Geld lenen met BKR registratie

Geld lenen met BKR registratie

Geld lenen met BKR registratieHeb je geld nodig en op dit moment te maken met een BKR registratie? Dan is het in veel gevallen lastig om geld te lenen. Op deze pagina achterhaal je wat een BKR registratie precies is en in hoeverre je nog geld kunt lenen met een BKR registratie.

BKR registratie

Wanneer je geregistreerd staat bij het BKR heb je in het verleden een lening afgesloten. Inmiddels staan er dan ook negen miljoen consumenten aangesloten bij het BKR en dit aantal neemt dagelijks toe. Het grote verschil van een BKR registratie zit hem in een positieve of negatieve registratie. Wanneer je positieve registratie bij het BKR hebt wordt het mogelijk om in het rood te staan, mag je een creditcard gebruiken en kun je een persoonlijke lening afsluiten. Bij een positieve BKR registratie wordt het ook mogelijk om goederen op krediet te kopen.

Wanneer het niet lukt om de kosten voor een krediet op tijd te betalen krijg je een negatieve registratie bij het BKR. De negatieve registratie blijft tot vijf jaar na het betalen van een lening staan. Er kunnen echter nog meer oorzaken zijn voor een negatieve BKR registratie.

Negatieve BKR registratie

Je wordt negatief bij het BKR geregistreerd wanneer er sprake is van:
Een situatie waarin je niet aan de betalingsverplichtingen hebt voldaan. Bij een kredietverstrekker wordt er melding gemaakt. Er kan sprake zijn van een achterstand als een bedrag niet in termijnen is voldaan.
Bij het BKR wordt er gesproken over de volgende coderingen:

 • Code 1: er is een regeling getroffen om een achterstand te voldoen.
 • Code 2: er is een vordering opeisbaar.
 • Code 3: een bedrag van €250,- of meer is afgeboekt. De laatste kwijting wordt gemeld en in andere gevallen wordt er geen einddatum gegeven.
 • Code 4: de betrokkene is niet bereikbaar.

Positieve BKR registratie

In principe heb je een positieve BKR registratie als er verder geen bijzonderheden zijn. Je kunt op dit moment een lening afsluiten, een creditcard gebruiken en rood staan op de spaarrekening. Wanneer je eerst een negatieve BKR registratie had word je vijf jaar nadat je een achterstallige schuld had weer vrijgesteld en krijg je een positieve BKR registratie.

Gegevens opvragen bij het BKR

Wanneer je jouw gegevens wilt opvragen bij het BKR is het van belang je via het internet te registeren. Op deze manier kun je al je persoonlijke gegevens zien en eventueel kun je profiteren van verschillende extra’s om de gegevens van het BKR nog beter inzichtelijk te maken. Het BKR verschaft inzicht in de gegevens met:

 • BKR Basis. Voor €4,95 ontvang je al je persoonlijke gegevens op papier.
  Mijn BKR Standaard. Voor €7,50 ontvang je al je persoonlijke gegevens op papier en in een online overzicht.
 • Mijn BKR Premium. Voor €12,50 ontvang je al je persoonlijke gegevens op papier, in een online overzicht, zie je wie de gegevens heeft geraadpleegd en ontvang je een e-mail als je gegevens zijn gewijzigd.

De prijzen zijn per jaar en exclusief bezorgkosten van PostNL. Wanneer je de documenten bij het BKR ophaalt worden er geen bezorgkosten doorberekend. Wanneer je de documenten bij het postkantoor laat bezorgen betaal je €8,15 en als de documenten wilt laten thuisbezorgen betaal je €12,70.

Centraal Krediet Informatiesysteem

Je komt in het Centraal Krediet Informatiesysteem als je een kredietlimiet op de betaalrekening hebt of een creditcard. Wanneer je een doorlopend krediet hebt of een uitgestelde betaling bij aanschaf van goederen sta je ook in het systeem. De registratie verloopt automatisch en wordt door de kredietverstrekker naar het BKR gestuurd.

Verwijderen registratie bij BKR

Ben je het niet eens met de gegevens van het BKR en ben je van mening dat een registratie moet worden verwijderd? Dan kun je het BKR verzoeken om een correctie aan te brengen of bepaalde gegevens te verwijderen. Het BKR zal gegevens aanpassen of corrigeren wanneer blijkt dat een constatering juist is.
Je kunt de Geschillencommissie BKR inschakelen om een correctie of verwijdering te laten doen als de gegevens onjuist zijn. De commissie is onafhankelijk en kan precies bepalen wat er mogelijk is. Er wordt beoordeeld of een deelnemer rechtvaardig heeft gehandeld en vervolgens wordt er een uitspraak gedaan. Wanneer de uitspraak wordt gedaan kun je er niets meer aan veranderen en is het zoals het is. Als je een klacht indient is dit mogelijk onder de volgende voorwaarden:

 • Je betaalt €50,- waardoor er een bezwaarschrift kan worden ingediend. Op het moment dat je gelijk krijgt ontvang je de kosten terug.
 • Het is noodzakelijk om schriftelijk aan te tonen dat een klacht als is voorgelegd. Alleen wanneer je niet tot overeenstemming bent gekomen met de deelnemer en het BKR is het mogelijk om de Geschillencommissie BKR in te schakelen.
 • Het is verplicht om de klacht binnen twee maanden neer te leggen als een verzoek is afgewezen.

Een aantal keren per jaar komt de commissie bijeen en via het internet worden de uitspraken bekend gemaakt.

Negatieve BKR registratie

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker voor de negatieve BKR registratie. Wanneer je een betaalachterstand voorkomt en voldoet aan de afgesproken betaling is er dan ook niets aan de hand. Als je een betaalachterstand hebt word je verschillende keren gewaarschuwd en is er in principe nog niets aan de hand. Wanneer je na verschillende waarschuwingen nog niet betaalt zal er bij het BKR een melding worden gemaakt. Je kunt terecht bij het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting wanneer je graag beter met geld leert omgaan.

Contact opnemen met het BKR of een verstrekker

Als je een lening niet kunt terugbetalen is het belangrijk hier zo snel mogelijk melding van te maken. Wees zo duidelijk mogelijk wanneer je met een kredietverstrekker spreekt en geef precies aan wat er mogelijk is. Wanneer je samen met de kredietverstrekker tot een oplossing komt is het soms mogelijk om een BKR registratie net op tijd af te wenden. Op deze manier kun je nog steeds krediet aanvragen, rood staan en van alle andere voordelen van een positieve BKR registratie profiteren.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 7947x
Toegevoegd: 01-07-2015 11:37
Gewijzigd: 22-08-2015 12:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!