10 waardevolle tips voor een gelukkig huwelijk

10 waardevolle tips voor een gelukkig huwelijk

10 waardevolle tips voor een gelukkig huwelijkEchtparen beloven elkaar eeuwig trouw nadat ze het ja-woord hebben gegeven. Maar ieder huwelijk kent ook zijn ups en downs en niet iedereen kan deze overwinnen. Toch zijn er veel getrouwde koppels die wel een gelukkig huwelijk hebben. Zij hebben verschillende manieren gevonden om de liefde voor elkaar boven andere facetten te plaatsen. Laten we eens kijken welke ingrediënten er nodig zijn voor een gelukkig huwelijk.

Geven en nemen

De veelvoorkomende term ‘geven en nemen’ wordt vaak gebruikt door echtparen die al langer bij elkaar zijn. Uiteraard wordt dat niet voor niets steeds naar voren  gebracht, want vaak werkt het echt zo. Door soms offers te brengen voor een ander, doe je wat diegene juist leuk vindt. In een ander scenario schikt je partner zich juist voor jou. Op die manier doe je allebei concessies en dat houdt een huwelijk lang in stand.

Vertrouw elkaar door dik en dun

Een goed huwelijk heeft een sterk fundament nodig om te kunnen slagen. Daarbij is vertrouwen een belangrijk onderdeel. Zonder elkaar blindelings te kunnen vertrouwen heeft een huwelijk weinig kans om succesvol te zijn. Daarom is het goed om altijd met je partner te communiceren. Door elkaar te vertellen wat je dwars zit, wat je hebt meegemaakt of dingen je leuk vindt, gaan jullie elkaar beter leren kennen en begrijp je hoe de ander zich voelt. Wanneer jullie alles bespreekbaar maken, voorkomen jullie irritaties en kan de ander jou helpen om op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw problemen.

Accepteer elkaars tekortkomingen

Niemand is perfect en iedereen heeft zijn eigen tekortkomingen en gebreken. Daarom is het goed om niet teveel te eisen van je partner. Wanneer je de lat te hoog legt, kan het voorkomen dat de ander jou teleurstelt in bepaalde opzichten. Uiteraard hebben deze verwachtingen deels te maken met hoe je goed elkaar uiteindelijk kent, maar door elkaars tekortkomingen en zwakheden te accepteren weet je wat je aan elkaar hebt. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om samen door het leven te gaan.

Geef regelmatig complimenten

Ieder mens heeft complimenten nodig en helemaal als diegene dichtbij je staat zoals je partner. Daarin moet je natuurlijk wel oprecht en eerlijk over zijn in plaats van te complimenteren zoals je er vanaf bent. Probeer de ander echt te waarderen op de positieve eigenschappen en wat je echt in aan de ander waardeert. Daarbij kan je bijvoorbeeld specifiek benoemen wat je zo bijzonder vindt en geen standaard oneliners  als ‘wat zie je er mooi uit’ tegen je partner zegt. Diegene van wie je houdt verdient toch beter dan dat? Geef elkaar dus oprechte complimenten en probeer elkaar altijd positief te benaderen.

Doe samen leuke dingen

Samen activiteiten ondernemen kan vaak ook bijdragen aan een hechtere band. Wanneer jullie echt tijd samen met elkaar doorbrengen, kan dat ten goede komen van een relatie. Ga eens met elkaar een hapje eten buiten de deur, een weekend weg in een leuke omgeving of een avondje naar de film. Het gaat erom dat je samen kan lachen, een goed gesprek kan voeren of gewoon van elkaars gezelschap kan genieten. Wellicht houden jullie wel beiden van dezelfde bezigheden. Wat is er dan fijner om dit samen met diegene te doen van wie je het meeste houdt? Zoek dus uit wat de ander graag doet en wie weet kunnen hier een gezamenlijke hobby van maken.

Verras de ander met een cadeautje

Iedereen vindt het ook leuk om zo nu en dan is verrast te worden met een leuk cadeautje. Zeker als het uit spontaniteit gebeurt en niet alleen met de feestdagen. Wellicht heb je onlangs nog een bijzonder geschenk aan je partner gegeven of heb je de ander ergens mee naartoe genomen. Waarschijnlijk kon jouw partner dat enorm waarderen. Maar misschien is het al een tijd geleden dat je zoiets hebt gedaan. In dat geval is het zeker de moeite waard om te kijken of je de ander kan verrassen met een leuke sieraad of een weekend weg. Je zult zien dat de ander enorm blij gaat reageren wanneer je zoiets spontaan doet.


Intieme momenten

Natuurlijk horen intieme momenten ook bij een gelukkig huwelijk. Hoe zit dat bij jou? Pakt jouw partner jou weleens vast voor een stevige knuffel of doe je dat andersom regelmatig? Zeg je vaak dat je van diegene houdt of krijg jij liefkozende woorden ingefluisterd? Vaak zeggen zulke momenten hoe een relatie ervoor staat. Koppels die dit regelmatig doen zijn over het algemeen gelukkiger dan bij stellen die dit nauwelijks ondernemen. En vaak leidt dit tot nog intiemere momenten. Vraag jezelf dus af of dit bij jullie voorkomt en breng veranderingen aan als dat nodig is. Je zult merken dat jouw huwelijk een stuk stabieler wordt.

Praat over de toekomst

Hebben jullie al samen plannen voor de toekomst? Misschien zitten jullie eraan te denken om het gezin uit te breiden met een kleintje. Of hebben jullie de ambitie om een mooie, verre reis te maken. Wellicht willen jullie wel gaan verhuizen naar een nieuwe omgeving. Wat het ook is, bespreek dit met elkaar en deel de toekomstplannen. Door uit te kijken naar mooie momenten, kan het zo zijn dat jullie hetzelfde denken over bepaalde zaken. Hoe mooi is het dan dat deze plannen daadwerkelijk gaan uitkomen?

Gun ieder zijn eigen bezigheden

Soms is het juist ook fijn om eens tijd voor jezelf te hebben. Heb je toevallig zelf een hobby waar je tijd voor wil vrij maken? Continu bij elkaar zitten hoeft namelijk niet altijd positief te zijn. De ander kan een mindere dag of een slecht humor hebben. Grote kans dat diegene zich dan op jou afreageert. Doordat de ander zijn eigen ding kan doen en stoom kan afblazen, bijvoorbeeld door te sporten, kan diegene zijn ‘ei’ kwijt en weer volledig tot rust komen. Gun elkaar dus ieder zijn eigen hobby’s.

Doe altijd je best

Misschien wel het belangrijkste is dat je altijd je best moet doen. Iedere dag dat je opstaat moet je weer het gevoel hebben dat je steeds opnieuw moet bewijzen om de liefde van je partner te winnen. Natuurlijk kunnen daar ook mindere dagen bij zitten en voel je je niet altijd even vrolijk, maar het gaat erom dat je voor jouw huwelijk blijft vechten. Het is een continu proces waar meerdere personen zich voor in moeten zetten. Pas dus bovenstaande tips toe en probeer te achterhalen waar er verbeteringen mogelijk zijn bij jouw huwelijk. Kijk hoe je dit het beste kunt toepassen en dan is een gelukkig huwelijk dichterbij dan je denkt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 3132x
Toegevoegd: 29-10-2018 15:32
Gewijzigd: 29-10-2018 22:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!