Autolening kan tot € 781 goedkoper

Autolening kan tot € 781 goedkoper

Autolening kan tot € 781 goedkoperGeldreview heeft onderzoek gedaan naar geld lenen in Nederland en het blijkt dat er tot € 781 bespaard kan worden op de gemiddelde autolening. De meeste autoleningen worden via autodealers afgesloten, maar die zijn duurder dan persoonlijke leningen via een financieringsmaatschappij, zo blijkt uit het onderzoek.

Autolening via autodealers

Bij een autodealer betaal je 6,9% tot 10,4% voor een autolening. Hoeveel rente je betaalt is afhankelijk van het merk. Lenen bij Fiat is vrij goedkoop, terwijl je bij Peugeot en Citroën een relatief hoge rente betaalt. Het blijkt dat automerken ook regelmatig tijdelijke financieringsacties bieden waardoor consumenten goedkoop geld kunnen lenen voor hun auto. Zonder acties is een persoonlijke lening het goedkoopste.

Autolening financieringsmaatschappij goedkoper

Kies je voor een persoonlijke lening via een financieringsmaatschappij dan is de laagste rente 6,6% voor een lening van € 10.000. Daarmee kun je honderden euro’s besparen op een autolening. Met een persoonlijke lening spreek je van te voren een looptijd, rente en maandelijkse aflossing af. Dan weet je van te voren waar je aan toe bent en kom je later niet voor verrassingen te staan. Een persoonlijk lening is dan ook de meest geschikte financieringsvorm voor grote aankopen zoals een auto. Vergelijk altijd eerst leningen en rentes voordat je een keuze maakt want de prijzen verschillen.

Alle informatie over rittenregistratie

Overige financieringsvormen

Sommige automerken bieden ook huurkoop. Het werkt bijna hetzelfde als een autolening, maar alleen word je pas eigenaar van de auto na afloop van het contract.
Ook wordt er vormen van doorlopend krediet aangeboden voor het kopen van een auto. Hoewel de rente daarvoor laag is wordt dit door verschillende instanties afgeraden. Beter is te kiezen voor een lening die is afgestemd op de economische levensduur van de auto.
De goedkoopste oplossing voor is het aanspreken van het spaargeld voor het kopen van een auto. De spaarrente is nu historisch laag, terwijl lenen veel duurder.

Lees meer over het geld lenen onderzoek.

Bronnen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: jasper
Aantal keer gelezen: 8257x
Toegevoegd: 02-04-2014 16:32
Gewijzigd: 19-04-2016 21:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!