De 10 leukste bordspellen in één overzicht

De 10 leukste bordspellen in één overzicht

De 10 leukste bordspellen in één overzichtSpeel jij regelmatig bordspellen en ben je toe aan een nieuw spel voor wat variatie? Probeer dan eens een van de bordspellen die wij in deze blog noemen. Dit zijn volgens ons namelijk de leukste bordspellen om te spelen.

Wij zijn ervan overtuigd, we hebben hier absoluut geen onderzoek naar gedaan en het is eerder gewoon een aanname, dat als je van bordspellen houdt je een bepaald type mens bent. En dit bedoelen we juist heel erg goed. Want de mensen die van bordspellen houden, zoals wij, die houden vaak ook héél erg van bordspellen en die kunnen je alles vertellen over welke bordspellen er allemaal zijn en welke bordspellen je absoluut wél, maar ook níet moet gaan spelen. Daarom zijn we blij om je te kunnen vertellen dat we in dit handige overzicht je over de 10 leukste bordspellen kunnen updaten. Misschien zit er een bordspel bij dat je niet kent.

Kom alles te weten over de 10 leukste bordspellen

In dit artikel vertellen we je heel graag alles over de 10 leukste bordspellen die er zijn. Op deze manier kun jij dus een keuze maken uit deze top 10 welk bordspel jij het leukst vindt en dan moet het helemaal goed komen, dan zullen jij en je vrienden of jij en je gezin een geweldige avond tegemoet gaan met het spelen van een fantastisch bordspel, afkomstig uit deze top 10. Een van de meest geweldige bordspellen is wat ons betreft Dixit. Het is niet een écht bordspel, in de zin van: je werkt wel met een bord waarop je vooruit moet komen, maar het echte spel draait om verschillende kaartjes waarop je allerlei figuren zult gaan aantreffen.

Het idee is dat jij een kaartje neer moet leggen, als je aan de beurt bent, waarop een plaatje te zien is. Je moet hier een woord bij bedenken. Je legt het kaartje ondersteboven neer, zodat niemand het al kan zien, en noemt het woord wat jouw associatie is met dit kaartje. Alle andere deelnemers moeten nu ook een kaartje neerleggen wat hun associatie is met dit woord. Vervolgens worden alle kaartjes door elkaar geschud en neergelegd op tafel. Nu moeten alle andere deelnemers kiezen welk kaartje, en welk plaatje dus, hoort bij het woord dat jij hebt neergelegd. Als jij het goed hebt gedaan, dan zal niet iedereen uiteindelijk jouw kaart kiezen.

Speel vandaag nog het geweldige spel Dixit

Jij verdient dus punten, en gaat vooruit op het bord, als je anderen hebt weten te misleiden. De deelnemers die niet aan de beurt zijn en het wel goed hebben geraden, krijgen ook punten. Op deze manier kun je dus wel vooruit komen op het bord, ook als je niet aan de beurt bent met jouw kaartje. Dit spel is echt geweldig. Het is vooral geweldig als je het spel speelt met mensen die je goed kent, want dan kun je beter inschatten welk woord zij hebben bedacht bij een plaatje. En zo kun je op jouw beurt weer jouw vrienden of jouw familieleden om de tuin leiden, omdat jij denkt dat zij weer iets denken, maar dan kies je toch voor een ander woord.
 


Nu ken je in ieder geval één geweldig spel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke spellen. We willen je in ieder geval nog 9 andere namen van spellen geven, zodat je zelf uiteindelijk kunt kiezen voor welk spel of welke verschillende spellen jij wilt gaan. We kunnen natuurlijk niet zo uitgebreid ingaan op ieder spel, zoals we ingingen op Dixit, maar Dixit verdiende ook wel extra aandacht, omdat Dixit echt een geweldig spel is. Ben jij al benieuwd naar welke spellen er nog meer in de top 10 van leukste bordspellen zitten? Lees dan heel snel verder en kom er razend snel achter welk spel jij binnenkort kunt gaan spelen.

Deze spellen zijn ook absoluut de moeite waard

Laten we snel verder gaan en laten we je nog meer vertellen over de 9 spellen die ook absoluut de moeite waard zijn. We raden je graag het spel Gloomhaven aan. In dit spel word je eigenlijk samen met je medespelers een avonturier en moet je allerlei opdrachten zien te doorstaan. Het is een te ingewikkeld spel om nu heel snel aan je uit te leggen, en sommige mensen zullen het misschien te ingewikkeld vinden, maar wij waren toch erg verrast door dit spel, zeker vanwege het avontuurlijke karakter van het bordspel, dat, laten we eerlijk zijn, niet ieder bordspel heeft. Dus wil je avontuur? Haal dan vandaag nog dit spel Gloomhaven in huis.

Wil je een bordspel waarin een beetje competitie schuilt? Dan moet je absoluut voor Risk gaan. Dit is een van de meest geweldige bordspellen wat ons betreft. Het doel is simpel: je moet zoveel mogelijk land zien te veroveren. Maar niet precies zoveel. Je krijgt in het begin een kaartje met daarop jouw opdracht. Daarop staat bijvoorbeeld dat je Zuid-Amerika en Europa moet zien te veroveren. Als overal jouw soldaten staan op de landen van Zuid-Amerika en Europa, dan heb je gewonnen. Maar de andere spelers hebben natuurlijk ook een doel en kunnen jou zo gaan dwarsbomen. Het is echt een geweldig spel dat lang kan duren.

Wil je nog meer tips qua geweldige bordspellen?

Denk je dat we je al alle tips qua bordspellen hebben gegeven? Dan heb je het niet bij het rechte eind. We willen je namelijk nog veel meer tips geven als het aankomt op geweldige bordspellen. Om precies te zijn hebben we je nu drie tips gegeven qua bordspellen en kunnen we je dus zeker nog zeven geweldige tips geven. Misschien een voor de hand liggende tip, maar de vierde tip die we je willen geven qua bordspellen is het geweldige Monopoly. Er zijn tegenwoordig veel uitbreidingen van dit bordspel op de markt, en daarom behoort Monopoly absoluut tot de top 10 bordspellen op deze website. Het is een spel dat gewoon nooit verveelt.

Dit kan uiteraard ook te maken hebben met de tijd die je eraan kwijt bent, want het is geen spel dat je binnen een halfuurtje hebt uitgespeeld. Verder geven we je graag nog zes namen van bordspellen die wat ons betreft absoluut de moeite waard zijn, dit zijn namelijk De Legenden van Andor, Patchwork, Exploding Kittens, Escape Room The Game, Azul en Ticket to Ride Europe. Ga vooral zelf op onderzoek uit wat betreft deze zes bordspellen en probeer alle tien bordspellen die we in dit artikel hebben genoemd eens uit en dan zal er ongetwijfeld een bordspel bij zitten dat binnen de kortste keren je lievelingsspel zal worden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BrianA
Aantal keer gelezen: 883x
Toegevoegd: 23-08-2022 13:05
Gewijzigd: 26-08-2022 14:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!