 woorden kun je bedragen verdienen tussen de € 1,- en € 1,75. Als je een vlotte manier van schrijven hebt kun je, als je genoeg schrijfopdrachten kunt aannemen, inderdaad een paar honderd euro verdienen. Maar er moet wel flink voor gewerkt worden!
  • Je teksten moeten grammaticaal en qua stijl en spelling in orde zijn.
  • Sommige opdrachtgevers zijn niet snel tevreden en vragen je een paar keer om een tekst te herzien.

Voorbeelden van sites waar je je voor dit soort schrijfwerk kunt inschrijven:

  • www.textbroker.nl
  • www.greatcontent.nl
  • www.clickworker.com

Schrijven van artikelen

Ook met het schrijven van artikelen kun je wat extra’s verdienen. Je onderwerpen kies je helemaal zelf. Zo kun je schrijven over gezondheid, voeding, hobby’s en bijvoorbeeld over manieren om geld te verdienen op het internet. Dit soort artikelen wordt op speciale sites voor informatieve artikelen geplaatst. Je moet je hier wel eerst aanmelden en je artikelen worden altijd pas na keuring geplaatst. Niet alle onderwerpen zijn geschikt en ook aan je grammatica, stijl en spelling worden kwaliteitseisen gesteld. Voor een geplaatst artikel krijg je niets betaald, het levert je dus geen directe inkomsten op. Naast je artikel worden advertenties weergegeven, automatisch afgestemd op de tekst van je artikel. Zoiets gebeurt door de advertentieprogramma’s zelf, het is gelukkig niet iets waar je zelf mee aan de slag hoeft. Iemand die belangstelling heeft voor je artikel heeft wat waarschijnlijk ook voor de geadverteerde producten. Zodra een lezer met zijn belangstelling tot actie overgaat gaat het cententellertje lopen. Elk klikje levert een klein bedragje op, soms enkele centen, soms net wat meer. Die inkomsten worden gedeeld: vaak is de helft voor jou, de andere helft voor de site waar je je artikel op hebt geplaatst. Met een paar honderd artikelen kun je per maand een aantal tientjes verdienen – afhankelijk van de populariteit van je artikelen. Om te verdienen moet je je in de meeste gevallen aanmelden bij Google Adsense. Informatie hierover vind je voldoende op de betreffende sites. Voorbeelden van sites waar je je informatieve artikelen kunt plaatsen:

  • www.infobron.nl
  • www.infonu.nl
  • www.foobie.nl
  • www,infoyo.nl
  • www.leerwiki.nl (Aan deze site wordt al sinds medio 2015 gewerkt en een nieuwe aanmelding is hier nog niet mogelijk)
  • www.todio.nl (Deze site lijkt inmiddels niet meer in de lucht te zijn)

Schrijf je liever verhalen dan informatie teksten, dan zijn ook hier sites voor. Bijvoorbeeld:

  • www.plazilla.com
  • www.tallsay.com

Er zijn er ongetwijfeld nog meer.

Een eigen website

Wat op een informatieve site kan, kun je natuurlijk ook zelf gaan doen. Lanceer een nieuwe website waarop je zelf interessante artikelen en verhalen plaatst. Koppel ook hier je Google Adsense account aan en je eigen website gaat geld voor je genereren. De inkomsten zijn nu helemaal voor jezelf, maar ook al het onderhoudswerk moet je helemaal zelf doen.

Promotie

Er wordt op het internet dagelijks een enorme hoeveelheid materiaal gepubliceerd. In principe wordt dat door de zoekmachines, zoals Google, allemaal onderzocht en geïndexeerd. Volgens speciale berekeningen wordt de relevantie van elke nieuwe tekst beoordeeld. Op grond van die beoordelingen komt een bepaalde tekst hoger of lager in de zoekresultaten te staan. Hoe hoger je tekst in die zoekresultaten naar voren komt, hoe meer kans dat een bezoeker ook daadwerkelijk jouw tekst of pagina gaat aanklikken. Door actief te promoten en te zorgen voor links op verschillende pagina’s naar jouw bijdrage wijzen kun je jouw bijdrage meer in de belangstelling krijgen, en dat heeft weer een gunstig effect op de ranking.

Nooit doen

De verleiding is groot om zelf op advertenties bij jouw werk te klikken, of te vragen of vrienden en familieleden dat voor je willen doen. Helaas heeft dat een averechts effect en kan het leiden tot een levenslange ban op de activiteiten binnen Google Adsense. Je zou niet de eerste zijn die door eigen activiteiten of door de ‘hulp’ van een vriend, ouder of grootouder een mogelijk bron van inkomsten voorgoed kwijt raakt. Blijf zelf angstvallig van die advertenties weg en het is verstandig in je omgeving niet over het verdienmodel te spreken.

Slapend rijk

Met slechts één of enkele artikelen schiet het niet erg op. Hoe meer artikelen je schrijft, hoe meer kans je hebt op geld-opbrengende klikjes. Hoe meer belangstelling er voor je artikel is, hoe meer kans je hebt op inkomsten. Andersom geldt dat ook. Je kunt heel veel artikelen schrijven over onderwerpen waar bijna niemand in is geïnteresseerd. Dat levert niet veel bezoekers op, en dus ook niet veel inkomsten. Om geld te verdienen heb je een lange adem nodig. Het gaat allemaal niet zo snel. Het aardige is dat een eenmaal geplaatst artikel in principe jarenlang geld kan blijven opleveren, in ieder geval zolang de betreffende site in de lucht blijft. Zolang het artikel in de zoekmachines gevonden kan worden, gelezen wordt en er advertenties worden weergegeven kan het dus mogelijk geld voor je blijven genereren, ook al ben je al lang gestopt met het schrijven van nieuwe artikelen. In zekere zin is een flinke voorraad geschreven en gepubliceerde artikelen een mooie manier om slapend rijk te worden. Nou ja, een beetje dan.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: JvG
Aantal keer gelezen: 3761x
Toegevoegd: 27-11-2016 11:57
Gewijzigd: 14-11-2017 14:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!