Geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bankWil je graag geld lenen maar wil je niet dat er een bank aan te pas komt? Dan kun je geld lenen zonder bank, zonder tussenkomst van een bank. Maar weet je dan ook wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en de nadelen zijn? In dit artikel word je geïnformeerd over de mogelijkheden van geld lenen zonder bank en wat dit voor je betekent zowel in je voordeel als in je nadeel.

Wat is een lening?

Bij een lening gaat het over een geldbedrag dat door een persoon, instelling of partij wordt verstrekt aan een andere persoon/partij. De voorwaarde is dat het bedrag later terug wordt betaald. Meestal wordt daar een vergoeding voor afgesproken, meestal in de vorm van rente, maar er kunnen ook andere kosten worden afgesproken. Het ligt er aan welke afspraken er worden gemaakt of dat het bedrag in een keer of in delen terugbetaald moet worden. De persoon die de lening verstrekt heeft ook wel de naam de geldschieter. Meestal is dat een bank, maar het kan ook een persoon zijn die je geld wil lenen.

Soorten leningen

Als je een lening af wilt sluiten, dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten leningen zijn:

  • Effectenkrediet, dit is een lening tegen een onderpand van effecten.
  • Een hypothecaire lening, dit is een lening tegen een onderpand. Je leent iemand geld om een huis te kopen, dan is het huis het onderpand. Er wordt dan rente en aflossing betaald aan de bank. 
  • Een persoonlijke lening is een lening aan een persoon om iets anders te kopen dan een woning. Het risico is groter, er is geen onderpand aanwezig, de rente is daarom hoger dan bij de hypothecaire lening.
  • Doorlopend krediet is een lening waarbij het bedrag niet vast staat. Je kunt naar behoefte geld opnemen en weer aflossen. Er wordt echter wel een limiet gesteld, het maximaal op te nemen bedrag!
  • Een achtergestelde lening is een lening die met name door bedrijven aan wordt gegaan. Deze wordt pas terugbetaald als de andere schuldeisers eerst uit zijn betaald. Bij een achtergestelde lening is het risico hoog en is er dus ook sprake van een veel hogere rente.
  • Overbruggingskrediet, het gaat over een lening die een bepaalde periode qua tijd moet overbruggen. Bijvoorbeeld als je voor je tweede (in aanbouw zijnde) woning al moet gaan betalen, je woont nog in je huidige woning en je hebt dus dubbele lasten.
  • Lening bij vrienden en familie, daar staan geen afspraken en bedragen voor vast, dit bespreek je onderling.

Geld lenen

Geld lenen kun je onder voorwaarden bij de bank, maar wist je dat je ook zonder de bank geld kunt lenen? Als je geld gaat lenen dan wil je graag zo goedkoop mogelijk geld lenen. Maar wat versta je onder goedkoop geld lenen? Wil je vaste lage maandlasten of wil je gewoon een zo laag mogelijke rente? Mocht je hiervoor kiezen dan kom je vaak uit bij een doorlopend krediet dat je bij een bank kunt aanvragen, dit is meestal de goedkoopste manier om als je geld nodig hebt extra geld op te kunnen nemen. Het is een flexibele lening, is dat een uitkomst voor je? Het kan ook zijn dat je liever kiest voor geld lenen zonder bank. Als je geld gaat lenen is dat altijd met een risico. Geld lenen kan er voor zorgen dat je meer financiële speelruimte hebt, maar het kan ook veel zorgen met zich meebrengen. Bij geld lenen dien jij je steeds af te vragen of je dat geld wel echt nu nodig hebt. Ook moet je er bij stilstaan dat het bedrag dat je leent binnen een bepaalde tijd ook weer terug betaald dient te worden met of zonder rente.

Zonder bank geld lenen

Als je geld wilt lenen zonder bank, dan kan het zijn dat je spullen hebt met enige vorm van waarde. Als dat zo is dan kun je langs de Stadsbank van Lening gaan. Dit is de Amsterdamse Kredietbank en deze is al opgericht in 1614. Deze bank is eigenlijk een gemeentelijke instelling, hier wordt gewerkt zonder winstoogmerk. Je kunt hier alleen terecht voor het lenen van geld als je een onderpand hebt. Je kunt hierbij qua onderpand denken aan een dure telefoon, een horloge of sieraden. Je betaalt hier wel voor, de rente is net iets meer dan 1% per maand (niet de laagste rente). Het is echter wel een veilige manier van geld lenen.

Geld lenen bij vrienden of familie

Als je echt geld nodig hebt en je wilt niet naar de bank, dan kun je ook geld lenen bij vrienden en familie. Ze zullen je vast en zeker willen helpen als je echt geld nodig hebt en ze vragen meestal geen rente. Maar let er wel goed mee op dat je een vriendschappelijke band op het spel kunt zetten. Als je veel geld gaat lenen en je kunt het niet op tijd terug betalen, dan kan dat voor problemen onderling zorgen en dit wil je uiteraard niet. Maak daarom zeer duidelijke afspraken als je geld gaat lenen bij vrienden en familie. Het is een vorm van geld lenen zonder bank, maar houd daarbij wel in de gaten dat je je afspraken ook echt na kunt komen. Anders kan het zomaar zijn dat het contact dat je nu hebt op het spel gaat zetten en dat is het niet waard!

Waarom geld lenen zonder bank?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je geen geld wilt lenen bij de bank. Het kan zijn dat de kredietwaardigheid van je niet in orde is of je wilt geen nieuwe lening via de bank afsluiten. Banken vragen vaak een hoge rente over de leningen, als je deze niet wilt betalen, dan is geld lenen bij de bank geen goede optie. Je gaat dan bekijken wat geld lenen zonder bank voor mogelijkheden biedt.

Mogelijkheden geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bank kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld geld lenen van particulieren via kredietbeurzen. Dit wordt allemaal via internet geregeld. Het zijn leningen die verstrekt worden door particuliere personen. Er zijn veel mensen die ervan schrikken, omdat ze zoveel rente moeten betalen als ze geld lenen bij de bank. Mensen die wat geld achter de hand hebben willen vaak hun geld niet meer in aandelen stoppen, omdat het teveel onzekerheid geeft en daarom lenen zij het geld vaak liever uit tegen een aantrekkelijke rente. Je kunt hiervan gebruik maken. Je kunt op deze manier geld lenen zonder bank in te schakelen. Het kan je een financieel voordeel opleveren. Zorg ervoor dat je steeds op de hoogte bent van de voorwaarden waaronder geld leent op wat voor manier je dat ook doet! Een tweede tip is: leen alleen geld als het echt noodzakelijk is!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: IngeV
Aantal keer gelezen: 16415x
Toegevoegd: 09-03-2015 17:53
Gewijzigd: 18-08-2017 23:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!