condoom om banaan

Hoe een condoom omdoen?

condoom om banaanVeel dingen worden je door je ouders of verzorgers aangeleerd, maar hoe moet je een condoom omdoen? Als je voor de eerste keer seks gaat hebben, kan het spanningen oproepen en wil je graag weten hoe het werkt. Daarom geven we je in dit artikel tips en een antwoord op de vraag, hoe je een condoom om moet doen. Lees het door, pas de tips toe en de spanningen zullen snel verdwijnen.

Condoom kopen

Het kopen van een condoom is voor veel mensen iets waar ze steeds moeite mee hebben. Ze zijn bang dat ze bekenden tegenkomen en ze schamen zich. Er zijn ook veel mensen die het helemaal niet durven. Gelukkig kun je nu ook condooms online kopen, zonder dat de bezorger ziet dat het condooms zijn. De condooms worden vaak de volgende dag na het plaatsen van de bestelling thuisbezorgd. Ze worden vaak zo verpakt dat niemand kan zien wat je hebt gekocht.

 • Veilige seks is van belang, het is daarom aan te raden om te bekijken waar je een condoom kunt kopen en welke je dan nodig hebt. Je moet daarbij goed letten op de condoommaat, maar ook of je eventueel een condoom met een smaakje wil of liever zonder.
 • Let goed op de houdbaarheidsdatum van een condoom. Ook moet er een CE logo op de condoomverpakking staan, controleer dat altijd! Als een condoom over de datum is en geen CE logo heeft, dan is deze niet veilig om te gebruiken en kun je hem beter weggooien.

Omdoen condoom

Het omdoen van een condoom is iets waar je handigheid in moet krijgen. Als je eenmaal weet hoe het moet, zal het vanzelf steeds beter gaan, maar het is belangrijk om te weten hoe het werkt.

 • Je kunt een condoom pas om doen, wanneer de penis stijf is geworden.
 • Dan schuif je voorzichtig de verpakking open (niet met een scherp voorwerp) en neem dan het topje van het condoom vast tussen je duim en je wijsvinger.
 • Let nu goed op naar welke kant het condoom af gerold kan worden, daarbij moet de ring aan de buitenkant zitten.
 • Je moet nu het reservoir dichtgeknepen houden, zodat de lucht er uit is. Dan zet je het condoom op de top van de eikel.
 • Rol vervolgens met je andere hand het condoom zo ver mogelijk af tot aan de basis van de penis en dan is het klaar voor gebruik.

Condoom omdoen met mond

Als je een condoom om wil doen met je mond, dan kun je als volgt te werk gaan:

 • Controleer het condoom eerst op de houdbaarheidsdatum.
 • Scheur dan de verpakking open.
 • Neem het condoom tussen je duim en je wijsvinger vast.
 • Controleer dan of de afrolring aan de buitenkant zit.
 • Dan breng je het condoom naar je mond en neem je het reservoir stevig beet tussen je lippen, hierdoor gaat de lucht er uit (let wel goed op met je tanden).
 • Vervolgens druk je nu het condoom op de eikel en tuit je je lippen.
 • Dan rol je het condoom af over de penis door het hoofd naar beneden te bewegen.
 • Voor het laatste deel wordt vaak de hand even gebruikt om te zorgen dat hij goed om de penis heen zit en klaar is voor gebruik.

Tips condoom omdoen

Er zijn nog meer tips die je kunt gebruiken om een condoom gemakkelijk om te doen, deze geven we je nu:

 • Je kunt een condoom het gemakkelijkste om doen als je de voorhuid van de stijve penis zo ver mogelijk naar achteren hebt geschoven.
 • Je kunt een condoom luchtvrij aanbrengen door het reservoir tussen duim en wijsvinger vast te pakken en dat dan een kwartslag te draaien. Hierdoor weet je ook zeker dat hij luchtvrij is.
 • Sommige mensen vinden het spannend en sensueel als een condoom met de mond om wordt gedaan. Maar als je hier gebruik van wil maken dan is het wel belangrijk dat je van tevoren gaat oefenen.
 • Zorg dat je een condoom niet open gaat maken met een scherp voorwerp.
 • Niet alle condooms zijn geschikt om met je mond om te doen, let daarom goed op wat voor condoom je gaat kiezen.
 • Je kunt variatie aanbrengen en een keer een condoom kiezen met een smaakje.

Online condooms kopen

Steeds meer mensen weten dat veilige seks belangrijk is. Daarom kun je een condoom kopen. Je koopt vaak een pakje waarin  meer condooms zitten. Je kunt dus meerdere keren genieten als je online je aankoop gaat realiseren. Maar waar let je op bij de online aankoop?

 • Prijs, wat betaal je per stuk of per doosje? Vergelijk de prijzen ook eens met andere aanbieders. De prijzen kunnen namelijk sterk verschillen. Je wil niet teveel betalen!
 • Kwaliteit is van belang, kies daarom een bekend merk en bestel alleen op een site die goed staat aangeschreven. 
 • Merken zijn er verschillende als het over condooms gaat. Je kunt nu de merken vergelijken en dan bekijken wat de voordelen zijn van ieder merk. Je kunt ook online meer lezen over een merk en dan een keuze maken waar jij een condoom van wil kopen.
 • Verzendkosten, deze kunnen soms wegvallen als je vanaf een bepaalde prijs gaat bestellen. Er zijn ook sites die sowieso geen verzendkosten rekenen. Hierdoor kun je ook op de kosten besparen.
 • Privacy, hoe wordt het pakje verstuurd? Vaak wordt er op de site aangegeven dat het anoniem verzonden wordt en dan kan niemand zien wat je hebt gekocht.
 • Houdbaarheidsdatum is van belang. Vraag hier naar wanneer je je condooms gaat bestellen, dan weet je ook hoelang je ze kunt gebruiken. Controleer deze datum ook zelf als de bestelling binnenkomt.
 • Smaken zijn er verschillende. Je kunt eens afwisselen en bekijken wat het beste bevalt.
 • Service, je wil graag goede service als je online een condoom gaat kopen. Zeker als het de eerste keer is, wil je graag dat er genoeg informatie op de site staat, waar je aan moet denken bij het kopen van een condoom.
 • De juiste condoommaat is ook van belang, je wil namelijk zeker weten dat het condoom past.

Praten over condooms

Vroeger was seks vaak een taboe en over condooms praten werd dan ook nauwelijks gedaan. Voorlichting is belangrijk en op basisscholen wordt hier vaak al aandacht aan besteed. Het is voor mensen dan ook niet meer vreemd om over condooms te praten. Het is goed om hier zelf ook over te praten met elkaar, met kinderen, met vrienden, want je kunt er altijd wat over leren. Veel merken, smaken en mogelijkheden, maar ook is het van belang dat kinderen leren dat veilige seks van belang is. Dit kan alleen als er ook open wordt gesproken over de voorbehoedsmiddelen, zoals condooms. Ouders spelen daarin dus ook een belangrijke rol. De ouderen van nu weten waarschijnlijk  hoe het is als je er nooit over bent geïnformeerd en het zelf moet uitzoeken.

Veilige seks

Veilige seks is belangrijk, voor jong en oud. Je kunt elkaar snel een SOA 'bezorgen'. Dit is erg vervelend. Ook al ben je elkaars eerste bedpartner, zorg voor een condoom, ook al is zij aan de pil. Je kunt maar beter de veiligheid voorop zetten en zorgen dat er niets vervelends kan gebeuren. De een kan wel zeggen dat het de eerste keer is om seks te hebben, maar je kent elkaar ook niet heel lang of goed genoeg om dat met zekerheid te kunnen zeggen. Als je elkaar langere tijd kent en vaker seks hebt, kun je altijd een SOA test doen en wanneer je beide SOA vrij bent kun je bekijken of seks zonder condoom een optie is. Maar dan zijn er wel andere dingen waar je aan moet denken zoals de pil, anders bestaat er de mogelijkheid dat zij zwanger raakt. Let daarom goed op en zorg altijd voor veilige seks.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 8713x
Toegevoegd: 13-12-2015 09:20
Gewijzigd: 02-01-2016 12:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!