Geld verdienen met aandelen vanuit huis

Geld verdienen met aandelen vanuit huis

Geld verdienen met aandelen vanuit huisZoek je een methode om succesvol te zijn met beleggen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Op deze pagina ontdek je de mogelijkheid om thuis te beleggen en ervaar je waardoor jij succesvol kunt zijn met beleggen en waarom heel veel andere beleggers falen.

Onthoud dat er op deze pagina geen beleggingsadviezen worden verschaft. Het artikel streeft een informatief doel na.

Instappen als de rest uitstapt 

Slechts een klein deel van de beleggers lukt het om geld met beleggen te verdienen. Om precies te zijn maakt slechts 2% van de beleggers winst en verliest 98%. Wanneer je winstgevend wilt beleggen is het de bedoeling om bij deze 2% te horen. In principe verdien je geld aan de overige 98% die geen winst behaalt met beleggen. Op het moment dat het goed gaat is het niet altijd verstandig om in te stappen. Wanneer je meedoet met de massa zal je vaak verliezen als bijvoorbeeld de markt instort. Is niemand meer bezig met beleggen en zijn er de laatste tijd sterke verliezen geweest? Dan kan het interessant zijn om in te stappen. Mogelijk kun je een aandeel voor een mooie prijs kopen en betaal je nu een schappelijk bedrag voor een aandeel dat eerder overgewaardeerd was. De crisis van 2008 is een mooi voorbeeld van het ideale instapmoment. Juist wanneer niemand meer zin heeft om te beleggen stap jij in.

Volg trends

Het volgen van trends is iets dat wij als mensen graag doen. Wanneer je in de richting van een trend handelt kun je soms het koersverloop bepalen en is het duidelijker wanneer je moet in- en uitstappen. Als een aandeel een bepaalde stijging maakt zal de trend zich in veel gevallen voortzetten en kun je van deze opwaartse lijn profiteren. Als je winst maak kun je het aandeel behouden en wanneer je verlies maakt kun je uitstappen. Uiteraard kan een daling of stijging ineens inzetten. Het is dan ook belangrijk om een aandeel voor enige tijd vast te houden. Ook wanneer je verlies maakt is het belangrijk om te durven uitstappen. Soms hoop je dat het goed komen, maar was het beter geweest als je het aandeel al sneller van de hand had gedaan.

Veel winst maken en weinig verlies

Wanneer je begint te beleggen wil je uiteraard geen verlies maken. Helaas is het maken van verlies soms onvermijdelijk en soms moet je het gewoonweg accepteren. Veel beleggers vinden het moeilijk om afstand te doen van een verliesgevende belegging. Vaak wordt er alleen gekeken wanneer een aandeel stijgt en is er geen interesse voor een dalende markt. Je loopt op dit moment het risico om veel te verliezen. Anderzijds kun je voor de ‘Buy and Hold’ strategie kiezen zoals Warren Buffet dit doet. Op deze manier uit je vertrouwen naar een bedrijf en hoop je na een verlies op betere tijden voor de toekomst. Houd er rekening mee dat het soms lang duurt voor een aandeel stijgt. Wanneer je het verlies op een aandeel goed wilt maken is hier een hoger percentage voor nodig dan waarin het gedaald is. Wanneer een aandeel van €100,- met 10% daalt en daarna weer met 10% stijgt heb je om precies te zijn €1,- verloren.

Meer risico’s nemen en meer winst maken

Bij het kopen van aandelen of andere beleggingsproducten is er een stijlregel die aangeeft dat het maken van meer winst automatisch zorgt voor een hoger risicoprofiel. Als de markt optimaal in balans is zou dit het geval zijn. Bij de belangrijkste beleggingsproducten kun je hier min of meer van op aan en bij de meer onbekende beleggingsproducten is dit al veel minder het geval. Wanneer je een hoog risico wilt nemen kun je denken aan het kopen van bijvoorbeeld opties. Met opties is het mogelijk om werkelijk geweldige winsten te behalen, maar kun je tegelijk ook veel geld verliezen. Het handelen in opties gaat behoorlijk snel en bij een kleine fluctuatie in de onderliggende aandelenprijs zal een optie al behoorlijk op en neer bewegen.

Wanneer je liever geen risico neemt is het verstandig om te spreiden. Vaak kiest men voor de juiste spreiding voor een beleggingsfonds of een product waarmee de AEX of een andere markt wordt gevolgd. Op de lange termijn is het voor een leek op deze manier eenvoudiger om winst te maken dan bij een eigen portfolio het geval is. Wanneer je weinig verstand hebt van aandelen en de markt is de kans namelijk zeer groot dat je bij de verliesgevende 98% hoort. Alleen wanneer je over de juiste systemen en voldoende kapitaal beschikt blijkt het tegenwoordig mogelijk te zijn om de markt te verslaan en zelfs dan lukt het vaak nog niet.

Diversifiëren met aandelen

Elke beleggingsadviseur raad je aan om te diversifiëren. Op deze manier kun je een kleine winst maken en is de kans groot dat je vermogen behouden blijft. Wanneer je op een slimme manier diversifieert is het mogelijk om risico’s af te dekken. Het is echter niet eenvoudig om dit op de juiste manier te doen en vaak wordt er dan ook een fonds gebruikt die al een portfolio voor jou heeft aangemaakt. In de meeste gevallen betaal je een kleine vergoeding om een dergelijk fonds te gebruiken. Op deze manier heb je echter wel de zekerheid dat diversificatie correct gedaan is met een risicoprofiel waarmee je bekend bent en waar je aansluiting bij vindt.

Als je direct wilt beleggen vanuit huis kun je via diverse banken een beleggingsrekening aanmaken. Houd er echter rekening mee dat de kosten bij een bank vaak iets hoger zijn dan je bij online brokers als Alex of Binckbank. Meld je online aan om direct transactietegoed te ontvangen. Bij een online broker zijn de transactiekosten vaak een stuk lager en wordt de kans automatisch groter om winst te behalen. Neem ook het stukje gebruikersgemak en de autoriteit van een broker mee voor je een keuze maakt. Aanmelden bij een broker is bijna altijd gratis en geeft direct inzicht in de mogelijkheden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 4048x
Toegevoegd: 01-07-2015 09:49
Gewijzigd: 22-08-2015 13:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!