pokemon

Pokemon Go tips gevorderden

pokemonPokemon Go is een erg gewild spel en veel mensen hebben er al kennis meegemaakt. Het is als gevorderde speler leuk om tips te gebruiken voor Pokemon Go. Lees ze in dit artikel en pas ze toe tijdens het spelen.

Pokemon Go spelen

Steeds meer mensen zie je buiten Pokemon Go spelen. Het is dan raadzaam om daarbij slim gebruik te maken van je Candy. Wanneer je namelijk een Pokemon hebt gevangen, krijg je drie Candy per type Pokeman die je hebt gevangen. Het zijn eigenlijk snoepjes waarmee je je Pokemon sterker kunt maken, met als einddoel evolueren. Als je je Pokemon sterker wil maken, dan betaal je daarvoor een candy en stardust. Het zou zomaar kunnen zijn dat je een dubbele Pokemon hebt, dan is het van belang dat je een zwakkere Pokemon naar de professor (Willow) gaat sturen. Je selecteert dan eerst je Pokemon en dan klik je op transfer. Je krijgt vervolgens een candy daarvoor terug.

Gyms helpen

Als je in level vijf bent aangekomen dan kun je bij de gyms beginnen. De gyms worden vaak vastgehouden door een van de drie teams. Het kan zijn dat het een gym is van je eigen team. Ook dan kun je daar wat mee doen. Je kunt hier namelijk een eigen Pokemon plaatsen en dan kun je de gym beter beschermen tegen aanvallen van andere teams. Je mag ook vechten tegen de Pokemon van je eigen team (dit zou je kunnen zien als een trainingsoefening). Het voordeel als je een gym in je bezit hebt is, dat je gratis spullen kunt ontvangen. Als jij een gym voor minimaal 24 uur in bezit hebt, dan kun je naar de shop gaan en dan kun je op het schildje klikken (bovenaan) en dan zie je allemaal cadeautjes. Het is wel een hele uitdaging om een gym minimaal 24 uur in je bezit te houden.

 • Het is belangrijk dat je slim gaat vechten in de gym. Als je naar een gym gaat en je komt andere teams tegen, dan kun jij de keuze maken om te vechten.
 • Kom er eerst achter welke Pokemon de gym momenteel beschermen (dit kun je doen door in de gym te swipen naar de linkerkant). Kun jij deze Pokemon aan denk je? Dan kun je een gevecht voorbereiden.
 • De aanval begint door op je scherm te klikken en ontwijken kun je doen door te swipen.
 • Als je onderin je scherm een blauw balkje ziet dat is gevuld, dan is het tijd voor een speciale aanval! Houd het scherm dan ingedrukt en dan kun je zien wat er gaat gebeuren.

Pokemon Go tips

Nog een aantal Pokemon Go tips voor jou:

 • Je kunt zelf op Pokemon jacht gaan. Als je naar je scherm kijkt, rechts onderin, dan zie je welke Pokemon er dichtbij aanwezig zijn.
 • Vergeet tijdens het spelen van Pokemon je eieren niet. Het is belangrijk dat je tijdens het spelen van de game eieren gaat verzamelen en deze ga je dan uitbroeden. Jij kunt de eieren in de incubator stoppen en dan gaan wandelen.
 • Het wisselen van locatie is een zeer belangrijke Pokemon Go tip! Je vindt de Pokemon namelijk op diverse plaatsen dus overal waar je naartoe gaat kun je Pokemon vinden. Houd je iPhone in de gaten en wie weet vind je er wel een als je met de bus weg gaat of naar de stad gaat.
 • Misschien ben je al enige tijd bezig met Pokemon en heb je er al heel wat gevangen. We geven je als tip om Pokemon te blijven vangen. Je krijgt hierdoor namelijk weer extra candy en stardust.
 • Het kan zijn dat je Pokemon voorraad vol zit met één soort. Dan kun je deze transporteren naar de professor. Hij zal de Pokemon dan voor je bewaren en jij krijgt extra candy die je weer kunt gebruiken. Ben je er wel van bewust dat jij je Pokemon niet terug kunt halen. Gebruik het daarom alleen wanneer je meerdere exemplaren van een bepaalde Pokemon hebt.
 • Als je een bepaalde Pokemon zoekt, dan kun je bekijken op welke locatie je deze Pokemon het meeste tegen kunt komen. Je kunt ook in de regio van de locatie zoeken, want ze kunnen zich ook verplaatsen.
 • Het is belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen de Incense en de Lure module. Bij de Incense module wordt ervoor gezorgd dat er ongeveer een half uur lang Pokemon op je afkomen. Je komt er hierdoor meer tegen dan je normaal gewend bent tijdens het spel. De Lure module trekt ook Pokemon aan, alleen worden ze dan aangetrokken naar een vaste PokeStop.
 • Razz Berry daar heb je misschien anderen wel eens over gehoord, die ook Pokemon Go spelen. Je komt het pas later in het spel tegen en het is gemakkelijk om sterkere Pokemon te vangen. Het zou kunnen dat je een Pokemon tegen komt met een rode cirkel. Je kunt dan het besje aan de Pokemon geven en hem bij de volgende worp vangen.
 • Achter de aanvallen kun je getallen zien staan. De Pokemon heeft standaard twee aanvallen. Het getal geeft aan hoe sterk je Pokemon is. De CP waarde is van belang, maar ook de kracht van de aanvallen van je Pokemon is van belang om in de gaten te houden. Je kunt het beste een Pokemon trainen met een goede CP waarde en dat gecombineerd met de juiste aanvallen.
 • Je hebt een gokje gewaagd in de gym, maar je Pokemon kan hierdoor schade op hebben gelopen en het kan ook zijn dat ze flauw zijn gevallen. Je hebt dan twee soorten voorwerpen die van pas kunnen komen. De eerste zijn de Potions, deze herstellen de HP balk van jouw Pokemon met in totaal twintig punten. Je hebt bijvoorbeeld ook de Super Potion en deze kan met vijftig punten herstellen. Het kan ook zijn dat je Pokemon erg veel schade op heeft gelopen tijdens een gevecht in de gym. Het is dan raadzaam om de Revives te gebruiken. Je kunt hierdoor je Pokemon weer tot leven wekken en daarmee ook de HP balk weer een beetje herstellen. Het zijn belangrijke stappen die je even moet doorlopen, voordat je weer gaat vechten in de gym. Als je dat niet doet of vergeet, dan maak je geen kans om te winnen bij een nieuw gevecht in de gym.
 • Met de Pokemon Eevee heb je wat bijzonders te pakken. Dit is namelijk de enige Pokemon die kan evolueren in drie Pokemon. Als jouw Eevee gaat evolueren, wordt er uit drie varianten gekozen. Je kunt dan zelf bepalen of hij gaat evolueren in Flareon, Vaporeon of Jolteon.
 • Onthoud goed dat een Pokestop inactief gaat worden als je alle voorwerpen er uit hebt gehaald. De locatie is vaak na een bepaalde tijd weer bruikbaar (vaak na een kwartier). Als er veel stops in de buurt zijn dan is het raadzaam om regelmatig naar deze buurt terug te keren, zodat je hier continu weer van kunt profiteren.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3669x
Toegevoegd: 22-08-2016 20:12
Gewijzigd: 23-08-2016 22:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!