Hairextensions laten zetten

Hairextensions laten zetten

Hairextensions laten zettenWil je een ander kapsel, bijvoorbeeld door hairextensions te laten zetten? Voordat je dat laat doen is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is en hoe deze hairextensions gezet worden.

Wat zijn hairextensions?

Bij hairextensions gaat het over plukken echt of nep haar, die je tussen je eigen haren kunt laten zetten. Hierdoor lijken je haren langer en/of voller. Je kunt als je hairextensions laat zetten eigenlijk alle kanten op. Er zijn ook verschillende kleuren mogelijk en daardoor kun je binnen korte tijd je ideale kapsel (laten) realiseren.

Soorten hairextensions

Er zijn verschillende soorten en maten hairextensions. Je hebt lange en korte hairextensions, maar ook zwarte, blonde, gekrulde of steile hairextensions. Als je voor echt haar kiest dan komt dat vaak uit het buitenland en dat is vaak ook duurder dan synthetisch haar. Echt haar is wel mooier, want het is natuurlijk. Het voordeel is ook dat het langer goed blijft en je kunt er vaak meer mee doen, ook stijlen en föhnen.

Hairextensions zetten

Er zijn een aantal manieren om hairextensions te laten zetten. Je kunt zelf hairextensions zetten met bijvoorbeeld clip-in, tape of met clip-tape. Maar dit kun je niet dagelijks dragen. Mocht je dat wel doen dan is dat schadelijk voor het haar, omdat het gewicht teveel aan de clips trekt. Je zou eventueel wel wax-extensions kunnen laten zetten die blijven vier maanden zitten.

 • Clip-ins: Dit zijn haarmatjes die in diverse lengten en breedten verkrijgbaar zijn. Deze kunnen in je haar worden gezet met clipjes. Binnen een paar minuten heb je ze in je haar, een gemakkelijke methode. De clips-ins kun je vaak als totaalpakket kopen voor een bedrag rond de zeventig euro.
 • Flip-ins: Een goed alternatief voor clip-ins. Je kunt ze gemakkelijk in en uit doen. Het is een brede mat die vast zit gemaakt aan een heel dun draadje. Je kunt deze over je eigen haar heen plaatsen en dan plaats je het draadje langs de voorkant van je hoofd en dan haal je je eigen haar er bovenuit. De flip-ins kosten rond de tweehonderd euro.
 • Weaves: Dit zijn hairextensions in de vorm van matten en deze worden aan je eigen haar genaaid. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van garen en cornrows (dunne vlechtjes die op je hoofdhuid worden gemaakt met je eigen haar en met dik garen). Dan worden aan de vlechtjes de matten vastgenaaid en dan heb je een weave. Deze kosten rond de 100 euro en blijven 2-3 maanden zitten.
 • Lijm-wax: Deze worden door middel van lijm of wax vastgeplakt aan je eigen haar. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een ringetje en daar wordt een dun plukje haar doorheen geplaatst. Het ringetje wordt dan met een warme tang gesmolten en zo blijft het plukje aan je eigen haar vastzitten. Kosten bedragen rond de 100 euro en deze blijven ongeveer vier maanden zitten.

Hairextensions laten zetten, de werkwijze

De hairextensions worden met een bonding aan je haren bevestigd (dit kan wax zijn, keratine of een kunststof lijmsoort). Het kan ook met microringen, vlechtjes, plakstrips of clips. Deze hairextensions mogen maximaal vier maanden blijven zitten en dan worden ze weer professioneel verwijderd. De kapper of kapster van de kapsalon zal eerst met je in gesprek gaan over wat je precies wilt:

 • Een “intakegesprek” wat je wensen zijn voor de hairextensions.
 • Advies over de mogelijkheden en het zien van voorbeelden wat er met de hairextensions kan.
 • Je kunt er over nadenken of meteen je keuze maken en de hairextensions laten zetten.

Hairextensions met dun haar

Mensen met dun haar kunnen ook hairextensions laten zetten.

Leuke weetjes over hairextensions laten zetten

 • In Europa worden er tussen de 125 en de 150 hairextensions geplaatst bij een volledige haarverlenging.
 • Bij een volumebehandeling worden er tussen de 50 en de 100 hairextensions gebruikt.
 • Als mensen een volle bos haar hebben dan kunnen er 200-250 hairextensions nodig zijn.
 • Hairextensions laten zetten is echt maatwerk.
 • Het plaatsen van 150 hairextensions duurt ongeveer tussen de 1.5 en 5 uur. Het ligt aan de snelheid (routine) van de kapster.

Hairextensions verliezen

Je kunt ook hairextensions verliezen als deze zijn geplaatst. Normaal mag je maximaal 5% verliezen van de hairextensions die zijn vastgezet (gedurende vier maanden).

Hairextensions dragen

Sommige mensen vragen zich af of je eigen haren het gewicht van de hairextensions kunnen dragen. Maak je daarover geen zorgen, want dit kunnen ze gemakkelijk. Het is aan te raden de hairextensions niet langer dan vier maanden te laten zitten. Dat is namelijk de periode waarbij de hairextensions echt uit zijn gegroeid en vanaf dat moment is het gewicht wel een te zware belasting voor je eigen haar.

Hairextensions wat wil je?

Als je hairextensions wilt laten zetten dan is het goed om jezelf alvast wat vragen te stellen, zodat je duidelijk weet wat je wilt:

 • Wil je je haren verlengen of wil je meer volume of bijvoorbeeld kleureffect aanbrengen?
 • Welk type haarverlening vind je mooi en wat past en kan er bij jouw kapsel/haar?
 • Kies je voor de hairextensions of voor een andere methode?
 • Hoeveel hairextensions zouden er nodig zijn?
 • Hoelang duurt het zetten van de hairextensions?
 • Wat zijn de kosten van de hairextensions naar aanleiding van je wensen?

Het is prettig om vooraf te weten waar je aan toe bent, zeker ook financieel gezien. Ken je wensen en je budget en laat je adviseren en informeren als je twijfelt over hairextensions door de kapper of kapster.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 7095x
Toegevoegd: 27-07-2015 15:56
Gewijzigd: 22-08-2015 13:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!