Auto leasen

Auto leasen: de voordelen

Auto leasenEen nieuwe auto kopen zonder hiervoor te hoeven sparen? Dat kan door een auto te leasen! Er zijn nog steeds mensen die dit nog niet helemaal aan durven, maar het kan ook op andere manieren voordelen bieden. Als je goed berekent hoeveel geld je kunt missen aan het leasen van de auto, kun je hiermee ook niet in de problemen komen. In dit artikel vertellen wij je over de voordelen van het auto leasen.

Direct de auto die je wilt

Misschien wel de belangrijkste reden waarom veel mensen een auto leasen: je kunt direct de auto krijgen die je wilt. Hiervoor hoef je geen geld aan de kant te zetten en enkele jaren te sparen. Doordat je de auto huurt van de leasemaatschappij hoef je enkel maandelijks een bepaald vooraf besproken bedrag te betalen. Je hoeft dus geen grote investering te doen. Als je niet goed bent in sparen en graag al direct een nieuwe auto wilt, kan het leasen van een auto een goede oplossing voor je bieden.

Geen onverwachte kosten

Een auto brengt verschillende kosten met zich mee. Je betaalt niet alleen voor de brandstof, maar je dient eveneens wegenbelasting en de kosten voor een autoverzekering te betalen. Daarbij kan het zijn dat je auto eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig heeft en hiermee kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan.
 
Wil je een auto leasen? Dan hoef je je niet druk te maken om de kosten van de wegenbelasting of de verzekering. De leasemaatschappij betaalt dit namelijk voor jou en dit wordt berekend in de prijs waarvoor jij de auto huurt. Verder worden de kosten voor het onderhoud eveneens door deze organisatie voldaan. Een auto leasen brengt daarom geen onverwachte kosten met zich mee en je weet van tevoren precies waar je aan toe bent. Enkel de brandstof komt voor je eigen rekening.

Auto inwisselen na een aantal jaar

Denk je dat je na een aantal jaar alweer een nieuwe auto wilt? In dat geval stelt het waarschijnlijk niet zoveel voor om een auto te kopen en na een aantal jaren weer te verkopen. Het is beter om dan te kiezen voor auto leasen. Je huurt de auto namelijk voor een bepaalde periode - over het algemeen drie jaar - en daarna neemt de leasemaatschappij de auto weer terug. Je kunt dan zelf een andere auto uitkiezen. Wil je de auto toch graag zelf houden? Dan is het vaak mogelijk om de auto over te kopen voor een laag bedrag.

Steeds meer consumenten kopen geen auto meer maar huren die voor een lange termijn. Ook wel private lease genoemd. Waar eerdere prognoses 100.000 lease auto’s pas in 2020 verwachtten is dit aantal in 2017 al behaald. Dit bewijst de toenemende populariteit van private lease maar ook de explosieve toename in het aantal private leasemaatschappijen. Door de vele maatschappijen die populaire leaseauto’s zoals de Kia Picanto, de Volkswagen Polo en de Renault Clio voor stuntprijzen aanbieden zien consumenten door de bomen het bos niet meer. Private Lease Wijzer is er voor deze consumenten.

Weinig zelf regelen

Als je het lastig vindt om zelf een autoverzekering af te sluiten en als je niet graag het onderhoud regelt met een garage, kan het leasen van een auto een goede uitkomst bieden. Je hoeft dan namelijk maar heel weinig zelf te regelen, omdat de leasemaatschappij al het meeste voor je doet. De verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud zitten namelijk bij de huur in en de leasemaatschappij neemt dit zoveel mogelijk uit handen.

Goede verzekering

De meeste personen die een auto kopen kiezen voor een goedkope autoverzekering, zoals de WA autoverzekering. Als je ervoor kiest om een auto te leasen kun je niet alleen profiteren van een all risk autoverzekering, maar vaak ook van een bijrijdersverzekering. Dit betekent dat jij en je bijrijder zijn verzekerd via de leasemaatschappij als er een ongeval plaatsvindt.

Pechhulp en vervangend vervoer

Een groot aantal leasemaatschappijen bieden niet alleen gratis onderhoud aan, maar ook pechhulp en eventueel vervangend vervoer. Als je met de auto stil komt te staan, zorgt de leasemaatschappij er dan dus voor dat je gratis wordt geholpen. Je auto kan worden gerepareerd of je krijgt vervangend vervoer. Ook als je de auto naar de garage hebt gebracht en ander vervoer nodig heeft, zal de leasemaatschappij vervangend vervoer voor je verzorgen.

Hoe kun je een auto leasen?

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je nu ook een auto leasen? Dan wil je natuurlijk eerst weten hoe dat precies in zijn werk gaat. Allereerst dien je een model uit te kiezen bij een leasemaatschappij naar keuze. Aangezien je de auto niet direct hoeft te betalen, kiezen veel mensen helaas voor een auto die ze met hun loon niet kunnen betalen. Denk hier van tevoren goed over na en kijk in welke prijsklasse jij een auto kunt uitzoeken. Je wilt de leasemaatschappij natuurlijk wel kunnen terugbetalen.

Daarna kun je met deze maatschappij gaan onderhandelen over de voorwaarden, zoals de looptijd van het contract, de extra's en de maandelijkse prijs. De afspraken die tijdens deze onderhandeling worden gemaakt, worden vervolgens vastgelegd in een zogenaamd leasecontract. Vervolgens kan de bestelling worden afgerond en kun je de auto mee naar huis nemen!

Welke leasemaatschappij is het voordeligst?

Natuurlijk wil je het liefst zo goedkoop mogelijk een auto leasen. Het is echter lastig om een leasemaatschappij aan te wijzen die het voordeligst is, aangezien de wensen van persoon tot persoon verschillen. Daarom is het het beste om voor de aankoop van je leaseauto verschillende leasemaatschappijen te bezichtigen. Hier kun je dan zien hoe duur het leasepakket van deze auto is en welke voorwaarden er gelden. Kies vervolgens de voordeligste leasemaatschappij uit die voor jou ook de beste voorwaarden biedt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 11859x
Toegevoegd: 03-11-2015 11:54
Gewijzigd: 03-11-2015 22:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!