spelletjes downloaden

Gratis spelletjes downloaden

spelletjes downloadenGratis spelletjes downloaden. Dat klinkt alsof het alleen maar voordelen kan hebben. Je kunt immers gratis en voor niets de hele dag leuke spelletjes spelen. Toch is er wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar gratis spelletjes om te downloaden.

Gratis spelletjes downloaden kan ook nadelen hebben. Je zet tenslotte wel een heel nieuw programma op je pc of laptop en je weet niet altijd of je alleen het spelletje installeert, of ook allerlei spyware en reclame – of erger, een virus – binnenhaalt. Omdat gratis spelletjes downloaden natuurlijk wel leuk moet zijn, vind je hier een aantal handige tips, waarmee je veilig en betrouwbaar spelletjes van het internet kunt halen.

Waarom gratis spelletjes downloaden?

Waarom zou je er überhaupt voor kiezen om spelletjes gratis van het internet te downloaden? Dat is niet zo’n moeilijke vraag. Voor veel mensen is de reden natuurlijk het feit dat je niet hoeft te betalen. Je kunt leuke spelletjes spelen zonder dat je ook maar een cent hoeft te betalen.

Daarnaast is het aanbod aan spelletjes om gratis te downloaden erg groot. Er zijn zeer veel websites waarop gratis spelletjes worden aangeboden, dus er is echt voor ieder wat wils. En als je een spelletje na een half uurtje zat bent, of het blijkt toch niet zo leuk te zijn als gedacht, dan haal je het gewoon weer van je computer af.

Tot slot spelen heel veel mensen graag eerst de gratis versie van een betaald spel. Je kunt dan rustig uitproberen of het spel iets voor jou is en als het bevalt, kun je alsnog de betaalde versie aanschaffen.

De voordelen van gratis spelletjes

Gratis spelletjes downloaden heeft een hoop voordelen. Een van de belangrijkste – we noemden het net al – is het grote aanbod aan spelletjes om te downloaden. Voor elk genre is er een ruim assortiment aan spellen te spelen. Of je nu van actie, avontuur of RPG houdt, je kunt altijd wel een aantal spelletjes vinden die geschikt zijn voor jou.

Een tweede voordeel is de eenvoud waarmee veel gratis spelletjes gedownload kunnen worden. Het downloaden van gratis spelletjes is vaak zeer makkelijk. Met enkele muisklikken heb je het spelletje al op je computer staan. Daarnaast gaat downloaden vaak erg snel. Binnen enkele minuten is het spelletje binnen, dus je kan al heel snel beginnen met spelen. Omdat het installeren van een gratis spelletje ook heel makkelijk is, kunnen ook mensen die minder verstand hebben van computers zelfstandig spelletjes zoeken, downloaden en installeren.

Tot slot is een groot voordeel van spelletjes downloaden het feit dat je dat lekker vanuit je luie stoel kan doen. Als je op een regenachtige zondagmiddag ineens zin hebt om een spelletje te spelen, dan hoef je niet helemaal de deur uit om naar een spelletjeswinkel te gaan om daar een spel te kopen. Je kunt gewoon op internet zoeken naar iets leuks en binnen een paar minuten zit je al lekker te gamen.

Waar moet je allemaal op letten?

Het is moeilijk te geloven, maar gratis spelletjes downloaden kan ook nadelen hebben. Als je via een onbetrouwbare site een spelletje download, kun je zomaar een lading spam of zelfs een virus binnenhalen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Let daarom goed op de volgende zaken bij het downloaden van een gratis spelletje.

Zorg ten eerste dat je een veilige site zoekt om je spelletjes te downloaden. Dit kan je uitzoeken door goed naar de algemene voorwaarden op de website te kijken (als er geen algemene vooraarden zijn, is dit al een teken aan de wand). Lees de voorwaarden goed door en neem de tijd om te bekijken waar je akkoord voor geeft met het downloaden van een spelletje. Zoek ook wat reviews van andere gebruikers op om te zien wat zij over de website te zeggen hebben. Wanneer er iets niet in de haak is, zal je dat in reviews vaak kunnen terugvinden.

Lees bij het installeren van een spelletje goed door wat je precies installeert. In veel gevallen zal er ook toestemming gevraagd worden om zaken als een internet zoekbalk of andere onnodige programma’s te installeren. Als je gedachteloos een aantal keer doorklikt zonder te lezen waar je akkoord voor geeft, zal je een stuk meer op je computer zetten dan alleen je spelletje.

Kijk ook goed wat voor spelletje je precies download. Het kan zijn dat je een proefversie van een betaald spel download wat je maar tot een beperkt level kan spelen. Spelletjes hebben daarnaast ook vaak een tijdslimiet, waarbij je maar een aantal dagen gebruik mag maken van het gratis spelletje. Daarna moet je ervoor gaan betalen, of je moet het spelletje weer deinstalleren. Kijk hier van tevoren goed naar, want het kan erg teleurstellend zijn als je een leuk spelletje gevonden hebt dat je ineens niet meer kan of mag spelen zonder ervoor te betalen.

Lees tot slot goed door hoe je het spelletje moet installeren. Is het spel geschikt voor jouw computer of moet je misschien een andere versie downloaden? Heb je andere software nodig om het spelletje te kunnen spelen en staat die software al op jouw computer? Zoek ook goed uit of je niet hoeft te betalen voor aanvullende software of een andere versie van het spel.

Hoe download je gratis spelletjes?

Als je gratis spelletjes wilt downloaden, moet je zorgen dat je dit op de juiste website doet. Kijk eerst even rond op internet om te zien welke sites er allemaal zijn. Lees zoals gezegd enkele reviews en bekijk de algemene voorwaarden van verschillende websites voor gratis spelletjes.

Zoek ook goed uit hoe het downloaden van een spelletje precies werkt. Moet je bijvoorbeeld eerst een account aanmaken om te kunnen downloaden, of blijkt het toch een betaalde dienst te zijn? Op sommige sites moet je – na het registreren – credits kopen om spelletjes te kunnen downloaden. Je hebt dan tijd verspild aan het aanmaken van een account die je vervolgens niet kunt gebruiken. Op sommige sites kun je zonder een account aan te maken spelletjes gratis downloaden. Neem vooral bij deze sites even de tijd om uit te zoeken hoe het downloaden dan precies in z’n werk gaat. Er zitten wellicht addertjes onder het gras.

Controleer tot slot nog even welke software of welk type computer je nodig hebt om het gratis spelletje te kunnen spelen. Sommige spellen zijn bijvoorbeeld niet compatibel met Apple, waardoor het spel helemaal niet werkt.

Gratis spelletjes downloaden en spelen is leuk en makkelijk. Neem wel even de tijd om op zoek te gaan naar een of twee betrouwbare en veilige websites om gratis spelletjes te downloaden. Dit is even wat werk, maar als je een aantal goede sites hebt gevonden, zal je daar langere tijd plezier van hebben.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 10935x
Toegevoegd: 01-02-2016 22:09
Gewijzigd: 23-02-2016 23:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!