Uw hond ruikt uit zijn bek? | 5 tips en oorzaken!

Uw hond ruikt uit zijn bek? | 5 tips en oorzaken!

Uw hond ruikt uit zijn bek? | 5 tips en oorzaken!Slechte adem hond verhelpen Slechte adem bij viervoeters is vaak schuldeloos en niet direct te verbinden serieuze ziekten. Het zijn in de meeste situaties de bacteriën die aanstoot geven in het vervaardigen van stinkende ademdampen bij honden.

Net als bij mensen zijn de bacteriën druk in de weer met het afbreken mondafval. Wanneer mondafval ontleedt wordt, transformeert het onttrokken zwavel in zwavelgas. Het zwavelgas ruikt vies en afstotend.


Oorzaken slechte adem hond
Meestal zul je bij honden de oorzaken van stinkende bekgeur vinden in de keel of tanden. De tong is vaak buitensporig geel of wit. Dit is een bacterielaagje dat stinkende gassen aansticht. Daarnaast zal tandplak of tandsteen ( bestaande uit dezelfde bacteriën als die zich verenigen op de tong ) een bouwsteen kunnen zijn van uw mormel zijn stinkadem. Ook eten honden weleens hun braaksel of eigen kak op. Dit heet ook wel coprofagie. Dit is een vreemde sensatie en komt door verandering in het gedrag. Wanneer uw hond lijdt aan diabetes, komt er meestal een zoetachtige, maar onprettige geur vrij. U kunt het herkennen aan uw hond wanneer buitensporig veel water wordt gedronken. Ook hebben honden weleens last van obstipatie. Hierbij blijft poep langdurig in de darmen steken. De gassen die vrijkomen uit de poep ontsnappen via het darmschot naar het bloed. Uiteindelijk worden de gassen uitgeademd via de longen. U kunt vast een schatting maken hoe dit kan rieken.


 
Met deze tips kun je een stinkende adem bij uw hond verhelpen.
 
-      Er is een nieuw gereedschap op de markt, overgewaaid vanuit Amerika, waarbij de hond uit eigenhandig zijn gebit en tong schoonlikt. We hebben het hier over Oxyfresh for Pets. Oxyfresh for Pets is een mondwater en tandgel dat bestaat uit Actief zuurstof. Actief zuurstof is zeer doeltreffend in het verwijderen van bacteriën. Breng enkele druppels aan in het drinkwater. Uw hond vindt het heerlijk om zijn tong en gebit brandschoon te likken. Verwacht geen muntsmaak, want daar houden van honden niet van.
-      Wortels kunnen helpen de slechte adem uit de bek van uw hond te doen verdwijnen. Naast dat wortelen goed zijn voor de gezondheid, werkt dit middel tevens als tandenborstel. Gedurende het kauwen worden bacteriën als het ware los geschuurd.
-      Ook kruiden beheersen het om stinkende bekken bij honden frisser maken. In het bijzonder koriander heeft een bacterieverwoestende kracht.
-      Als de slechte adem een indicatie is van een ernstigere aandoening kan de arts ervoor kiezen om medicijnen voor te schrijven.
-      Ook wordt een hond soms geopereerd aan zijn gebit. Hoofdzakelijk als er complicaties zijn opgetreden door rotte tanden. Een gebitssanering is onafwendbaar. Hierdoor worden infecties verholpen en zal ondeugdelijke adem zich niet meer vertonen.  lees hier alles over de oorzaken van stinkende adem honden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: aegoodies
Aantal keer gelezen: 9668x
Toegevoegd: 09-06-2014 21:48
Gewijzigd: 11-09-2016 22:52

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!