Golden Retriever een echte gezinshond

Golden Retriever een echte gezinshond

Golden Retriever een echte gezinshond De Golden Retriever staat bekend als een vriendelijk hondenras. Een hond die geschikt is voor gezinnen met kleine en grote kinderen, honden die samen kunnen met andere dieren. Maar is de Golden Retriever ook een ras dat bij jou past? Je kunt er in dit artikel meer over lezen en ontdekken of de Golden Retriever een hond is die in jouw gezin een plekje verdient!

Karakter Golden Retriever

De Golden Retriever is een erg geliefd ras in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië en Japan. Het zijn energieke honden, ze zijn ook werklustig en gehoorzaam van aard. De honden worden ook veel ingezet als gebruikshond waarbij je kunt denken aan de geleidehond, hulphond en jachthond.

Van oorsprong is de Golden Retriever een jachthond. Deze honden zijn gespecialiseerd in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild. De honden hebben een zachte beet en daardoor kunnen zij het wild apporteren zonder het te beschadigen. Het is een sociaal dier, van nature heel vriendelijk en open. Het zijn honden die je goed op kunt voeden, ze zijn namelijk erg intelligent en leergierig.

Golden Retriever werkt graag voor zijn baasje

Deze rashonden werken graag voor hun baasje, apporteren bijvoorbeeld. Maar ook kun je er diverse trainingen mee volgen die zij graag doorlopen met je en waar zij uitstekende scores kunnen halen.

Golden Retriever als deel van het gezin

Het ras is erg geschikt als gezinshond. Naar kinderen toe zijn het erg geduldige en goedmoedige dieren. Het zijn echte mensenvrienden. Ze zijn niet waaks. Ze blaffen niet vaak. Als vreemden op het terrein zijn dan waarschuwen ze hun baasjes meestal wel.

Hoe oud worden Golden Retrievers?

De Golden Retrievers worden gemiddeld 10-15 jaar oud.

Kenmerken van de Golden Retriever

De vacht van de Golden Retriever is lang, dicht en dik. Deze hond heeft een waterafstotende ondervacht. Als je deze vacht met enige regelmaat gaat borstelen is er verder weinig verzorging nodig. De vacht van de hond kan verschillende kleuren hebben, van bijna wit tot donkerbeige, tegen mahoniekleur aan. De Golden Retriever kun je herkennen aan een goed geproportioneerd hoofd, het is mooi belijnd en het is goed geplaatst op de hals. De honden hebben een brede schedel en een krachtige snuit, deze is ook breed en diep. De neus is meestal zwart van kleur en ze hebben matig grote oren. Ze hebben een schaargebit. Dat betekent dat de snijtanden van de bovenkaak als een schaar sluiten over de snijtanden van de onderkaak.

Lichaam van de Golden Retriever

Het lichaam van de Golden Retriever is evenredig gebouwd. Ze hebben diepe en gebogen ribben en een lang schouderblad. Het zijn rashonden met stevige botten. De schofthoogte van de reu is 56-61 cm en de teefjes zijn 51-56 cm groot.

Meer over de Golden Retriever

De Golden Retrievers wegen tussen de 27-31 kg en zijn echte gezinshonden. Ze kunnen bij kinderen en zijn ook geschikt voor het stadsleven. Ze kunnen tegen kou en tegen slecht weer. Ze leren gemakkelijk om te gehoorzamen en ze kunnen goed opschieten met andere honden.

Veel beweging nodig

Het ras heeft veel beweging nodig. Ze hebben namelijk een enorme behoefte om te werken en vaak zijn ze ook erg intelligent. Als je echt wilt werken met je hond dan kan dit een goed ras zijn. Daarnaast is het ook een echte gezinshond, maar dan moet je er wel ook veel mee doen. Ze willen werken voor de baas, hebben een goede neus en echt doorzettingsvermogen. Ze hebben een goed geheugen en het zijn erg zachtaardige honden die graag bewegen. Maar ze zijn in huis goed te houden, als ze voldoende hun energie kwijt kunnen zijn ze binnen erg rustig. Ze hebben bijna altijd een goed humeur en werken en spelen graag buiten. Je kunt er lange wandelingen mee maken. Ze zijn stabiel en aanhankelijk.

Contact met mensen

De Golden Retriever maakt graag contact met mensen. Ze kunnen zichzelf ook goed vermaken, ze lopen niet steeds achter je aan, maar ze hebben wel behoefte aan aandacht, een knuffel op zijn tijd. Ze hechten zich veel aan een gezin en het zijn daarom ook geen geschikte kennelhonden. Stop een Golden Retriever nooit in een hok. Het dier zal er erg verdrietig zijn en een lieve Golden Retriever kan dan zomaar enorm veranderen. Neem een Golden Retriever als je er voldoende tijd voor vrij kunt maken om samen dingen te ondernemen. Dit geldt trouwens voor elke hond.

Opvoeden van de Golden Retriever

Als je de Golden Retriever op gaat voeden is het belangrijk dat je de hond met regelmaat laat wennen aan andere mensen, dieren en geluiden. Ook dit geldt eigenlijk voor iedere hond. Als je de Golden Retriever van pup af aan in huis hebt, dan moet je er voor zorgen dat hij geen vervelende ervaringen op gaat doen. De jonge honden zijn erg onderzoekend en zien geen gevaar. In het begin moet jij ervoor zorgen, dat de omgeving voor de pup veilig is. Deze honden zijn gemakkelijk op te voeden en leren graag. Een cursus is aan te raden zowel voor baas als hond. Je bouwt echt een sterke band op met je Golden Retriever. Deze hond heeft veel aandacht voor de baas en dit kun je alleen maar versterken door veel samen te ondernemen. Wanneer een hond constant tevergeefs aandacht van je vraagt, zal hij dit op den duur nalaten, omdat het niet beloond wordt. Zorg daarom voor contact met je hond, met woorden en met daden.

Hoe verzorg je de Golden Retriever?

De vacht van de Golden Retriever moet verzorgd worden om hem in een goede conditie te houden. Kammen en borstelen is aan te raden. Het is belangrijk om er op te letten dat wanneer er klitten ontstaan in de vacht dat je daar wat extra aandacht aan besteedt. Meestal zijn dat de haren bij de achterbenen, maar ook onder de oksels en achter de oren. Je kunt de haren tussen de voetzooltjes regelmatig knippen, met name in de winter is dat aan te raden. Waarom? Omdat er anders sneeuw in vast gaat zitten en dit is pijnlijk voor de hond als hij gaat lopen. Als er teveel haren aanwezig zijn bij de oren, dan kunnen deze worden verwijderd. Je kunt met je Golden Retriever naar de trimmer, maar dat hoeft niet.

Als je de hond vanaf pup leert dat hij regelmatig betast wordt, tanden, vacht, oren enz. dan gaat de verzorging ervan zonder problemen. Dit is ook erg handig bij de dierenarts. Een hond die zich gemakkelijk laat bekijken en betasten hoeft niet voor elke kleinigheid onder narcose (een roesje).






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: IngeV
Aantal keer gelezen: 5887x
Toegevoegd: 16-03-2015 15:48
Gewijzigd: 15-08-2015 20:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!