Hoe krijg ik mijn ex terug?

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Hoe krijg ik mijn ex terug?Heb je een fijne relatie achter de rug en wil je eigenlijk je ex weer terug? Dan is dat in sommige gevallen mogelijk! Begrijp dat het niet makkelijk zal zijn en geef jezelf zeker geen valse hoop.

Wanneer je deze pagina leest snap je dat het gaat om loslaten en dat het alleen vanuit dit gevoel lukt om een nieuwe relatie met je ex of iemand anders te starten.

Laat het contact met je ex los

Wanneer een relatie gestopt is besef je waarschijnlijk pas wat je verloren bent. Het is in het begin belangrijk om zoveel mogelijk los te laten. Op deze manier kun je verwerken wat je verloren bent en wordt het tijd om aan een nieuw begin te denken. Stop met het controleren van Facebook, stop met het versturen van berichten naar je ex en stop continu te denken aan je ex dat uiteindelijk tot niets leidt.

Denk na het beëindigen van je relatie eens aan de dingen die je zonder je ex kunt doen. Wil je een verre reis maken? Een nieuwe sport beoefenen? Een tijdje in het buitenland wonen? Of iets anders ondernemen? Stel jezelf bloot aan dergelijke gedachtes en je merkt dat er steeds meer vrijheid in je hoofd ontstaat.

Tijdens het maken van nieuwe plannen lijk je jouw ex te vergeten. Juist op dat moment heb je jouw ex niet meer nodig en ontstaat er een kans dat hij of zij weer interesse voor je ontwikkelt. Op dit moment heb je genoeg andere zaken aan je hoofd en kun je objectief kiezen of je nog interesse hebt in je ex of dat het over is.

Elkaar opnieuw ontmoeten

Denk je na een periode van bezinning dat er een nieuwe relatie mogelijk is? Op dat moment is het tijd om tot een nieuwe ontmoeting te komen. Deze ontmoeting vindt alleen plaats wanneer je elkaar een tijdje niet gezien hebt en op dat moment merk je dat deze ontmoeting het meest krachtig zal zijn. Maak de ontmoeting niet te belangrijk en stuur zeker niet aan op een moeilijk gesprek of seks. Bedenk een simpele reden om je ex weer te zien en dan wordt het maken van een afspraakje heel eenvoudig.

Vraag aan je ex of hij/zij zin heeft om nog een keer iets samen te doen. Geef aan dat je dit als vrienden wilt doen en dat je begrijpt dat de relatie gestopt is. Wanneer je het op deze manier aanpakt maak je een afspraakje veel minder belangrijk en is de kans groot dat je ex akkoord gaat. Speel op iets in wat jullie allebei leuk vinden en waar jullie tijdens de relatie al over gesproken hebben.

Je ex opnieuw versieren

Weet je nog hoe je jouw ex versiert hebt toen jullie een relatie kregen? Het is een uitdaging om op dit moment precies hetzelfde te doen. Gebruik ongeveer dezelfde technieken en stop het in een nieuw jasje. Ging het bij jullie vooral om seks? Was het een gemeenschappelijke interesse? Of waren het jullie fijne gesprekken? Wanneer je jouw ex opnieuw wilt versieren is het belangrijk om opnieuw te zoeken naar deze gemeenschappelijke kenmerken.Het is belangrijk om terug in de tijd te duiken en op deze manier weer te bedenken hoe het ooit geweest is. Je weet op deze manier precies op welke manier je jezelf moet gedragen en wat hem of haar warm maakt om weer tot een relatie te komen. Speel het liefst in op de emoties die je ex prikkelen en spreek zeker in het begin nog niet over een nieuwe relatie. Wanneer je merkt dat je ex interesse heeft blijf je het nog steeds rustig aan doen. Uiteindelijk kun je aangeven dat je het nog eens wilt proberen. Vanaf dat moment wordt het pas echt spannend en kun je met je ex bouwen aan een nieuwe relatie.

Samenvatting: je ex terug krijgen

Volg de onderstaande stappen om je ex terug te krijgen. Wanneer je de samenvatting goed in je opneemt heb je in principe genoeg informatie om je ex terug te krijgen:

  • Laat je ex los 

Loslaten op alle mogelijke manier is een belangrijke stap in de goede richting. Het is belangrijk om je tijdens deze eerste stap los te weken van het gevoel dat je ooit voor je ex had.

  • Werk aan je eigen plezier 

Zoek nieuwe manieren om je tijd in te vullen en probeer op deze manier het geluk weer te vinden. Door aan jezelf te werken wordt het een stuk eenvoudiger om je ex los laten. Op een gegeven moment denk je niet eens meer aan je ex en juist dan gaat het de juiste kant op.

  • Eerste afspraakje

Heb je het idee dat je weer een eigen leven hebt opgebouwd? En heb je jouw ex eigenlijk niet meer nodig? Dan kun je proberen om nog eens een afspraakje te maken. Het eerste afspraakje is de ideale manier om te zien of jullie over de relatie zijn en er eventueel ruimte is voor iets nieuws. Wanneer je jouw ex uitnodigt voor een afspraakje is het belangrijk om het zo relax mogelijk te houden. Schep geen verwachtingen en geef duidelijk aan dat je puur als vrienden afspreekt.

  • Aansturen op een relatie 

Heb je een aantal afspraakjes met je ex gemaakt? Dan is het een uitdaging om hem of haar weer te versieren zoals je dat bij jullie vorige relatie ook gedaan hebt. Wacht vooral af en ontdek samen of er nog toekomst in de relatie zit. Uiteindelijk merkt je ex dat het richting een relatie loopt. Vanaf dit moment hoef je nog steeds niet te spreken van een relatie. Als het goed voelt kun je uiteraard voorstellen om het nog eens te proberen.
 
Je hoeft dit stappenplan niet één op één over te nemen. Besef dat iedere relatie en situatie weer anders is. Alleen wanneer jullie er allebei klaar voor zijn is het tijd voor een nieuwe relatie.


 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 8110x
Toegevoegd: 21-05-2015 08:56
Gewijzigd: 22-08-2015 12:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!