Gietvloer laten leggen

Gietvloer laten leggen

Gietvloer laten leggenTja een gietvloer, wat is een gietvloer? Het is een dunne laag met kunststof die bovenop je vloer wordt gegoten. Deze wordt gedroogd. Wat overblijft is een grijswitte laag. Omdat de laag meestal maar enkele millimeters dik is, is het mogelijk de gietvloer over je al bestaande vloer te gieten.

Gietvloeren komen met veel voordelen. Wat deze voordelen zijn en hoe je een giervloer laat leggen krijg je in deze tekst te weten. Tegenwoordig is het leggen van een gietvloer een trending punt is het designen van huizen. Heel het huis of delen ervan worden met deze kunststof voorzien. Het geeft een mooi en trending look aan je kamer. Maar let op! Niet alle meubels en kleuren passen bij de grijze kleur die deze gietvloeren vaak hebben. Hoe jij je woning het best aanpast op een giervloer kom je ook in deze tekst te weten.

De 5 voordelen van het laten aanleggen van een gietvloer:

1. De Prijs

Het laten leggen van een gietvloer zal zelf niet erg goedkoop zijn. Het zijn de vele voordelen, kwaliteit en de levensduur die een gietvloer eigenlijk niet duur maken. Dit hangt natuurlijk ook deels af, door wie je de plaatsing laat doen. Denkt ongeveer aan het kwijt zijn van 55 tot 70 euro per vierkante meter. Als dit wordt vergeleken met het aanleggen van echt laminaat is dit zeker aan de goedkope kant.

2. Geen onderhoudt nodig

Na het laten leggen van een gietvloer ben je er voor de rest weinig tijd aan kwijt. Dit komt omdat de vloeren niet verkleuren. Alleen enkele dagen na het ingieten van de vloer kan het iets donkerder worden. Daarna stopt dit. De vloer is beschermd tegen schade. Bij normaal gebruik zal het bijna nooit voorkomen dat je schade aan je vloer hebt. Giervloeren gaan ook gerust voor 30 jaar lang mee. De kans dat je dan al verhuisd bent is groter dan dat je er nog woont en het moet vervangen. Het is dus een duurzame keuze als je kiest voor het laten aanleggen van een gietvloer.

3. Makkelijk schoon te maken

Een gietvloer is ideaal voor personen die van een schoon huis houden. Omdat er geen naden tussen een gietvloer zitten, maar een geheel is, stapelt er zich dus nergens viezigheid op. Stofzuigen en af en toe dweilen is al genoeg voor een schittert uitziende en schone vloer. Dit kan bijvoorbeeld voor in de keuken een oplossing voor een vieze vloer zijn. Ben je op zoek naar de beste schoonmaaktips voor een gietvloer? Zoek dan naar: onderhoud gietvloer.

4. Het past bij (bijna) alles

Door het strakke uiterlijk en zijn neutrale kleur kan bijna elke kleur er mee samengaan. Kijk van tevoren dus of jouw huis erbij past en het kan hebben. Vaak denken mensen dat een gietvloer alleen voor nieuwbouw bestemd is. Dit is zeker niet waar. Het kan een oubollige kamer verfrissen en het een nieuwe look geven. Online zijn er verder nog hele leuke ideeën te vinden over wat je goed kan combineren met gietvloeren. Deze soort vloeren zijn dus vrijwel voor iedereen interessant.

5. De gietvloeren zijn waterdicht

Het is onmogelijk dat er water door een gietvloer komt. Het is dus perfect voor het gebruik in bijvoorbeeld een badkamer of toilet. Door het vlakke oppervlak van de vloer is schoonmaken erg makkelijk en zal er zich geen schimmel gaan vormen. Ook wordt door het aanschaffen van een gietvloer lekkage verleden tijd. Dit speelt allemaal mee in hoe groot voordeel een gietvloer je wel niet kan brengen.

Zijn er ook nadelen van een gietvloer?

Een gietvloer is dus vrij prijzig. Dit wordt natuurlijk gelijkgetrokken door dat een gietvloer lange tijd mee gaat. Helaas is een gietvloer ook niet volledig beschermt tegen krassen. De meeste objecten zullen geen krassen achterlaten op de vloer. Scherpe objecten zoals messen zouden een gat of krassen in de vloer kunnen maken. Het is ook erg lastig een gietvloer te repareren. Als laatste nadeel is er, dat een gietvloer snel vies wordt. Dit kan natuurlijk niet echt, maar het lijkt zo. Door de lichte kleur van de vloer en geen combinatie van verschillende tinten, is de viezigheid erg goed te zien. Gelukkig is gietvloer schoonmaken wel gemakkelijk.Hoe komt er een gietvloer bij jou in huis te liggen?

Je kan online op verschillende websites een vrijblijvende offerte aanvragen. Bij deze aanvraag wordt jou gevraagd om je naam, telefoon en e-mailadres te geven. Daarna wordt er meestal gevraagd naar de hoeveelheid vierkante meter en moet worden belegd. Vaak wordt er dan gelijk gevraagd naar de ondergrond waar de vloer op gegoten moet worden en over de staat van de woning. In de offerte staat precies wat het bedrijf voor jou kan betekenen.

Het leggen van een gietvloer:

Deze 4 behandelingen worden gedaan om bij jou een zo mooi mogelijke vloer te leggen:

Behandeling vooraf

Er wordt een beschermlaag op de oude vloer gelegd die eerst op de plek lag waar de gietvloer moet komen.

Schraaplaag

Dit is een extra laag die over de oude vloer wordt gedaan. Dit zorgt ervoor dat de vloer volledig waterdicht is.

De gietvloer

Dan wordt de nieuwe vloer ingegoten. Dit is de laag die uiteindelijk de nieuwe vloer wordt. Dit wordt nauwkeurig gedaan, zodat er geen gaten of naden tussen zitten.

Beschermlaag

Deze laag wordt er als laatst op gedaan. Dit zal het uiterlijk van de vloer niet veranderen. Deze laag is puur voor het zo lang mogelijk kunnen behouden van de vloer. Hierdoor komen er minder krassen en vlekken op de originele vloer.

Verschillende soorten gietvloeren:

Cement gietvloer

Deze gietvloer bestaat deels uit cement en is dus anders dan de elastische materialen bij de andere gietvloeren. De beschermlaag die bovenop het cement mengsel komt kan een matte of juist glimmende uiterlijk geven.

Acrylaat gietvloer

Deze gietvloer wordt meestal voor industrieel gebruik gelegd. Het is een sterke vloer die snel opdroogt en het minst gevoelig is voor beschadiging. Het makkelijke van deze vloer is dat hij op elke ondergrond gelegd kan worden.

Polyurethaan

Dit is de elastische vloer waar het eerder over ging. Door zijn elasticiteit komen er geen scheuren in en is hij makkelijk schoon te maken. De vloer is volledig glad en heeft een licht grijze kleur. Deze vloer wordt het meest gebruikt voor strakke design is woningen.

Epoxy gietvloer

Dit is de laatste keus waar je uit kan kiezen. Deze vloer wordt het meest gebruikt in winkels. Door zijn niet opvallende look springen de meubels die bijvoorbeeld tentoonstelt worden. Door de licht matte look, komt er weinig weerkaatsend licht van de vloer af.

Neem een kijkje en doe inspiratie op!

Het is online erg lastig om te zien welke het best bij je woning, winkel of ruimte past. Je kan dus het best eens een kijkje nemen in een van de winkels die dit tentoonstellen. Een gietvloer kan op een foto er heel anders uitzien dan in het echt. Daar kan worden gekeken welke vloer het best overeenkomt met je wensen. Er komen natuurlijk allerlei punten bij kijken. Een gietvloer leggen kan door experts is meestal een mooie toevoeging aan je woning.

Plaatsvervangende vloeren

Je kan natuurlijk naast een gietvloer gaan voor hele ander vloeren. Tegenwoordig zijn er hele mooie kunstlaminaat vloeren. Deze worden gemaakt, zodat ze waterdicht zijn en bestand tegen krassen. Dit kan dus ook perfect zijn voor in een winkel. De trend van tegenwoordig is het laten leggen van laminaat van steen. Het lijkt op het oog net hout, maar als je er op loopt voelt het aan als steen. Steen houdt bijvoorbeeld makkelijk kou en warmte vast.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Adminlinks
Aantal keer gelezen: 822x
Toegevoegd: 16-10-2019 13:22
Gewijzigd: 13-03-2020 14:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2971 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!