Geld besparen op je bruiloft

Geld besparen op je bruiloft

Geld besparen op je bruiloftEen bruiloft kan veel geld kosten, zeker als je het groots wilt aanpakken en je van plan bent om veel mensen uit te nodigen. Toch kan je ook besparen op je bruiloft. Zo kan je onder andere kosten besparen door minder gasten uit te nodigen, en je kan bovendien geld besparen op de uitnodigingen, de bruidsjurk, op het eten en drinken en op de muziek. Sommige gemeentes hebben de mogelijkheid om gratis te trouwen.

Ondanks dat je kan besparen op je bruiloft, moet je bruiloft wel goed geregeld zijn en bovenal een dag om nooit te vergeten. Daarom moeten jij en je partner goed bedenken op welke punten van je bruiloft jullie wel en niet willen besparen.

De perfecte bruiloft

Jullie bruiloft moet één van de mooiste dagen van jullie leven worden. Alles moet perfect zijn, en tot in de puntjes verzorgt. Dit zorgt ervoor dat een bruiloft behoorlijk duur kan worden. Je kan samen met je partner geld sparen voor je bruiloft, maar dit kan vaak erg lang duren, afhankelijk van jullie wensen. Gelukkig zijn er manieren waarop je kan besparen op je bruiloft, zonder dat je gasten dit zullen merken!

Besparen op uitnodigingen

Mooie uitnodigingen om aan je gasten te versturen zijn een must voor je bruiloft. Wil je hier echt geen geld aan uitgeven, dan zou je je gasten een e-mail kunnen sturen of ze uitnodigen door ze te bellen. Maar vaak zal je dit niet in dank worden afgenomen: zeker voor een bruiloft verwachten mensen een papieren uitnodiging! Om toch op je uitnodigingen te besparen, kan je ze zelf maken. Dit kan je bijvoorbeeld doen met wat knutselspullen, maar als je handig bent met de computer kan je digitaal ook hele mooie uitnodigingen maken.

Neem je gastenlijst nog eens door

Heb je al een lijst gemaakt met mensen die je wilt uitnodigen voor de bruiloft? Neem die dan nog eens door. Het is de bruiloft van jou en je partner, en jullie bepalen wie er komt. Je hoeft echt geen rekening te houden met de gevoelens voor een ander. Als Pietje en Marieke jou hebben uitgenodigd op hun bruiloft, ben je echt niet verplicht om ze terug te vragen. Je kan er ook voor kiezen om twee verschillende uitnodigingen te maken. De ene groep nodig je de hele dag uit, de rest van de mensen alleen ’s avonds tijdens het feest. Op die manier beperk je onder andere het aantal mensen dat samen met jullie gaat dineren.

Zoek een goedkope trouwlocatie uit

Je kan de trouwlocatie natuurlijk zo duur mogelijk maken als je zelf wilt. Wil jij in een kasteel trouwen? Hou er dan rekening mee dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Maar er zijn ook veel locaties die vele malen goedkoper zijn. Ga eens de locaties met elkaar vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook wat je er verder allemaal bij krijgt en welke kosten er nog bij komen. Ken je bijvoorbeeld iemand met een grote tuin of een groot huis? Misschien mag je je feest hier wel houden. Tegenwoordig vieren veel mensen ook hun bruiloft op het strand.

Geld besparen op je bruidsjurk

Als je een beetje bruidsjurk uitzoekt, ben je al snel meer dan 1000 euro kwijt, er zijn zelfs bruidsjurken van 100.000 euro te koop! Natuurlijk is het een heel bijzondere dag en wil jij het stralende middelpunt zijn als bruid, maar bedenk je ook dat je de jurk maar één keer draagt, en daarna nooit meer. Tegenwoordig zijn er winkels (zowel fysiek als online) waar je tweedehands bruidsjurken kan kopen, of worden er bruidsjurken te huur aangeboden. Tweedehands kan je al een jurk hebben van 100 euro. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een jurk te huren. Afhankelijk van je jurk en hoe lang je hem wilt huren, ben je veel minder kwijt dan wanneer je de jurk zou kopen.

Voordelig eten en drinken

Mensen komen op jouw bruiloft voor jou en je partner, maar ook voor de gezelligheid. De meeste gasten zijn niet zo erg kritisch op de kwaliteit van het eten en drinken. Vaak vinden mensen het belangrijker dat er voldoende is en dat men een keuze kan maken. Dit hoeft niet duur te zijn. Je kan zelf het eten verzorgen of aan vrienden/familie vragen of zij dit willen doen. Als je besluit om wel gebruik te maken van een cateringbedrijf, informeer dan uitgebreid naar de mogelijkheden en prijskaartjes die eraan hangen.

Roep de hulp van familie en vrienden in

De muziek is één van de grootste kostenposten van een bruiloft. Als je een flink feest geeft, wil je vaak een DJ hebben en het liefst een hele band. Maar hiervoor tast je wel flink in de buidel. Kijk eens rond in je vriendenkring en bij je familie: is er niet iemand DJ of die het leuk vind om muziek te draaien? Misschien speelt er zelfs wel iemand in een band en willen ze op jouw bruiloft optreden.

Gratis trouwen

In de meeste gemeentes is het mogelijk om gratis te trouwen. Vaak is dit op een bepaalde dag en/of tijdstip, en mag je maar een paar mensen uitnodigen in de zaal. De mensen die niet bij het zetten van de handtekening kunnen zijn, nodig je gewoon daarna uit voor op het feest!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Mamadebby
Aantal keer gelezen: 8894x
Toegevoegd: 31-07-2015 16:48
Gewijzigd: 22-08-2015 13:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!