Gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen aan tafel

GezelschapsspellenGezellig met zijn allen een spelletje aan tafel spelen. Er zijn veel leuke en spannende gezelschapsspelletjes die je aan tafel kunt spelen, lees er hier meer over.

Vroeger was alles beter!

Vroeger was alles beter! Natuurlijk is dat niet waar. Er zijn zaken die vroeger beter waren dan ze nu zijn, maar er zijn tegenwoordig ook erg veel zaken die nu veel beter geregeld zijn, eerlijker zijn, gezelliger zijn, gezonder zijn dan vroeger. Mensen hoeven minder zwaar lichamelijke arbeid te verrichten bijvoorbeeld, machines hebben dit zware werk overgenomen. Daardoor hebben mensen na hun werkdag nog energie over om voor zichzelf of samen met het gezin activiteiten te ondernemen.

 • Denk aan een sport, familiebezoek, een film kijken, een boek lezen, online shoppen. Maar ook voor gezelschapsspellen spelen aan tafel is ruimte en tijd, doordeweeks of in het weekend.
 • Gezelschapsspellen aan tafel waaraan het hele gezin kan deelnemen is een gezellige activiteit, waarbij het gezin of vrienden centraal staan. Je maakt tijd voor elkaar om samen gezelschapsspellen aan tafel te spelen. Er wordt weer gelachen en gegierd om de spontane, grappige of domme acties van de deelnemers.
 • Uren gaan voorbij, de avond vliegt voorbij tijdens het spelen van de gezelschapsspellen aan tafel. Even pauze om wat drinken te halen, een bakje chips of nootjes en je hebt een reuze gezellige avond met de deelnemers aan de gezelschapsspellen aan tafel. Je bent samen bezig met een spel, je praat met elkaar, je overlegt of probeert de ander de loef af te steken, wat je ook doet tijdens het spel, je doet het samen met anderen.
 • Wat een groot verschil met het computerspel waarbij jij je afzondert van anderen en alleen speelt. Het spelen op of met de computer is niet meer weg te denken en dat hoeft ook niet, maar probeer een goede balans te vinden in het samen iets doen en alleen spelen. Je kunt behoefte hebben aan beide, dus plan die spelletjes avond. Een kaartavond met de buren, mens erger je niet met je kinderen, de kolonisten van Catan met je vrienden.
 • Er zijn fantastische bordspellen die je samen kunt spelen en waarbij je uren plezier en/of spanning ervaart. Telkens komen er nieuwe gezelschapsspellen op de markt, ze zijn nog steeds niet weggedrongen door de computer en dat is heel positief, dat wil wat zeggen over de populariteit van gezelschapsspellen aan tafel. 

Gezelschapsspellen, een traditie

Gezelschapsspellen aan tafel zijn in diverse families traditie. Er worden bijvoorbeeld op een verjaardag gezelschapsspellen aan tafel gespeeld. De jarige kiest het spel en dat zal dus passen bij de leeftijd van het feestvarken. Gezelschapsspellen zijn er voor alle leeftijden. Op het spel staat aangegeven voor welke leeftijd een spel geschikt is. Vooral als het om kinderen gaat is deze leeftijd een goede graadmeter. Een kind moet een spel goed kunnen begrijpen om frustratie te voorkomen. Wil een jong kind met een te moeilijk gezelschapsspel meedoen dan kan hij of zij samen met een volwassene spelen.Zeg niet te snel 'jij mag niet meedoen, het spel is te moeilijk', maar zoek een meer sympathieke weg. Kies een eenvoudiger spel of speel met het kind samen. Door vaak het spel mee te spelen leert een kind de spelregels goed kennen, vertel wat je doet tijdens het spel en waarom. Is de zondagmiddag gereserveerd om naar oma en opa te gaan, dan kunnen ook daar  gezelschapsspellen gespeeld worden bijvoorbeeld met neven en nichtjes. Maak er een mooie traditie van en zet wat gezelschapsspellen bij oma en opa in huis, zodat het bijzonder blijft. De kinderen vermaken zich prima en de volwassenen kunnen rustig met elkaar praten. Ook op surpriseavond en oudejaarsavond worden er vaak gezelschapsspellen gespeeld. De tv  en de computer uit en een bordspel op tafel, met een hapje en een drankje heb je een fijne avond.

Gezelschapsspellen aan tafel, het aanbod is groot en divers

Hoeveel verschillende gezelschapsspellen zouden er zijn? Het aanbod is groot en heel gevarieerd.

 • Kijk online welke gezelschapsspellen je kunt bestellen. Kijk met enige regelmaat als jij graag een spelletje speelt, want er komen steeds nieuwe spellen op de markt.
 • Let op de leeftijd, kijk naar het aantal personen dat aan het spel mee kan doen en kijk naar de uitvoering van het gezelschapsspel.
 • Uiteraard is de prijs van het spel ook belangrijk. Wat kun je besteden?
 • Een gezelschapsspel in een luxe uitvoering is duurder dan een standaard uitvoering, maar het verhaal, het idee van het spel is precies hetzelfde. Heb je een vriendengroep of veel familie die graag gezelschapsspellen aan tafel spelen dan kun je per gezin andere spellen aanschaffen, zodat je met veel verschillende spellen kennis kunt maken.
 • Je kunt elke verjaardag een nieuw spel vragen of kopen van cadeaubonnen die hebt gekregen. Van sommige gezelschapsspellen zijn er uitbreidingen te koop, ook die zijn leuk om aan te schaffen. Gezelschapsspellen zijn er in diverse prijsklassen.
 • Er zijn gezelschapsspellen die erg leuk zijn en betaalbaar om cadeau te doen. Voorbeelden van populaire gezelschapsspellen aan tafel zijn: monopoly, kolonisten van Catan plus de uitbreidingen, mens erger je niet, diverse kaartspellen, Qwirkle, het hoogste woord, jakki bak kippenkak, ligretto, Qwixx, de stapelgekke kamelenrace plus uitbreiding, regenwormen, waar ben je?, kakkerlakkensalade, wie is het?, domino, taki, schaken, dammen, het betoverde doolhof, levensweg, rummikub, cluedo, rolit, party & co.
 • Sommige gezelschapsspellen duren uren en andere veel korter. Juist deze variatie is prettig. Voor monopoly zul je behoorlijk wat tijd moeten nemen en een plek aan tafel moeten kiezen die lange tijd voor het spel gereserveerd kan worden. Let eens op als jij de gezelschapsspellen op een zichtbare plaats opbergt dat ze vaker gespeeld zullen worden.
 • Ook jouw gasten zullen op een gegeven moment geïnteresseerd raken in de spellen die je hebt en wellicht krijg je er fans bij om gezelschapsspellen te spelen. Bezoek de websites die gezelschapsspellen verkopen met enige regelmaat, zodat de aanbiedingen niet aan je neus voorbij gaan. De leukste spellen worden met een aantrekkelijke korting aangeboden en dat kan je vele euro's besparen. Soms krijg je er een uitbreiding van het spel bij cadeau of de verzendkosten komen niet voor jouw rekening of er is een andere leuke actie.

Maak er gebruik van om je totale pakket aan gezelschapsspellen goedkoop uit te breiden. Zie je een afgeprijsd spel, dan kun je dat ook bestellen en even wegleggen totdat jij een cadeau nodig hebt voor een speciale gelegenheid. Gezelschapsspellen aan tafel, er zit zoveel meer in!      


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnedeLaat
Aantal keer gelezen: 3436x
Toegevoegd: 29-01-2017 11:31
Gewijzigd: 16-05-2017 14:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!