geld lenen geld in envelop

Geld lenen zonder inkomen

geld lenen geld in envelopHeb je geld nodig, maar heb je geen inkomen? Dan zou je dus kiezen voor geld lenen zonder inkomen. Daarbij is het goed om na te gaan welke opties je hebt en te bekijken wat de voordelen en de nadelen zijn. Geld lenen zonder inkomen gaat niet zo gemakkelijk. Lees daarom alle informatie door om te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn en maak een verstandige en weloverwogen keuze.

Geen inkomsten

Je hebt mensen in Nederland die weinig of geen inkomsten hebben. Het is voor deze mensen dan ook niet gemakkelijk als ze geld willen lenen. Toch is het wel mogelijk dat je geld kunt lenen als je weinig of geen inkomsten hebt. Er zijn een paar sociale mogelijkheden om geld te lenen ondanks dat je niet beschikt over een inkomen of weinig inkomen. Als je geen inkomsten hebt en je wil toch wat geld lenen zou je het bij familie of vrienden kunnen proberen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om bij sociale banken een lening te krijgen. Als je in geldnood zit dan kun je bij de gemeente aankloppen en daar informatie aanvragen over de sociale banken. Je moet het niet zo zien dat een sociale bank een instelling is van de overheid. De sociale banken zijn namelijk banken die horen bij de lokale gemeenten.

Sociale bank

Je moet niet te gemakkelijk denken dat je altijd in aanmerking komt voor een lening bij de sociale bank. Als je geld wil lenen dan mag je zeker niet meer verdienen dan 130 procent van het minimum inkomen. Als je staat geregistreerd bij het BKR ook dan heb je kans dat je geld kunt lenen bij de sociale bank. Je kunt het dus zo zien, de sociale bank is een bank bestemd voor mensen met een laag inkomen en met een BKR registratie. Je kunt bij een sociale bank ook terecht om bijvoorbeeld je lening goedkoop af te lossen.

Geld lenen stadsbank

Heb je weinig of helemaal geen inkomsten dan kun je ook geld lenen bij de stadsbank van lening, dit is een gemeentelijke bank waar je geld zou kunnen lenen met een onderpand. Je kunt wel stellen dat dit een van de goedkoopste vorm van geld lenen is. Deze lening zou je af kunnen sluiten met weinig risico en is zeker een geschikte lening als je negatief staat geregistreerd bij het BKR of als je helemaal geen inkomsten hebt. Als je met een onderpand geld wil lenen bij een stadsbank dan moet je wel weten dat dit geld kost. Je moet bij een stadsbank vaak afsluitkosten en rente betalen. Meestal betaal je bij een stadsbank rond de 10 procent rente, bij commerciële banken ligt dit vele malen hoger. Het voordeel dat je hebt bij deze lening is dat je niets hoeft af te lossen. Je moet wel rente betalen, doe je dit niet dan zullen de spullen worden verkocht.

Snel geld nodig

Er zijn ook mensen die snel geld nodig hebben, dan zou je kunnen kiezen voor een minilening. Je kunt dit soort leningen gemakkelijk afsluiten maar zijn niet goedkoop. Als je weinig inkomen of schulden hebt is het niet aan te raden om een minilening af te sluiten. Ben je niet in staat om de lening op tijd terug te betalen plus de kosten die er bij zijn gekomen dan zit je al weer snel dieper in de schuld.

Geld lenen zonder inkomen voordelen

Geld lenen zonder inkomen heeft voordelen en nadelen, voordelen voor jou kunnen zijn:

 • Je kunt geld lenen, en hierdoor kun je dus ook over geld beschikken en dit uitgeven.
 • Ook al heb je tijdelijk geen werk, je kunt toch geld lenen als je maar aan de voorwaarden voldoet.
 • Er kan bijv. ook geld bij vrienden of familie geleend worden als je geen inkomen hebt, ze willen je vaak graag helpen.

Geld lenen zonder inkomen nadelen

Als je geld gaat lenen en je hebt geen inkomen, dan heeft dat ook nadelen:

 • Als je geld gaat lenen, dan kost dat altijd geld. Hoe doe je dat als je geen inkomen hebt? Het geleende bedrag zal toch terug betaald moeten worden.
 • Wat doe je als je de voorwaarden niet na kunt komen? De kans is groot dat je een boete krijgt, maar hoe kun je deze betalen?
 • Familie en vrienden willen vaak helpen, maar als je geld gaat lenen en je kunt het niet terug betalen (en zij hebben het geld zelf nodig), dan kun je ruzie krijgen, is het je dat waard?

Denk goed na voordat je geld gaat lenen, want het is belangrijk dat je de afspraken ook na kunt komen.

Geld lenen zonder inkomen tips

Veel mensen denken dat geld lenen zonder inkomen niet kan. Maar het kan wel. Hierbij een aantal tips:

 • Als je geld wil lenen zonder inkomen, dan kan dat wel. Let alleen wel goed op dat je aan de voorwaarden kunt voldoen. Er zijn regels over hoeveel je kunt lenen, hoe hoog de rente is, wat de maandlast is en wanneer je de lening terugbetaald moet hebben. Daar moet je wel aan kunnen voldoen.
 • Geld lenen zonder inkomen kan ook bij familie. Je kunt onderling afspraken maken (zet deze op papier) en dan bekijken hoe je alles netjes op kunt lossen, zodat het voor beide partijen goed geregeld is.
 • Voor mensen met een laag inkomen is er de sociale bank om geld te lenen. Deze banken zijn speciaal in het leven geroepen voor mensen met een laag of geen inkomen. Een andere naam voor deze banken is kredietbanken. Ze opereren dankzij de plaatselijke gemeenten.
 • BKR speelt ook een rol bij geld lenen. BKR is een instantie die ervoor zorgt dat alles in de gaten wordt gehouden als je een lening afsluit (of hebt gedaan de afgelopen vijf jaar). Je hebt hierdoor zelf ook zicht op de financiële situatie.
 • Geld lenen zonder inkomen kan bij sociale banken, maar er zijn ook mensen die liever geld lenen bij familie en vervolgens samen afspraken maken wanneer je het geld terug gaat betalen en hoe je dat gaat doen.
 • Zorg dat je je afspraken na kunt komen als je geld gaat lenen. Het kan zijn dat je tijdelijk geen inkomen hebt, maar het kan ook voor de langere termijn zijn. Bekijk dan wat voor jou de beste oplossing is en hoe je je geldzorgen op kunt lossen. Is lenen de meest geschikte oplossing? De meest geschikte oplossing is proberen ervoor te zorgen dat je weer inkomen krijgt, ook al is het slechts weinig, het is een begin! Maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, ga in dat geval voorzichtig te werk met geld lenen als het echt niet anders kan.

Zonder geld zitten is een groot probleem, je zit in zak en as. Financieel kun je bijna niets en ook sociale contacten lijden daaronder. Ga echter niet bij de pakken neerzitten. Als je gezond bent, pak dan alles aan wat je kunt om er weer bovenop te komen. Zelf geld verdienen geeft je naast meer mogelijkheden ook veel voldoening. Geld lenen zonder inkomen lost vaak niets op en maakt het financiële probleem vaak erger. Is het echter noodzakelijk om geld te lenen zonder inkomen doe het dan goed doordacht en laat derden met je meekijken wat in jouw situatie het meest geschikt is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4547x
Toegevoegd: 13-12-2015 09:25
Gewijzigd: 03-01-2016 16:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!