Welke spullen je echt nodig hebt voor je hond

Welke spullen je echt nodig hebt voor je hond

Welke spullen je echt nodig hebt voor je hondWanneer je een hond is huis hebt dan wil je het voor jouw hond zo prettig en leuke mogelijk maken. Het hebben van de juiste spullen in huis, waardoor die zich op zijn gemak voelt en ook lekker kan spelen is daar een belangrijk onderdeel van. Op deze pagina daarom alle informatie over de spullen die je echt nodig hebt.

Het internet staat helemaal vol met spullen die je kunt halen voor je hond. Hoewel je er zeker van bent dat je jouw hond een vaste plek in huis moet geven, weet je niet zeker of je moet kiezen voor een bench, een hondenkussen of bijvoorbeeld een mand. Wanneer je daar een keuze in hebt gemaakt kom je erachter dat er honderden verschillende benches zijn of kom je heel veel verschillende soorten manden tegenkomt. Welke kies je daar dan uit. Om het zo leuk en makkelijk mogelijk te maken voor je hond, kun je al snel de neiging hebben om alle leuke spullen te kopen die je tegenkomt. Maar dat is in de meeste gevallen niet waar je hond echt gelukkig van wordt. In die zin komt het op hetzelfde neer als bij mensen. Personen die zoveel geld hebben dat ze alles kunnen kopen wat ze willen hebben, worden uiteindelijk minder gelukkig met dezelfde hoeveel spullen als iemand die niet in staat is om alles te kopen. Op deze pagina geven we je meer informatie over spullen die je in huis moet halen voor je hond en welke je allemaal echt nodig hebt. Hieronder geven we ze in het kort, waarna deze dieper worden behandeld.

  • Een eigen en veilige plek voor je hond
  • Wees verstandig met de speeltjes die je koopt
  • Altijd een kauwkluif achter de hand

 

Een veilige plek in huis voor je hond

De meeste mensen weten dat het goed is voor je hond om een eigen veilige plek in huis te hebben, maar vaak wordt er onvoldoende gelet op de verschillende aandachtspunten die hierbij komen kijken.

Waarom een veilige plek is

Vanaf het moment dat je een hond in huis neemt wil je hem of haar een eigen plekje geven. Dit is de plek waar je hond zich terug kan trekken wanneer alles hem te veel wordt, wanneer die bang is of juist rustig moet zijn en plaats moet nemen op de eigen plek. Dit kan bijvoorbeeld goed werken wanneer je hond bang is voor vuurwerk of wanneer die rustig moet zijn, terwijl je visite op bezoek hebt. Een eigen vertrouwde plek is daarom erg belangrijk.

Tips om de juiste locatie in huis te kiezen

Er zijn een paar zaken om op te letten bij het kiezen van de plek. Enerzijds wil je een ruimte kiezen waar jullie zelf ook veel zijn. Zo heeft je hond een eigen plek, maar voelt hij toch dat hij bij jullie in de buurt is. Ben je veel in de woonkamer als in de keuken en mag je hond in beide ruimte komen. Dan is het slim om je hond in beide kamers een eigen plek te geven. Let er verder ook op dat het handig is om een plek naast de deur of het looppad te vermijden. Wanneer hier constant mensen langslopen is dit een onrustige plek voor je hond.
Voor welke soort plek kies je? Een bench, hondenmand of hondenkussen

Dan moet je verder nog nadenken of het soort plek dat je aan je wilt wilt geven. Dit is verschillende per soort hond en wat jij wilt. Is je hond altijd erg onrustig en druk? Dan kan een bench een goede keuze zijn. Als die slechts luistert met op zijn of haar plek te gaan dan is het goed om hem een plek te geven waar die niet zomaar uit kan. Maar heel belangrijk hierbij is wel dat er niets wordt geforceerd. Je hond moet er namelijk wel gewend aan raken en zich er veilig voelen. Anders kan een bench juist het tegenovergestelde effect hebben. Sommige mensen vinden een hondenmand een betere keuze. Wanneer je een hond hebt die rustig op zijn of haar plek kan gaan liggen dan is dit een goede keuze. Let er wel op dat het kan gebeuren dat een hond kan gaan knagen aan de mand en deze dus stuk kan gaan. Een laatste alternatief is een hondenkussen. Deze is makkelijker schoon te maken en uit te wassen. Veel mensen kiezen dan ook voor een hondenkussen. Hier is de dikte van het kussen belangrijk. Over het algemeen kan een hond met een dikke vacht op een dunner kussen liggen. Heeft je hond een dunnere vacht en korte haren? Koop dan een wat dikker kussen, zodat de ondergrond niet te hard aanvoelt voor je hond.

Wees verstandig met de speeltjes die je koopt

De speeltjes die je in huis haalt worden vaak ook te snel gekocht zonder er voldoende over na te denken. We gaan er vaak vanuit dat speeltjes veilig zijn voor onze hond en kopen daarom al snel iets online. Maar er kan veel verkeerd mee zijn. Sommige speeltjes kunnen te klein zijn, waardoor er een kans bestaat dat er iets wordt ingeslikt.
Daarnaast kan het ook zo zijn dat bepaalde speeltjes niet stevig zijn en vervolgens kapot gaan, waardoor kleinere delen van de speeltjes ingeslikt kunnen worden. Naast het gevaar van inslikken kan het zijn dat materialen waar de speeltjes van zijn gemaakt schadelijke stoffen kunnen bevatten. Dit zijn zaken die je altijd wilt voorkomen. Je er zeker van zijn dat alles wat je aan je hond geeft veilig voor hem of haar is. Dus hoe zorg je dan voor de juiste speeltjes? Zorg er ten eerste voor dat je op een betrouwbare site voor honden of een andere betrouwbare site koopt. Zo kun je er vanuit gaan dat de spullen van goede kwaliteit zijn. Zo is het steeds populairder geworden om hele goedkope speeltjes te kopen via bijvoorbeeld Chinese webshops, maar wees hier voorzichtig mee. Het is beter om iets meer te betalen en verzekerd te zijn dat het veilig is voor je hond. Verder probeer je uit te zoeken of het geschikt is voor een hond als die van jou. Er kan informatie staan vermeld in de omschrijving van de producten waar je vaak waardevolle informatie uit kunt halen. Tot slot kun je ervoor kiezen om altijd naar een dierenwinkel te gaan als je zulke spullen wilt kopen voor je hond. Daar tref je namelijk personeel met kennis van zaken aan. Hen kun je aangeven waar je naar op zoek bent en wat voor soort hond je hebt. Zij weten vervolgens precies wat jij nodig hebt.

Een kauwkluif achter de hand hebben

Iets wat nog wel eens wordt vergeten is het hebben van een kauwkluif. Honden houden ontzettend veel van kauwen. Door hem een kauwkluif te geven doe je jouw hond dus een plezier. Maar er zijn nog meer redenen om een kauwkluif voor je hond in huis te hebben. Naast dat je jouw hond namelijk een plezier doet, is het ook goed voor het gebit van een hond. Het voordeel hiervoor kan verschillen, maar over het algemeen is het belangrijk voor een gezond gebit voor je hond. Een ander voordeel is dat het stressverminderend werkt voor honden. Ja, honden kunnen ook last hebben van stress en een kauwkluif is dan een goede uitkomst. Als laatste voordeel heeft een kauwkluif dat je hem bezig kunt houden, zonder dat je hem of haar het gevoel geeft aandacht tekort te komen. Een goede uitkomst dus als je visite hebt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sandra-Voorthuizen
Aantal keer gelezen: 1224x
Toegevoegd: 04-04-2020 13:53
Gewijzigd: 06-04-2020 09:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3257 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!