Het jawoord in het hoge noorden

Het jawoord in het hoge noorden

Het jawoord in het hoge noordenEn dat is in het Gronings ook gewoon ‘ja’, kunnen we je vertellen. Om volgens lokale tradities in de echt verbonden te worden, hoef je dus geen taalcursus te volgen.

Maar we lopen op de zaken vooruit; we willen jullie allereerst van harte feliciteren met het vooruitzicht op een gelukkig huwelijk! Nou durven we wel zo brutaal te zijn door aan te nemen dat jullie dit heuglijke feit onder de collectieve aandacht te brengen door middel van een grandioos feest!

Of waren jullie juist van plan om het ingetogen te houden? Dat kan natuurlijk ook. En dat is uiteraard helemaal aan jullie. Want waar de een het uitwisselen van geloften met een grote groep mensen wil vieren, heeft de ander meer behoefte aan intimiteit. En misschien zijn jullie er nog niet helemaal uit. Denk dan rustig na, want dit is geen beslissing die je licht opvat. Je huwelijksdag wordt niet voor niets de mooiste van je leven genoemd. Dan wil je wel van ieder detail zeker zijn, waaronder natuurlijk de gastenlijst. En laten we het belang van de locatie ook niet bagatelliseren!

Een grandioze start van een gedeeld leven moet immers zowel de juiste sfeer als de perfecte aankleding hebben. In dat geval is het een uitstekend idee om contact op te nemen met ervaren evenementenorganisators. Er bestaan diverse bureaus die ook meteen een magnifieke plek kunnen overleggen waar jullie feets zich gaat voltrekken. En ja, uiteraard heb je daar zelf volledige invloed op. Niets wordt aan het toeval overgelaten wanneer het aankomt op de dag waar jullie al ellenlang naar uit hebben gekeken!

Welke mogelijkheden zijn er dan allemaal qua locaties in het hoge noorden? We gaan een aantal van de populairste panden van Groningen met je bij langs:

Martiniplaza

Er gaat een gerucht - waarschijnlijk nergens op gebaseerd - met de bewering dat de naam van deze locatie met een M begint omdat ie zo multifunctioneel is. Je hebt er namelijk alles! Het zal je dan ook niet verbazen dat hier met enige regelmaat talloze evenementen plaatsvinden, van beurzen tot musicals. En met de verschillende ruimtes in het complex die dienst doen als vergaderzalen en restaurants, kun je hier letterlijk en figuurlijk je ei kwijt voor… wat voor bijeenkomst dan ook!

Je hebt dan ook niet het gehele oppervlak van dit gebouw nodig om een huwelijksfeest te organiseren. Maar het feit dat je slechts één of juist meerdere ruimtes helemaal naar wens kunt inrichten maakt Martiniplaza één van de populairste trouwlocaties in Groningen. Daar willen we graag nog bij vermelden dat het gebouw heel gemakkelijk te bereiken is, of je nu met openbaar of eigen vervoer komt. Zeker daar het aan de A7 ligt en een wandeltocht van slechts 15 minuten van het centraal station verwijderd is. Hoe groots of kleinschalig jouw bruiloft ook wordt in Martiniplaza; het wordt een dag om nooit meer te vergeten. Dat is wel zeker!
De Oosterpoort

Aan cultuur en de daarbij horende podia is er geen enkel gebrek in Groningen. De Grootsten der Aarde hebben bijvoorbeeld opgetreden in de Oosterpoort! Dit pand is daarom zowel binnen als buiten de provincie een begrip geworden. Muziek concerten, toneelvoorstellingen, dansuitvoeringen, allemaal passeren ze hier de revue. En straks wellicht jouw bruiloft ook! Maar dan bestaat jullie publiek natuurlijk wel alleen maar uit mensen die jullie kennen. En hebben uitgenodigd. Anders zouden er rare en ongemakkelijke situaties ontstaan…

Naast de verschillende zalen voor optredens staat deze plek ook bekend om de verschillende bars en een restaurant dat in zeer hoog aanzien staat. Gebrek aan dranken en voedsel is er tijdens jullie trouwfeest dan ook absoluut niet bij! Hadden we al gezegd dat de akoestiek van de foyer ook heel erg aangenaam is? De fantastische sfeer op jullie grote dag wordt daarom alleen maar gezelliger! En dit gebouw is bovendien op steenworp afstand van het centraal station, zodat jullie bezoekers gemakkelijk hun weg naar huis terugvinden na afloop.

Grand Théatre

Zodra je het hebt over een locatie die een vastgeworteld onderdeel van de binnenstad is, lijkt de kans aanzienlijk dat het Grand Théatre het onderwerp van gesprek werd! Deze is gesitueerd aan de Grote Markt en werd oorspronkelijk gebouwd als bioscoop in 1939. Tegenwoordig doet het pand dienst als vlakke vloertheater en is hiermee de mooiste van Nederland. Dan hebben we het niet alleen over de karakteristieke gevel maar ook over de schitterende zalen die je binnen treft. Het is alsof je een tijdreis maakt door enkel maar naar het gebouw te kijken of de deuren binnen te stappen!

De ruime benedenzaal biedt plaats aan 225 stoelen. En een groots opgezet diner met 120 gasten behoort eveneens tot de vele mogelijkheden van deze veelzijdige locatie. Daar komt nog bij dat de studio van het Grand Théatre vele break-out ruimtes kent, zodat je zelf een volledige zeggenschap hebt over de indeling.

Wat hebben feestjes gemeen met lezingen en presentaties, vraag je je af? Nou, die kunnen allemaal plaatsvinden - niet tegelijk, natuurlijk! - in de bovenzaal, waar plek is voor 100 genodigden. De stoelen kunnen hier qua opstelling niet gewijzigd worden maar bieden wel een magnifiek uitzicht op het podium.

En wat uitzicht betreft, mag je de bovenfoyer niet missen! Hier wordt je een magistrale blik gegund op het stadsleven van Groningen. En ook op het gebied van techniek en catering is hier heel veel mogelijk. Kortom, het Grand Théatre verdient een hoge plek in jouw lijstje met mogelijke locaties!

Zeilschip Mars

Symbolischer kan bijna niet. Wie werkelijk  in een huwelijksbootje wil stappen in de haven van Groningen of Harlingen, kiest voor het monumentale zeilschip Mars! Hier kan deze stil blijven liggen terwijl jullie je huwelijk bekonkelen. Maar ermee varen is eveneens een optie! Sterker nog, onder begeleiding van ervaren zeilers mag je met je gezelschap meehelpen met het aansturen van de boot. Mensen met én zonder zeebenen zijn hierbij van harte welkom. Varen en feesten op het water is een prachtige manier om jullie gezamenlijke toekomst tegemoet te gaan. En dat natuurlijk terwijl jullie omringd worden door vrienden, familieleden en andere geliefden!

Goed om te weten; er zijn aan boord meerdere hutten aanwezig. 13 in totaal, waarin 34 personen de nacht kunnen doorbrengen. Is dit echt iets voor jullie? Dan wensen we jullie een behouden vaart toe; ook ná de festiviteiten!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1843x
Toegevoegd: 10-12-2019 12:46
Gewijzigd: 11-12-2019 09:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!